Saturday, June 5, 2010

Qigong Training Spirit Qi 8 pieces of Silk Brocade

Friday, June 4, 2010

Paramhansa Yogananda 2

Samadhi by Paramhansa Yogananda

Tuesday, June 1, 2010

REIKI MAGIC


ENERGIZAREA DE DIMINEATA

1-PALMELE PE MEDULLA OBLONGATA
2-APOI PE OCHI
3-PALMELE PE OMBILIC UNA, SI CEALALTA IMEDIAT DEDESUBT
3-5 MINUTE FIECARE POZITIE


VIA CYBERSHAMANS

REIKI-INTERVIU CU SENSEI NAKAMURAInterviu al maestrului Risvan Vlad Rusu cu Sensei Komyko Nakamura despre Reiki.
“Membru in Usui Reiki Ryoho Gakkai (Scoala Traditionala de Reiki japoneza), unul dintre Maestrii formati de doamna Hawayo Takata si Phyllis Ley Furumoto. Este considerat a fi unul dintre cei mai intelepti Maestri Reiki traditionali la ora actuala. Dansul urmeaza cu strictete invataturile traditionale, insa a avut amabilitatea de a acorda acest interviu:

RR: Maestre Nakamura, ce este Reiki?

KN: Reiki este viata. Reiki este vantul care sufla si imprastie semintele pentru a da recolte bogate. Reiki este cunoastere si vindecare. Spiritul Reiki este deasupra tuturor, dar Reiki in sine este ceva la care se ajunge prin practica.

RR: De aceea in scoala dumneavoastra realizati saptamanal Reiju invataceilor? Pentru ca acestia sa poata atinge sau mai bine zis, sa poata cuprinde conceptul de Reiki?

KN: Reiki nu inseamna doar acordaj. Acordajul dureaza doar cateva minute. El deschide si atat. Este ca si cum ai deschide o usa, dar ca ceva sa intre pe acea usa trebuie sa fie indrumat. O usa poate fi deschisa fara ca ceva sa intre. De aceea acordajul trebuie sa fie urmat si de alte indrumari de la un Sensei. Iar Reiju este una din metode. Face ca pe acea usa deschisa sa intre lumina, vindecarea. Face sa intre Reiki.

RR: In tara dumneavoastra atat de frumoasa – Japonia – Reiki este considerat o forma serioasa de terapie? La noi in tara din pacate nici macar nu este recunoscut inca.

KN: Japonezii sunt crescuti de mici in spiritul Reiki, in spiritul disciplinei si al onoarei. Nu trebuie sa ne dovedim, dar poate ca autoritatile din tara ta ar trebui sa compare statisticile despre sanatatea populatiei din Romania cu cele din Japonia. Asa vor vedea ca Reiki functioneaza. Noi avem scoli de Reiki, clinici si spitale de Reiki. Dealtfel noi combinam Reiki cu Kiko. Am inteles ca si tu ai invatat Kiko…

RR: Da. Am avut onoarea sa fiu instruit pe parcursul mai multor ani de Sensei Masato Nakagawa care este, dupa cate stiu, presedintele Federatiei Japoneze de Terapie Kiko. Puteti sa explicati pe scurt pentru cititorii nostri ce este Kiko?

KN: Kiko, dupa cate vezi are ceva in comun cu Reiki. Ce are in comun? “Ki”! Ki este viata, Rei este fantana, sursa vietii, iar Ko este aplicarea lui Ki pentru vindecarea bolilor grele si a tulburarilor de tot felul. Kiko are ca si corespondent chinezesc Qi Gong, insa este ceva mai complex. Noi combinam Reiki si Kiko si avem rezultate foarte bune.

RR: Maestre Nakamura, cam cati oameni apeleaza la serviciile dumneavoastra zi de zi?

KN: Zilnic avem la clinica circa o mie de pacienti. Nu avem timp sa facem terapie individual tuturor, dar multi vin pentru Reiju. Altii, tot multi, vin pentru ca stiu ca fiind in prezenta unui Sensei se vindeca. Vin oameni multi si incercam sa ii ajutam pe toti. Este suficient Reiki pentru toata lumea.

RR: Aveti un mod de a rade molipsitor. Sunteti o fire foarte deschisa si vesela si totusi, nu va suparati, aveti peste 85 de ani… Cum reusiti?

KN (razand iarasi): Nu ma supar deloc. Chiar ma simt mandru. Am 86 de ani si inca o sa mai traiesc. In fiecare zi lucrez cu oameni, adica fac ceea ce imi place. Ofer dragoste zilnic tuturor, adica imi hranesc sufletul. Beau apa, mananc sanatos si fac arte martiale, adica imi hranesc trupul. Reiki imi hraneste mintea. Acesta este secretul. (Rade).

RR: In tara noastra este “la moda” notiunea de atac psihic. Nu stiu cum sa va explic foarte clar… multi cred ca pot fi sau ca sunt atacati mental de cineva prin Reiki sau prin alte metode energetice. Ce parere aveti despre aceasta?

KN: Atac psihic? Cine poate ataca o minte puternica? Cine poate ataca un suflet curat? Cine poate ataca un trup sanatos fara arme? Nimeni!

RR: Si totusi multi oameni se plang ca sufera de asa ceva…

KN: Oameni care au urmat cursuri de Reiki? Practicanti Reiki?

RR: Da.

KN: Eu asa ceva nu am vazut si nici nu am auzit. Cel putin nu in Japonia si nici in Statele Unite si China unde mai tin ocazional cursuri. Pai Reiki este armonie universala. Asa se traduce in dictionar. Cum poti sa creezi dizarmonie prin armonie? Oamenii aceia poate nu sunt suficient de pregatiti spiritual ca sa realizeze ca Reiki este atat de pur incat nu numai ca nu poate face rau, dar nu se abtine sa nu faca bine! (Rade).

RR: Argumentele dumneavoastra sunt perfect valide, insa am vazut oameni suferind fizic…

KN: Stop. Eu zic asa: mintea neantrenata este periculoasa. Este de ajuns ca un virus verbal sa isi faca culcus intr-o minte slaba si acesta se va inmulti creand iluzii. Nu neg ca ai vazut oameni suferind. Erau cu adevarat atacati. Atacati de ei insisi! Nu prin Reiki.

RR: Si…

KN: Si stiu ce o sa ma intrebi acum. Iti raspund. Se poate face rau cu mintea. Cineva te vorbeste de rau, te insulta, te inseala… Toate astea fac rau, dar doar daca permiti asta! Tine minte: O MINTE ANTRENATA, UN SUFLET CURAT SI UN TRUP INTRETINUT TE FAC INVULNERABIL la astfel de banalitati. Cu cat cineva se gandeste mai mult la asa ceva cu atat ii e mai rau. Stop acestor ganduri parazite si gata.

RR: Va multumesc pentru lamuriri Maestre. As dori sa va intreb acum ce rol au de fapt Principiile Reiki ale lui Mikao Usui? Am vazut ca in cadrul cursurilor dumneavoastra insistati sa meditati cu invataceii pe aceste principii…

KN: Principiile Reiki sunt deosebit de importante. Daca acordajul deschide usa, principiile atrag tot ceea ce este mai bun ca sa intre pe aceasta usa. Principiile Reiki stau de paza la usa mintii si la usa sufletului si au grija ca aici sa nu intre decat ce este bun. Mikao Usui a cercetat toate scrierile imparatilor de demult pentru a gasi aceasta similaritate care a format Principiile Reiki. Daca vrei, ele sunt Legea Atractiei la noi, practicantii Reiki. Vad ca fenomenul acesta se raspandeste la voi in tara si in Europa in general. In Japonia principiile sunt de ajuns. Evident, aceasta daca sunt rostite cu mainile in Gassho, dimineata si seara, asa cum ne-a instructat Usui Sensei.

RR: Maestre Nakamura, ce parere aveti despre capacitatile paranormale, despre extrasensibilitatile pe care le au unii oameni? Indraznesc chiar sa va intreb ce fel de astfel de capacitati aveti dumneavoastra…

KN: Exista oameni care au tot felul de capacitati, dar sincer nu prea m-a interesat sa cercetez aspectul acesta. Tot ce pot sa spun este ca practicand Reiki cu regularitate primesti in dar de la Divinitatea Suprema o serie de “puteri” paranormale. Eu le consider daruri… Ce pot face eu? Eu pot gati cele mai bune paste pe care le-ai mancat vreodata! (Rade). Si aceasta este un dar divin. Acuma serios, pot face si eu cate ceva… pot de exemplu sa trimit lumina si vindecare tuturor celor ce lectureaza acest interviu. Chiar acum, chiar in acest moment. Un dar de Craciun…

RR: Maestre Nakamura, ce parere aveti despre simbolurile Reiki? In tara noastra se vehiculeaza o sumedenie de simboluri. Care sunt, in opinia dumneavoastra cele originale?

KN: Simbolul este doar o imagine. Simbolul este o reprezentare grafica a unei energii pe care, altfel, nu am putea sa o intelegem pe deplin. Nu stiu cate simboluri ati invatat voi. Eu folosesc patru: simbolul fortei nemarginite care se numeste Choku Rei, simbolul impacarii sufletesti care se numeste Seihe Ki, simbolul unitatii spatiului si al timpului care se numeste Hon Sha Ze Sho Nen si simbolul luminii sursa, care se numeste Dai Ko Myo. Stiu ca exista si altele, dar eu ma descurc foarte bine cu acestea.

RR: Totusi, in acceptiunea moderna a Reiki, exista si alte simboluri care “fac” alte lucruri, care au alte roluri sau care, ca sa zic asa, deschid alte dimensiuni…

KN: Probabil. Eu stiu ca pentru vindecare imi trebuie o singura dimensiune – cea a luminii. Sigur ca am vazut si eu simboluri care parca ar functiona punctual, direct la tinta, stiu si eu, simbolul pentru invatare usoara sau simbolul pentru noroc si altele, insa eu cred ca atata timp cat ai Reiki tot ce este necesar este sa vrei sa inveti usor sau sa vrei sa ai noroc, sa fi convins de acestea si lumina sursei se va modula pentru a-ti indeplini dorintele. Exista mii de simboluri si toate sunt corecte, dar cred ca este mai usor sa stiu doar patru si sa fac cu ele ce vreau eu atata timp cat stiu ca in esenta acestea patru le cuprind pe toate celelalte…

RR: Maestre Nakamura, am sa va intreb deasemenea despre modul in care realizati dumneavoastra acordajul Reiki. Am vazut ca exista diferente intre acesta si felul in care se face la noi.

KN: Acordajul Reiki, asa cum il fac eu, este cel lasat traditional de catre Usui Sensei. Nu stiu cum se face la voi, insa regula de baza, sau mai bine zis regulile de baza sunt urmatoarele: cel care iti ofera acordajul sa fie si el initiat, acordajele pe grade sa se faca la 21 de zile distanta intre ele si sa se respecte perioada de 21 de zile de autotratament.

RR: Si daca acordajele s-ar face cumulat, daca de exemplu s-ar face primele doua grade impreuna?

KN: Eu nu am nici o problema cu asta, dar atentie! Daca persoana care primeste acordajele cumulate nu este pregatita energetic, atunci va avea mai mult de suferit cel putin temporar.

RR: In ce sens va avea de suferit?

KN: Acordajul inseamna ca in corpurile persoanei (atat fizic cat si corpuri energetice) trebuie sa patrunda lumina. Lumina patrunde si inlocuieste intunericul, inlocuieste boala si suferinta. Daca intra prea multa lumina brusc, criza de vindecare poate fi mai puternica. Poate sa existe suferinta pentru o perioada de minim 21 de zile.

RR: In legatura cu perioada de 21 de zile de autotratament, o considerati obligatorie?

KN: Nimic nu este obligatoriu! Insa autotratamentul face ca armonia si vigoarea sa patrunda in corpul, mintea si sufletul celui initiat. Initiatul care nu si-a facut autotratamentul de 21 de zile de dupa acordaj este ca o barca fara vasle in mijlocul torentelor. Sa nu uiti draga Risvan ca aceste 21 de zile nu sunt doar o perioada de purificare, ci sunt si un omagiu, o repetare simbolica daca vrei a celor 21 de zile de post ale lui Usui Sensei de pe Muntele Kurama. Este traditie si la noi in Japonia, traditia se respecta, nu se comenteaza! (Rade)

RR: Inteleg Maestre. Legat de traditie acum, ce parere aveti despre sistemele Reiki non-traditionale, cele care, intr-un fel sau altul se indeparteaza usor de invataturile clasice ale lui Mikao Usui?

KN: Eu personal am initiere in doar doua sisteme: Usui Reiki si Gendai Reiki Ho, sistemul colegului meu – Hiroshi Doi. Mie imi ajunge, dar asta nu inseamna ca este gresit sa ai mai multe initieri. Nu uita ca eu traiesc intr-o tara traditionalista. Poate, daca traiam in Romania sau in Statele Unite, as fi primit mult mai multe initieri pentru ca asa este traditia locului. Sunt pana acum, cel putin cercetate oarecum de mine, peste 3000 de sisteme Reiki. Din toate acestea am gasit vreo 200 care chiar au ceva de-a face cu vindecarea. Restul sut fie strategii de luat bani de la oameni fie chiar, nu te speria, strategii ale necuratului. Cele care sunt valide insa, este bine sa le ai daca simti ca asa trebuie. Nu uita ca pana la urma Reiki este intuitiv.

RR: Ce ati vrut sa spuneti prin faptul ca unele sisteme sunt strategii ale “necuratului”?

KN: Din pacate, cel putin deocamdata, lumina nu poate exista fara a fi contrabalansata de intuneric. Echilibrul este bun, dara atunci cand balanta se clatina, necuratul isi face loc pe pamant. Are multe strategii de a fura suflete, iar una dintre ele este prin sisteme asa zise Reiki care nu fac decat sa te umple de opusul luminii sau prin asa zisi maestri care, chiar fara sa stie, promoveaza aceste tehnici.

RR: Si totusi, de ce se permite atunci ca cineva sa apeleze la astfel de persoane si sa primeasca initieri pe astfel de sisteme?

KN: Pentru ca trebuie. Tine minte: ECHILIBRU!!! Daca trebuie sa iti echilibrezi propria persoana fie si prin suferinta, intuitia ta te va ghida catre asa ceva. Supraeul sau intuitia nu greseste. Ti se poate parea ca ti se intampla lucruri rele, dar ele sunt numai spre binele tau. Nu poti urca un munte abrupt fara sa te julesti un pic la picioare!

RR: Maestre Nakamura, va multumesc pentru aceste clipe pe care mi le-ati acordat si pentru bunavointa cu care ati fost de acord sa publicam acest interviu pe situl nostru, reikilight.ro. A fost o onoare pentru mine si, in incheiere, v-as ruga sa transmiteti un mesaj celor care citesc acest articol.

KN: Onoarea a fost de partea mea tinere Sensei! Sufletul mi se umple de bucurie cand vad ca spiritul Reiki traieste si se dezvolta in spirite puternice si trupuri tinere! In primul rand o urare pentru tine: Fie ca spiritul Reiki sa traisca si sa infloreasca in tine pe vecie si fie ca puterea ta sa creasca zi de zi, fie ca sa fi sanatos si prosper si fie ca sa ajuti cat mai multi oameni. O plecaciune plina de onoare pentru tine Risvan Sensei!

RR: Va multumesc Maestre Nakamura, va multumesc din inima si fie ca spiritul Reiki sa straluceasca si in dumneavoastra la fel de puternic! Si o urare pentru cititori in prag de an nou…

KN: Dragilor, nu uitati ca spiritul Reiki este lumina ce va calauzeste viata. Spiritul Reiki vegheaza asupra vindecarii si sanatatii, asupra prosperitatii si implinirii, asupra iubirii si compasiunii. Acesta este spiritul Reiki. Fie ca Reiki sa coboare asupra voastra acum si sa va lumineze existenta si sa va asiste in parcurgere usoara a drumului vostru evolutiv! Fie ca sa va realizati potentialul real si lin de stralucire in viata! Fie ca sa aveti un an nou mai bun decat cel care se incheie si plin de impliniri. Reiki sa ne imbratiseze pe toti! Iubire multa va transmit chiar acum, Nakamura Sensei, pastrator si continuator al traditiei Reiki de la Mikao Usui pana in prezent. Lumina, pace si incredere! Va multumesc!

via puterea prezentului

STUDENTI SI MAESTRII REIKI

traducere dupa Reiki Dharma Newsletter Volume 6, April 4, 2002

STUDENTUL REIKI

Toti sintem studenti Reiki, indiferent de cit demult timp lucram cu Reiki. In lumina eternitatii sintem doar bebelusi! Dr. Usui insusi se considera a fi un student al puterii Reiki si se autonota pe a doua treapta a scarii Reiki, lasind loc pentru propria sa dezvoltare spirituala si a noastra.E bine sa va aminti acest lucru data viitoare cind auziti de Mari Maestrii si Mari Mari Maestrii...
Reiki lucreaza cu noi, curge prin noi- in pofida noastra si nu este nevoie sa-l folosim pentru gratificari ale egoului. Sintem mici si nesemnificativi, dar ceea ce curge prin noi e maretz si etern; este mai presus de ideile noastre, de morala si de concepte. Este viata insasi. Odata ce am fost initiati in Reiki pasim pe poarta spre necunoscut. Nici voi, nici profesorii vostri nu cunosc ce are viitorul pregatit pentru voi. Peisajul cautarii voastre este inca virgin.
Relatia dintre voi si profesorul vostru Reiki este de mare importanta. Poate sa va ajute pe calea descoperirii sinelui, sau poate fi in detrimentul cunoasterii. Desigur, in timp, riul ajunge in ocean. Punind profesorul pe un piedestal este prima reactie de admiratie, dar fiti constienti ca pot aparea proiectii ale propriei voastre minti. Daca ridicati pe oricine pe un piedestal, s-ar putea ca pina la urma sa ajungeti sa-l dati jos de acolo.
Pentru a evita acest lucru trebuie sa aveti 3 lucruri:respectul de sine, respectul fata de profesor si respect fata de invatatura. Intr-un fel profesorul NU este mai important decit invatatura in sine. Daca profesorul dispare, altcineva va aparea si puteti avea incredere in viata ca persoana potrivita va sosi(daca aveti ochi s-o vedeti)

OGLINDA

Daca profesorul a dezvoltat o atitudine interioara sanatoasa si este constient de conexiunea sa cu Intregul, si daca nu cade prada egoului, fiind in prezenta sa vi se vor dezvalui lucruri ce au nevoie de atentia voastra.Puteti deveni foarte nervosi pe el si sa faceti greseala sa credeti ca e vina profesorului, cind de fapt este slabiciunea voastra. Sau puteti sa va indragostit de el/ea proiectind nevoia voastra de iubire asupra sa. Pentru a evita aceste lucruri trebuie sa chestionati orice vine din interiorul vostru si sa-l vedeti asa cum este. Daca sinteti nervosi, duceti-va la radacina miniei si confruntati-o cu sinele vostru superior.

PROIECTII

Tindem sa proiectam dificultatile noastre asupra celorlalti. Aceste dificultati pot fi indepartate preintr-un post mental: opriti-va in a-i judeca pe ceilalti si pe voi insiva! Exista un mare pericol ca emotiile voastre sa se inchide de tot daca sint reprimate.Orice se intimpla in acel moment va avea un mare efect asupra fiintei ca intreg. De aceea in momentul in care simtiti ceva, este bine sa-l si exprimati. Aceasta se numeste emotie primara. Dar daca reprimati emotiile ele mai tirziu vor iesi la suprafata in situatii ce nu cer acea emotie particulara. Si tot ceea ce veti spune va iesi distorsionat. Aceasta se numeste emotie secundara. Cel mai usor mod de a trai in armonie cu emotiile voastre este sa le constientizati cind ies la suprafata, sa le exprimati si apoi sa le uitati.

PROFESORUL REIKI

Ca profesor Reiki aveti mari responsabilitati. Pentru ca Reiki este o cale a realizarii sinelui, veti fi confruntati cu problemele voastre ca si cu cele ale elevilor vostri. Cea mai buna cale de a face fata ambelor este sa fiti plini de compasiune catre ei si constienti de ceea ce atinge inimile si mintile voastre. NU sinteti imuni la cresterea spirituala! Viata continua ducindu-va mereu spre experiente noi si necunoscute.
Interactiunile cu elevii pot scoate la iveala probleme pe care nu le-ati rezolvat in trecut. Fiti recunoscatori acestei ocazii. Rugati-va partenerul sa va atraga atentia daca deviati de pe cale si sa va sustina cind sinteti loviti. O mare sursa de suport si ajutor este ne-cunoasterea. Cind cineva ma intreaba ceva ce nu pot raspunde ii raspund pur si simplu "NU stiu". In acest fel nu sint tentat sa devin o persona diferita de cea care sint cu adevarat.
Ca profesor Reiki puteti intilni urmatoarele situatii:

JOCURI DE PUTERE

Pentru ca multi cred ca sinteti grozavi este tentant ca si voi sa incepeti sa credeti acelasi lucru. Puteti evita asta raminind centrati, observindu-va respiratia, si raminind smeriti. Cind o problema de putere apare, lasati-o sa treaca in acelasi moment-fiti martorii sai.

JOCURI MATERIALE

Cind cantitati mari de bani sint implicate in antrenamentul Reiki (ca in USA unde gradul de maestru este10.000 usd), exista pericolul de a deveni prea interesat de acele bucati mici de hirtie. Exista o cale usoara de a deveni confortabili cu ele, cerind exact suma care va face fericiti si nu lacomi.

TERITORIUL MAESTRILOR REIKI

Multi profesori se comporta ca niste pisici. Ei isi marcheaza teritoriul, ii inspecteaza marginile zilnic, il marcheaza cu mirosul lor si se lupta cu cei ce trec aceste granite. Cea mai usoara cale de a distruge aceasta atitudine este cultivarea sentimentului ca exista destul pentru fiecare. Nu trebuie sa faci nimic ca sa respiri, sa supravietuiesti, sa traiesti. De obicei este un fapt natural!

TRADAREA

Puteti sa va simtiti tradati cind unul dintre studenti va lasa pentru a studia cu altcineva, sau cind incepe sa va vorbeasca de rau. Cel mai bun mod de a face fata acestei situatii este sa aveti atitudinea cerului albastru care nu se schimba niciodata. Norii vin si pleaca, dar voi ramineti simpli ca natura voastra cea mai profunda.

REVISTA PRESEI-AZI DESPRE REIKI


MOTTO: " If words are in the heart,
the tongue is a guide to what is in the heart. "
Nu ma las chiar daca mi-i urc pe toti in cap. Iar am dat o tura azi printre ziarele online si cu ochiul meu cel vigilent am descoperit nishte aberatii. Iata ce graieste gurita unei doamne(parca) despre REIKI, aici: http://www.infoterapii.ro/modules/news/article.php?storyid=31
Si trebuie sa recunosc ca ii vinez pe astia cu REIKI-ca maestru am suportat destule din 1992 pina acum, si iata, Spiritul m-a recompensat cind am intilnit-o pe fosta mea eleva Adi care acum mi-a devenit profesoara predindu-mi tehnicile pe care la rindul ei le-a primit de la maestrul japonez HIROSHI DOI, tehnici pe care le pastram in inima inainte de a le cunoaste si care, atunci cind a venit timpul, mi-au fost transmise. M-am incapatinat de 18 ani sa predau REIKI intr-un fel total opus celui in care se preda in tara si in lume in 70% din cazuri. Modul in care am fost eu initiata si cel in care cred ca este natural sa fie si elevii mei initiati, este cel al transmisiei de la maestru la discipol, cu poticniri pe cale, cu incercari si mai ales cu o legatura neintrerupta intre noi si elevi. Dar, din cauza ca REIKI se preda un grad pe weekend, multi oameni cumsecade de altfel si bine intentionati cad prada falsilor maestrii si falselor invataturi, ajungind ori sa moara(ca o pacienta de a mea care a murit anul trecut pentru ca-cu toate ca avea gradul de MAESTRU REIKI-nu invatase la cursuri sa isi fac protectiile-si vorbesc de alea adevarate nu de spalatul pe miini si biiguirea unor rugaciuni de gradinita) sau, incep sa abereze prin reviste ca aici:
Prima idiotenie:"
Reiki se bazeaza pe cinci principii ale unei vieti implinite, formulate de imparatul japonez Meidji.". NOT! Imparatul Meiji a fost elevul dr. Usui nu invers, iar principiile Reiki asa cum sint expuse in revistutza sint eronate si incomplete.
Idiotenia number 2:"
Nu fi ingrijorat ! Sau, ma eliberez de orice ingrijorare.
- Nu te enerva ! Sau, ma eliberez de orice suparare.
- Sunt recunoscator pentru toate ! Sau, sunt plin de gratitudine, imi respect parintii, profesorii si stramosii.
- Lucrez sever asupra mea ! Sau, traiesc cinstit.
- Sunt prietenos cu semenii ! Sau, respect viata sub toate formele."
Hmmm..vezi mai sus.
Prostia nr.3:"
Dupa iluminare, Usui (e mata?e tactu?te tragi de sireturi cu Gogu Usui?DOCTOR USUI nesimtitilor)a stat 7 ani in cartierul cersetorilor din Tokyo, unde si-a dat seama ca se concentrase prea mult pe problemele lor fizice uitand de cele spirituale."-in afara de atitudinea "noi sintem tari ia sa vezi ce-l criticam pe Usui asta" (sa trecem) ma deranjeaza necunoasterea faptelor. INCA O DATA VA SPUN-S-A INVENTAT INTERNETUL SI GOOGLE-UL. GUGALAIZ IT! Dr Usui din compasiune i-a vindecat pe toti hotii si prostituatele din acel cartier si i-a invatat o meserie noua, ca sa se lase de ceea ce faceau si sa isi cistige traiul in mod decent. Dar, a avut surpriza sa constate ca dupa o perioada de timp ei isi continuau activitatile nestingheriti pentru ca ERA MAI COMOD. El nu uitase nimic, dar avea o compasiune excesiva. Dar, stim ca MILA VINE DE LA DIAVOL si mai tirziu, nu a mai intitat in REIKI decit 22 de maestrii-aviz amatorilor care au mii de elevi si scot maestrii pe banda, pe bani, fara sa-i verifice in timp, fara sa ii supravegheze.
Cretinismul 4: "
Sedinta de Reiki incepe cu ritualul ablatiunii-SE SPUNE ABLUTIUNE LUZARS- ( spalarea mainilor si fetei ), fara bijuterii sau ceasuri, intr-o camera linistita, parfumata cu betisoare aromate si muzica linistitoare, de meditatie." Pe bune?si daca omu' e pe moarte in metrou la fel faci?de ce tre' sa dam importanta chestiilor exterioare in detrimentul celor interioare?Da' inainte ai dat si tu cu o curatare prin camera?Ai bagat o rugaciune ceva?Ai facut un tapas, un post, o metanie, o lacrima de compasiune pentru pacient ti-a curs? mda...asa credeam si eu...
Aberatia 5: Omul ne explica cum se fac initierile in Reiki-my favourite:"
Cum se face aceasta ? In timpul sedintei de initiere, maestrul - cel care canalizeaza energia - isi pune palmele pe cel care primeste (receptor) si... energia se canalizeaza singura, nefiind nevoie de concentrare pentru asta. ( Din nou, asemanari cu „punerea mainilor” descrisa in Biblie ! )." Adica cica initierea e asha...eu stau pun palmele pe om(neofitu'ca noi sintrem mai tari)si gata-energia face treaba. Ma ingrozesc gindindu-ma cit de precis si matematic este de fapt procesul de transmisie, cum se fac vizualzari foarte complexe, rugaciuni si deschiderea canalelor energetice prin strapungerea lor pe respiratie-daca nu posezi un grad avansat de tehnici de Qigong NU POTI FACE ASTA.
ASA CA DRAGI MAESTRII MAI SLABITI-MA SI INVATATI MESERIE INAINTE DE A ABERA PRIN REVISTE. AH, si sa nu uit. NU MAI PREDICARITI (tot din zicerile lu'Zoolander minca-l-ar mama de intelept).
Pentru mai multe amanunte despre GENDAI REIKI aici:http://www.threshold.ca/reiki/mr_doi_book_toc.html
P.S.-Prietena mea Adi, cind s-a dus la cursul lui sensei Doi, acesta le-a spus celor prezenti ca pot preda cursurile lui, cu conditia sa nu ia bani. Cum se face oare ca in Rominica toti cei care predau GENDAi iau bani?
Materiale GRATUITE despre REIKI aici:http://www.aetw.org/reiki_materials.htm

PRINCIPIILE ETICE REIKI IN JAPONEZA:
Shoufuku no hihoo
Manbyo no ley-yaku
Kyo dake wa
Okolu-na
Shinpai suna
Kansha shite
Goo hage me
Hito ni shinsetsu ni
Asa yuu gassho shite kokoro ni neji kuchi ni tonaeyo
Shin shin kaizen, Usui Reiki Ryoho
Chosso Usui Mikao

aici aveti pronuntia in japoneza:
http://www.reiki.org/JapaneseTechniques/5Principles.mov

si aici aveti traducerea corecta a lor:
Metoda secreta de a invita binecuvintarile, medicamentul spiritual ce vindeca multe boli (Shôfuku no hihô, Manbyo no rei yaku)(

Doar astazi(Kyo dake wa):
Nu fi manios(Okoru na)

Nu te ingrijora(Shinpai su na)

Fii recunoscator pentru ce ai(Kansha shite)

Munceste din greu (spiritual)(Gyo wo hage me)

Fii bun cu tine si cu ceilalti(Hito ni shinsetsu ni)

Dimineata si sarea stai in pozitia gassho si repeta aceste cuvinte cu voce tare si in inima ta(Asa you gassho shite kokoro ni neji kuchi ni tonaeyo)

Pentru evolutia mintii si spiritului(Shin shin kaizen)

Metoda spirituala de vindecare Usui(Usui Reiki Ryoho)
Fondator, Mikao Usui (Chossô, Usui Mikao)
"

P.S.-am cunoscut maestrii care nu stiau principiile etice ce se predau la gradul intii si care nu inteleg ca fara a incerca sa le pui in practica nu exista REIKI-energia cosmica se opreste din curgere si incepi sa dai bio energie. Moarte placuta losers!
sursa cybershamans

Monday, May 31, 2010

The Book of Positive Aspects ~ An Abraham Process

THE SECRET NEW DELETED SCENESShare/Bookmark

Amethystium - MEADOWLAND - Fantastic digital art slides show

ABRAHAM on MONEY - Change Your Story!

REIKI HEALING AND CHAKRASShare/Bookmark

Celestial Journey

Reiki Healing Music

DURERI DE CAP , MIGRENE - music by Dorin Achim

Reţeta 2000 Partea 1 cu Jasmuheen in România Recipe 2000 - Part 1 with ...

Reţata 2000 Partea 2 cu Jasmuheen în România Recipe 2000 - Part 2 with ...