Monday, November 28, 2011

ALIMENTE NECESARE PT ORGANISM


PENTRU INIMA

VARZA – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
BROCCOLI – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne
atacurile de cors si ateroscleroza
RIDICHEA – apara impotriva atacurilor de inima
PORTOCALA – are putine calorii, contine vitamina C si scade
valoarea colesterolului din sange
MORCOVUL – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi
protejeaza inima
PESTELE – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
CEAPA – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade
presiunea sangelui
USTUROIUL – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare
cerebrale
LEURDA (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
SPARANGHELUL – curata cordul si vasele mari de sange
ULEIUL DE MASLINE – energizeaza cordul si reduce colesterolul
CICOAREA – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata
sangele cu ajutorul unor minerale specifice
SOMONUL – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada
din nivelul trigliceridelor din sange
DOVLEACUL – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si
in bolile de inima
CARTOFUL – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si
ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular 16. paprika –
protejeaza vasele de sange si inima
ROSIA – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
MASLINELE – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
MARUL – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia
sistemului vascular
. FASOLEA NEAGRA – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si
320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm
cardiac
COACAZELE – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o
concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
ZMEURA – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
MURELE – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la
functionarea optima a cordului
SOCUL – imbunatateste circulatia sanguina
PIERSICA – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
CIRESELE – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu,
fier, fosfor si siliciu
RUBARBA – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
GRAPEFRUIT-UL – previne obstructiile vasculare si tromboza
datorita unei enzime speciale
CIUPERCA SHITAKE – reduce colesterolul
PRUNELE – previn tromboza
CURMALELE – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva
aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
AFINELE – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina
mai elastice
OVAZUL – este benefic in bolile cardiovasculare
PORUMBUL – contine vitaminele D si K
ARDEIUL IUTE – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce
poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

PENTRU CREIER

LINTEA – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie
celulele creierului
QUINOA – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire,
fiind bogat in fier
CARNEA DE PASARE DE CURTE – are grasimi si uleiuri ce ofera

energie celulelor nervoase
FASOLEA – creste puterea de concentrare
OUL – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina
ce ajuta la dezvoltarea memoriei
AVOCADO – combate stresul, nervozitatea si insomnia
BANANELE – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea
sunt benefice pentru creier si il energizeaza
CAISELE – stimuleaza neuronii
STAFIDELE – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
PARA – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica
puterea de “lucru” a creierului
MAZAREA – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
SALATA VERDE – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

PENTRU OCHI

CASTANUL SALBATIC – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile
datorita substantelor sale active
ARNICA – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine
VITAMINA C, potasiu si calciu
LIMBA DE MIEL – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita
taninurilor si a saponinelor
ROSTOPASCA – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor
si mai ales pentru ochii uscati
GUTUIA – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece
contine pectine si calciu
IARBA DE SILUR (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii
persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului 55.
GRASIMEA DE GAINA – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna
cu iarba de silur
STRUGURII – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
PATLAGINA – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
CAPSUNA – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
CENTARIUM MINUS – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca
afectiunile oculare
ANANASUL – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi
din cauza calculatorului
ROZMARINUL – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

PENTRU PIELE/PAR

PEPENELE – contine foarte putine calorii si este excelent pentru
mentinerea fermitatii pielii
IAURTUL DEGRESAT – bacteriile continute de acesta imbunatatesc
aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
GRAUL – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt
extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
ORZUL – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
CIMBRUL – reda stralucirea pielii si curata organismul
HREANUL – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
MUSTARUL- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

PENTRU OASE

MIGDALELE – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
SPANACUL – datorita fierului si calciului pe care il contine, face
oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
MEIUL – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
SECARA – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa
ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan,
fier si zinc
BRANZA – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

PENTRU STOMAC / INTESTIN
TINCTURA DE FENICUL – protejeaza mucoasele intestinale
PASTARNACUL – stimuleaza digestia
MANGO – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
ARPACASUL – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
MARARUL – amelioreaza indigestia
SOIA – are proprietati anticancerigene
NUCILE – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la
reudcerea riscului de cancer al intestinelor

PENTRU RINICHI

SFECLA ROSIE – stimuleaza arderile celulare
VISINELE – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o
elimine din sange atunci cand este in exces
CASTRAVETELE – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
TELINA – protejeaza rinichii de virusuri
VARZA ROSIE – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine
actioneaza ca un filtru pentru rinichi
GULIA – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul
si fosforul energizeaza
RIDICHEA NEAGRA – este un antibiotic natural
VARZA MURATA – detoxifica organismul
HRISCA – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de
rinichi si in diabet
PATRUNJELUL – detine combinatia ideala de minerale pentru a
curata rinichii

PENTRU FICAT

ANGHINAREA – contine proteine regenerative, iar acidul folic si
antioxidantii previn bolile hepatice
SUCUL DE RIDICHE – stimuleaza secretia bilei
CONOPIDA – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
DROJDIA DE BERE – este o importanta sursa de vitamina B si
detoxifica ficatul
NASTURELUL (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru
producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru
metabolismul bilei si al ficatului
PAPADIA – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
LAPTELE – apara ficatul de afectiuni frecvente
MENTA – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara
si calmeaza crampele
CARNEA DE IEPURE – degreseaza ficatul
CARNEA DE VITA SAU MANZAT – contine fier, proteine si vitamina B.
Share

2 comments:

pandhora said...

cred ca o sa dau un print listei tale...
e timpul sa consum mai des cateva legume si fructe...
multumesc :)

karma police said...

da, acu cit mai sint pietele cit de cit pline..cu drag

Post a Comment