Thursday, August 25, 2011

10 leacuri pentru durerea de stomac


Cărbunele medicinal este foarte bun pentru durerea de stomac (foto: Shutterstock)

Cărbunele medicinal este foarte bun pentru durerea de stomac (foto: Shutterstock)

Unele mâncăruri vă provoacă dureri mari de stomac? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt principalele leacuri pentru această afecţiune, cauzată deseori de o alimentaţie necorespunzătoare.

1. Ceai de ţintaură. Se face o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.

2. Suc de cartof crud, 2-3 cartofi cu coaja roşie, bine spălaţi, se introduc cu tot cu coajă în storcător; se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineaţa, 50-70 ml.

3. Apă de argilă, în 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă cu o lingură de lemn şi se lasă până dimineaţa; se consumă apa limpede de deasupra argilei, pe stomacul gol; cura se ţine 21 de zile, apoi se face pauză 21 de zile; cura se poate relua de 5-6 ori.

4. Morcov şi varză. O alimentaţie bogată în sucuri de morcov, varză albă şi cartofi cruzi este indicată; zilnic se consumă alternativ unul dintre acestea, câte 100 de ml, dimineaţa, pe stomacul gol.

5. Ceai de lămâie, infuzie din o jumătate de lămâie la 400 ml de apă; se bea caldă - o jumătate din cantitate înainte de masă şi o jumătate din cantitate după masă.

6. Coriandru, infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.

7. Busuioc, infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se consumă seara, 1 cană, înainte de culcare.

8. Cimbru, 1 linguriţă de plantă se macerează în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute, se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se iau 2 căni pe zi.

9. Pulbere de cărbune / cărbune medicinal, se administrează câte 1 g, zilnic, dimineaţa şi seara; are rol detoxifiant şi calmează crampele.

10. Sucul de roşii curăţă intestinele. Pentru calmarea arsurilor şi crampelor, aveţi nevoie de o detoxifiere. Folosiţi pentru 24 de ore suc de roşii o dată pe săptămână, primăvara şi toamna.

Mai citeşte:

3 condimente bune pentru stomac

Ceaiul de salvie te scapă de transpiraţie

Iată cele mai bune plante medicinale!

Share

0 comments:

Post a Comment