Thursday, September 1, 2011

Slăbeşte inteligent cu gustări mici şi dese

Fructele îţi asigură vitaminele

Fructele îţi asigură vitaminele

Vrei să te menţii în formă vara asta? Ce-ai zice de câteva gustări hidratante şi care te vor ajuta să scazi câţiva centimetri în talie?

Vara, mai mult ca-n orice anotimp, corpul nostru are nevoie de mai multă hidratare. Foarte bine, căci gustările pe care urmează să ţi le propunem sunt dietetice, bogate în apă, săţioase şi asigură necesarul zilnic de vitamine şi de minerale.

Fructele îţi asigură vitaminele

În zilele toride, te poţi răcori, cu o salată de fructe în care pui mult pepene roşu. La o felie tăiată cubuleţe, adaugi un pic de zmeură, un măr, o piersică şi un pic de zeamă de lămâie (ajută la absorbţia vitaminelor în corp).

Câte un castronel, de două ori pe zi, înainte de ora 18.00 te ajută să eviţi balonarea. În plus, pepenele roşu este de două ori mai hidratant ca orice altă băutură specifică spor­tivilor de per­for­manţă (conţine 96% apă, calciu, magneziu, potasiu...).

Info: Menta este ideală în curele de slăbire. Pe lângă faptul că ­este răcoritoare, reglează apetitul, are proprietăţi antioxidante, dizolvă grăsimile şi opreşte absorbţia grăsimilor.

Îngheţată cu mentă

Ingrediente: 300 ml iaurt degresat; 2 ouă; 250 ml suc proaspăt de portocale; un pumn frunze de mentă.

Preparare: Frunzele de mentă se fierb cu ­puţină apă până se înmoaie, după care se trec prin sită. Se mixează iaurtul cu sucul de portocale, cu gălbenuşurile şi cu „piureul” de mentă.

Separat, se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor în amestecul de iaurt. Se toarnă amestecul într-un vas de plastic şi se introduce în congelator pentru maximum 5-6 ore. Se mai amestecă din când în când în ea pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Iaurtul îţi dă energie

O gustare bogată în calciu, iaurtul are un procentaj ­ scăzut de grăsimi şi este ideal în curele de slăbire. Îl poţi mânca dimineaţa sau seara, ca atare sau cu bucăţele de fructe (evită-l pe cel din comerţ, are numai coloranţi şi este plin de zahăr).

Oricum ar fi, îţi dă energie şi poftă de viaţă. În plus, un ­iaurt pe zi te ajută la digestie şi îţi fortifică imunitatea (iaurtul preparat în casă are mai mult calciu şi fermenţi lactici decât cel din comerţ).

VEZI AICI ALTE REŢETE

Share

0 comments:

Post a Comment