Monday, June 20, 2011

Tata Pesi, «îngerul» copiilor», la terapie intensivă


Share/BookmarkSA NE RUGAM PENTRU EL, SA II TRIMITEM REIKI, FIECARE DUPA PUTERI...ACEST OM ESTE CU ADEVARAT UN INGER!!!

Profesorul doctor Alexandru Pesamosca (81 de ani) a operat cu succes circa 45.000 de copii. Alintat de pacienţi “tata Pesi”, medicul a fost internat, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, cu o insuficienţă cardiacă şi renală.“Starea pacientului este stabilă deocamdată. E internat la terapie intensivă, unde e ţinut sub observaţie”, ne-a declarat, ieri, medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, din Capitală, unde e internat profesorul Alexandru Pesamosca.


Vestea că “tata Pesi”a fost internat a răvăşit mulţi oameni. Era de aşteptat. În aproape 60 de ani de carieră medicul a operat aproximativ 45.000 de copii! Nu refuza nici un caz, indiferent cât de grav părea. Când alţi doctori nu dădeau pacientului nici o speranţă, “tata Pesi” făcea medicina să pară floare la ureche.


Unui copil cu esofagul plin de tumori i-a înlocuit organul bolnav cu o porţiune de colon! Pacientul duce acum o viaţă normală. Unei fetiţe născută fără sfinctere, i-a improvizat părţile lipsă cu fâşii de muşchi de pe coapsă. După ani buni, era invitat la botezul copilului fostei paciente.


Cât a profesat, “tata Pesi” a fost “îngerul copiilor”. A format mulţi medici, însă a omis să aibă grijă de el. A ajuns să trăiască în fostul său cabinet de la Budimex, actualul Spital Marie Curie, acolo unde a lucrat din 1984, printre sute de scrisori de la pacienţi, albume foto cu copiii pe care i-a salvat, cărţi şi lucrări. Pentru că e unul dintre ctitorii bisericii din curtea Spitalului Budimex, Patriarhul Teoctist şi-a dat acordul ca Pesamosca să fie înmormântat în incinta lăcaşului.I-au murit doi băieţiSe spune că nu există durere mai mare decât atunci când un părinte îşi îngroapă copilul. Iar el, “îngerul copiilor”, a privit neputincios cum boala i-a măcinat cei doi fii, ambii fiind răpuşi de cancer. Mai are două fiice şi doi nepoţi. Nu a cerut nici un favor, deşi au existat multe persoane, majoritatea foşti pacienţi, care i-au oferit o locuinţă, fără nici o obligaţie. “Tata Pesi” a refuzat, preferând singurătatea fostului său cabinet.


Nu suportă şpăgileAlexandru Pesamosca nu suportă ideea de a da şpagă unui medic. “Cam toate spitalele sunt bântuite de păcătoşi d-ăştia. Doctori care se cred Dumnezeu. Pentru ei, toţi pacienţii sunt nişte gunoaie. Întind mâna să le ia plicul cu bani şi-apoi îi tratează în bătaie de joc”, se plângea “tata Pesi”, în 2009, într-un interviu acordat publicaţiei Formula As.

Citiţi în libertatea de mâine despre bolile de care suferă marii medici ai României

Dacă ai fost pacientul doctorului Alexandru Pesamosca, trimite-ne povestea ta, însoţită de datele de contact la adresa subiecte@libertatea.ro

0 comments:

Post a Comment