Wednesday, August 3, 2011

Remedii mai puţin folosite de români


Oolong este un ceai hrănitor

Oolong este un ceai hrănitor

Ceaiul Oolong este cunoscut în medicina tradiţională ca unul dintre remediile cele mai eficiente pentru slăbit. Spre deosebire de sortimentul verde, ceaiul Oolong arde de 2,5 ori mai multe calorii şi reduce efectul de îngrăşare pe care-l au carbohidraţii.

Un studiu recent publicat de oamenii de ştiinţă japonezi de la Centrul de cercetare din Osaka a demonstrat că, atunci când ceaiul Oolong este consumat cu 15 minute înaintea carbohidraţilor, combate creşterea nivelului insulinei. Deci, putem savura liniştiţi o prăjitură după ce bem un astfel de ceai.

Spre deosebire de alte produse de slăbit, Oolong este un ceai hrănitor, iar calităţile lui terapeutiuce sunt mult mai numeroase: întăreşte sistemul imunitar, curăţă pielea de acnee şi de pete, distrugând cu 50% puterea radicalilor liberi doar în 15 zile. Deoarece conţine cofeină, trebuie consumat cu moderaţie de cardiaci.

Mate, un ceai energizant, previne obezitatea

Ceaiul Mate, o băutură populară în multe ţări ale Americii de Sud, precum Argentina, Paraguay, Uruguai, Peru, Bolovia şi Brazilia, poate fi savurat şi de iubitorii de ceaiuri din ţara noastră. În ţările Americii de Sud, cafeaua este înlocuită cu savuroasa băutură naţională.

De de aceea, în jurul unei ceşti de ceai Mate se leagă noi prietenii, se pun la cale noi afaceri sau întîlniri de protocol. Licoarea aceasta preferată de mii de consumatori are un gust amărui şi se bea în amestec cu miere, cu mentă sau cu fructe uscate.

Mate, „ceaiul păcii şi prieteniei", aşa cum este denumit de americani, conţine vitamine (A, B1, C şi E), minerale esenţiale (magneziu, potasiu, calciu şi fier) şi are efect energizant (cu efecte pozitive asupra sistemului nervos).

De asemenea, planta ameliorează reumatismul şi previne obezitatea. În România, ceaiul Mate se găseşte în unităţile Plafar, în formulă simplă sau ca produs bio.

Maca încetineşte procesul de îmbătrânire

Maca este rădăcina unei legume din familia cruciferelor, în formă de inimă. Leguma este originară din America de Sud, se cultivă la mare altitudine şi aceste condiţii aspre, susţin specialiştii, îi dau plantei virtuţi terapeutice remarcabile: maca stimulează metabolismul, încetineşte procesul de îmbătrânire, stimulează puterea de concentrare, creşte fertilitatea, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei şi tratează disfuncţiile sexuale.

Dar cercetările recente menţionează că nutrienţii din rădăcina legumei aduc şi alte beneficii organismului: sporesc puterea de adaptare la condiţiile de stres, măresc rezistenţa la boli, menţin echilibrul hormonal şi îmbunătăţesc confortul fizic şi psihic.

Leacul se găseşte şi în ţara noastră, în unităţile Plafar, sub formă de tablete.

sursa click.roShare/Bookmark

0 comments:

Post a Comment