Saturday, May 21, 2011

Cum să ne protejăm, fiecare dintre noi, împotriva efectelor nocive ale dârelor morţii (chemtrails-uri)

Share/Bookmark


de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Vindecarea naturală, purificarea organismului şi fortificarea sistemului imunitar
Cea mai bună strategie de a ne proteja organismul faţă de efectele nocive ale dârelor morţii începe prin adoptarea unei alimentaţii naturale, echilibrate şi sănătoase.

Este important să urmărim să devenim din ce în ce mai conştienţi de natura şi calitatea a ceea ce mâncăm. În ceea ce priveşte alimentele pe care le procurăm din comerţ, este necesar să fim atenţi să citim întotdeauna ce conţin acestea, mai cu seamă cele produse industrial.

O modalitate foarte eficientă de a purifica din punct de vedere subtil energetic alimentele pe care le consumăm, mai ales acelea a căror provenienţă nu ne este cunoscută îndeajuns, este aceea de a le binecuvânta.

În acest caz alimentele vor fi infuzate cu o energie subtilă purificatoare, cu multă iubire şi dominanta lor energetică vibratorie se va armoniza, fiind eliminate astfel anumite vibraţii subtile perturbatoare, care ar putea fi transferate în trupul nostru dacă noi am consuma acele alimente fără a le binecuvânta în prealabil.

Pentru a îmbunătăţi starea energetică a unor alimente putem de asemenea să folosim anumite aparate care au proprietatea de a anula efectele undelor electrice sau magnetice nocive.

Desigur, este esenţial să urmărim totodată să ne fortificăm sistemul imunitar, prin intermediul unor mijloace naturale. Însă, înainte de a începe un astfel de demers armonizator este important să realizăm o acţiune prealabilă de purificare a trupului şi să urmărim să ne dezintoxicăm periodic, într-un mod cât mai eficient organismul.


Există numeroase plante medicinale care ne pot ajuta în această direcţie. Întrucât prin aceste dâre ale morţii (chemtrails-uri) sunt răspândite în atmosferă microorganisme patogene (bacterii, virusuri etc.) şi substanţe toxice este necesar să ne protejăm de efectele nocive ale acestora cu ajutorul plantelor de leac şi al remediilor naturale ce stimulează în mod natural imunitatea şi care totodată ajută la eliminarea din organism a substanţelor toxice, nocive, ce au fost acumulate.


Plante şi alimente cu proprietăţi depurative şi detoxifiante
Dintre plantele autohtone româneşti care prezintă proprietăţi depurative, detoxifiante şi neutralizatoare ale anumitor substanţe toxice, acţionând astfel eficient în direcţia purificării organismului, enumerăm următoarele:


Anghinare (Cynara scolymus) – frunze, Boz (Sambucus ebulus) – frunze, Brusture (Arctium lappa) – rădăcină, Căpşun (Fragaria moschata) – frunze, Captalan (Petasites hybridus) – frunze, Cătină (Hippophae rhamnoides) – fructe, Cicoare (Cichorium intybus) – partea aeriană, Coada calului (Equisetum arvense) – partea aeriană, Coada-şoricelului (Achillea millefolium) – flori, Creson (Lepidium sativum) – partea aeriană, Fumariţă (Fumaria officinalis) – partea aeriană, Genţiană (Gentiana lutea) – rădăcină, Iarba-şarpelui (Echium vulgare) – partea aeriană, Lemnul-Domnului (Artemisia abrotanum) – frunze, Linariţă (Linaria officinalis) – partea aeriană, Lipicioasă (Galium aparine) – partea aeriană, Măceş (Rosa canina) – fructe, Măslin (Olea europaea) – frunze, Muşeţel (Matricaria chamomilla) – partea aeriană, Nuc (Juglans regia) – frunze, Osul-iepurelui (Ononis spinosa) – rădăcină şi partea aeriană, Păpădie (Taraxacum officinale) – frunze, Pelin (Artemisia absinthium) – partea aeriană, Rocoină (Stellaria media) – partea aeriană, Salvie (Salvia officinalis) – partea aeriană, Schinduf (Trigonella foenum-graecum) – seminţe, Soc (Sambucus nigra) – flori, Sovârv (Origanum vulgare) – partea aeriană, Trei fraţi-pătaţi (Viola tricolor) – partea aeriană, Trifoi roşu (Trifolium pratense) – flori, Urzică mare (Urtica dioica) – frunze, Viţă-de-vie (Vitis vinifera) – frunze, Volbură (Convolvulus arvensis) – partea aeriană, Zămoşiţă (Hibiscus trionum) – partea aeriană.


Această listă poate fi completată cu unele plante tradiţionale indiene, care sunt folosite de mii de ani în cadrul sistemului AYURVEDA pentru purificarea organismului: Ashwagandha (Withania somnifera) – frunze, Bhringaraj (Eclipta alba) – partea aeriană, Cardamom (Elettaria cardamomum) – seminţe, Guggul (Commiphora mukul) – răşină, Katurohini (Picrorrhiza kurroa) – rădăcină, Neem (Azadirachta indica) – frunze, Manjistha (Rubia cordifolia) – rădăcină, Sigru (Moringa oleifera) – rădăcină.


Planta Aloe (Aloe vera) – frunzele proaspete, inclusiv gelul conţinut în ele, precum şi Ceaiul verde (Camellia sinensis) – frunze, sunt de asemenea foarte bune depurative. Frunzele de Aloe pot fi consumate proaspete, eventual combinate cu puţină miere naturală, iar frunzele de Ceai verde pot fi utilizate atât sub formă de macerat, cât şi mestecate ca atare.


Pentru a putea beneficia de un efect purificator cât mai eficient este bine să urmărim să folosim în alimentaţia noastră următoarele legume cu efect depurativ: Ovăzul (Avena sativa), Andivele (Cichorium intybus), Ridichea neagră (Raphanus sativus var. niger), Fasolea verde (Phaseolus vulgaris), Morcovul (Daucus carota), Sfecla roşie (Beta vulgaris var. conditiva), Ţelina (Apium graveolens), Sparanghelul (Asparagus officinalis), Ceapa (Allium cepa), Usturoiul (Allium sativum), Castravetele (Cucumis sativus), Salata (Lactuca sativa), Gulia (Brassica oleracea subsp. caulotrapa var. gongylodes), Pătrunjelul (Petroselinum sativum). Cele mai indicate fructe cu efecte depurative sunt: Pepenele verde (Citrullus lanatus), Piersicile (Persica vulgaris), Lămâile (Citrus limon), Portocalele (Citrus sinensis), Grapefruitul (Citrus paradisii) şi Ananasul (Ananas sativus).


Fortificarea sistemului imunitar


După realizarea unei perioade de purificare a trupului cu ajutorul plantelor medicinale cu proprietăţi depurative este necesar să urmărim să folosim plante care fortifică sistemul imunitar.


Dintre plantele autohtone româneşti care fortifică sistemul imunitar enumerăm următoarele:


Afin (Vaccinium myrtillus) – fructe şi frunze, Angelică (Angelica archangelica) – rădăcină, Armurariu (Silybum marianum) – fructe, Bătrâniş (Erigeron canadensis) – partea aeriană, Brusture (Arctium lappa) – rădăcină, Busuioc (Ocimum basilicum) – frunze, Călţunaşi (Tropaeolum majus) – frunze şi flori, Cefalofora (Cephalophora aromatica) – partea aeriană, Cerenţel (Geum urbanum) – rădăcină, Cimbrişor (Thymus serpyllum) – partea aeriană înflorită, Cimbru de grădină (Satureja hortensis) – partea aeriană, Cimbru de munte (Satureja montana) – partea aeriană, Creţuşcă (Filipendula ulmaria) – partea aeriană, Echinacea (Echinacea purpurea) – flori, Gălbenele (Calendula officinalis) – partea aeriană, Iarbă-mare (Inula helenium) – rădăcină, Lichen de piatră (Cetraria islandica) – tal, Măslin (Olea europaea) – frunze, Mentă (Mentha piperita) – partea aeriană, Nalbă mare (Althaea officinalis) – rădăcină, Obligeană (Acorus calamus) – rădăcină, Pelin (Artemisia absinthium) – partea aeriană, Plop negru (Populus nigra) – muguri, Răchitan (Lithrum salicaria) – partea aeriană, Sânziene galbene (Galium verum) – partea aeriană înflorită, Soc (Sambucus nigra) – flori, Sovârv (Origanum vulgare) – partea aeriană, Splinuţă (Solidago virgaurea) – vârfuri înflorite, Tuia (Thuja occidentalis) – frunze.


Putem adăuga la această listă şi unele plante care sunt folosite în mod tradiţional în cadrul sistemului milenar AYURVEDA şi care, fiind studiate în prezent, s-a dovedit că au certe proprietăţi imunostimulente: Amalaki (Phyllanthus emblica) – fructe, Ashwagandha (Withania somnifera) – rădăcină, Atmagupta (Mucuna pruriens) – seminţe şi rădăcină, Bala (Sida cordifolia) – rădăcină, Ghimbir (Zingiber officinalis) – rădăcină, Ginseng (Panax ginseng) – rădăcină, Guggul (Commiphora mukul) – răşină, Haritaki (Terminalia chebula) – fructe, Manjistha (Rubia cordifolia) – rădăcină, Momordica (Momordica charantia) – fructe, Neem (Azadirachta indica) – frunze, Pippali (Piper longum) – seminţe, Tejapata (Cinnamomum tamala) – scoarţă, Tulsi (Ocimum sanctum) – frunze, Turmeric (Curcuma longa) – rădăcină.


Un puternic efect de fortifiere a sistemului imunitar au şi următoarele ciuperci alimentare şi terapeutice:


Ciuperca de larvă chinezească (Cordyceps sinensis), Ciuperca tremurătoare aurie (Tremella mesenterica), Reishi (Ganoderma lucidum), Maitake (Grifola frondosa), Sang-hwang (Phellinus linteus), Shiitake (Lentinula edodes). De asemenea, băutura naturală preparată cu ajutorul ciupercii Kombucha şi al unor plante medicinale dintre cele enumerate anterior (atât cele cu proprietăţi depurative, cât şi cele cu proprietăţi imunostimulente) poate fi utilizată cu succes pentru efectele ei tonice şi protectoare.


Toate acestea (atât plantele, cât şi ciupercile cu efecte terapeutice) este bine să fie folosite sub formă de pulbere uscată, ce va fi administrată sublingual, de preferinţă câte un gram de pulbere de patru ori pe zi. Este preferabil ca aceste plante să fie folosite în combinaţii de minim zece plante. La modul general, cea mai bună modalitate practică de asociere a plantelor este cea în care, în amestecul respectiv să se regăsească atât plante cu proprietăţi depurative, cât şi plante cu proprietăţi imunostimulente, într-o proporţie pe cât posibil egală.


Un efect fortifiant foarte bun asupra sistemului imunitar au şi produsele apicole cum ar fi polenul, propolisul şi lăptişorul de matcă.


În ceea ce priveşte alimentaţia naturală cu rol echilibrant şi protector, consumul zilnic de fructe şi legume proaspete, cultivate în condiţii ecologice, precum şi consumul altor categorii de alimente naturale ce au un bogat conţinut în vitamine şi minerale, are un efect profund benefic asupra sistemului imunitar. Pentru a aprofunda acest subiect vă recomandăm consultarea lucrărilor Enciclopedia naturistă a vitaminelor şi Enciclopedia naturistă a elementelor minerale, de profesor yoga Gregorian Bivolaru.


Metode naturale de dezintoxicare


Pentru a realiza o acţiune cât mai eficientă de purificare naturală a organismului este necesar să avem mai mereu la dispoziţie cărbune vegetal activ.


În cazurile de ingestie accidentală a unor substanţe nocive sau în situaţiile de intoxicaţie alimentară ori chimică, este bine să ştim că putem fi ajutaţi de cărbunele vegetal activ, care are proprietatea de a absorbi elementele periculoase, nocive, din organism şi de a le elimina apoi pe cale intestinală, în mod natural.


Cărbunele vegetal poate fi folosit şi în unele situaţii de urgenţă, în caz de ingerare accidentală a unor substanţe toxice, imediat după efectuarea unei spălături stomacale. În unele zone există tipuri rare de pământ, vechi de milioane de ani.


Acestea sunt compuse din anumite tipuri de argilă, cu un conţinut mare de minerale, deosebit de folositoare pentru menţinerea echilibrului trupului uman. Unele tipuri de argilă conţin fosile de diatomee (alge unicelulare microscopice, de apă dulce sau sărată, al căror înveliş exterior s-a transformat în siliciu sau în cuarţ).


Acest element permite absorbirea metalelor grele (mercur, plumb) şi a altor elemente, cum ar fi aluminiul sau fluorul în exces. Prafurile de argilă de acest tip sau altele similare lor sunt utile celor care suferă de ulcer gastric sau de leziuni ale tractului digestiv.


Argila, sub formă de pulbere uscată, poate fi dizolvată în puţină apă, obţinându-se astfel o pastă ce poate fi aplicată pe piele, în strat subţire, întocmai ca o cremă. Aplicarea periodică pe piele a unei paste de argilă albă, de exemplu, poate produce efecte benefice multiple, mai ales datorită absorbţiei toxinelor şi a impurităţilor, precum şi datorită neutralizării acizilor ori a deşeurilor chimice ce se pot acumula în unele ţesuturi.


Usturoiul


Usturoiul este un aliment cu numeroase proprietăţi curative. El este un excelent vermifug, este bogat în vitamina C şi datorită ingredientului său activ, alicina, este un excelent potenţator al activităţii sistemului imunitar, fiind tocmai de aceea foarte indicat să-l utilizăm mai mereu.


Uleiurile din răşină de conifere


Atât uleiul de pin, cât şi cel de brad asigură bunăstarea alveolelor pulmonare şi ambele permit descongestionarea plămânilor. Aceste uleiuri contribuie în mod eficient la dizolvarea anumitor depuneri toxice care pot să apară la nivelul sistemului respirator datorită fumului de ţigară inspirat fie voluntar (în cazul fumătorilor), fie involuntar (în cazul celor care sunt în nefericita ipostază de „fumători pasivi”) sau datorită inhalării unor substanţe nocive, poluante, care pot să existe în aerul pe care noi îl respirăm zilnic.


Pasta din frunze de coriandru


Coriandrul proaspăt poate dizolva într-un interval scurt de timp unele depuneri dăunătoare de metale ce pot să se producă în organismul nostru. Următoarea reţetă simplă pe care o prezentăm în continuare are un puternic efect de purificare a ţesuturilor.


Se prepară sub forma unei paste proaspete, din frunze de coriandru şi este excelentă ca aliment ce poate fi consumat eventual cu pâine prăjită, cu cartofi la cuptor sau cu paste integrale.


Folosirea a cel puţin două linguriţe pe zi din această pastă, timp de trei săptămâni, este suficientă pentru eliminarea din sânge a unor metale toxice cum ar fi mercurul, plumbul şi aluminiul. Este util să realizăm o astfel de cură timp de aproximativ 3 săptămâni şi apoi vom face o pauză. Putem repeta această cură cel puţin de trei ori pe an.


Pentru prepararea pastei se folosesc 4 căţei de usturoi, care se zdrobesc mărunt, 1/3 ceaşcă de nucă de Brazilia (care conţine seleniu), 1/3 ceaşcă de seminţe de floarea-soarelui, care conţin cisteină, 2 ceşti de frunze proaspete de coriandru, fără tulpini.


Se mai pot adăuga frunze de pătrunjel proaspăt, pentru conţinutul lor de vitamina C. Dat fiind faptul că această pastă se conservă bine prin refrigerare, este preferabil să ne procurăm din timp frunzele de coriandru proaspăt, atunci când el apare, şi să facem o cantitate suficientă de pastă pentru tot anul.


În continuare, mai adăugăm 2/3 ceaşcă de ulei de in (inul este indicat în caz de tuse, astm, rujeolă, constipaţie, gastrite, pecingine, abcese; are proprietăţi emoliente, laxative şi antiinflamatorii), 4 linguri de suc de lămâie proaspăt (conţine vitamina C) şi eventual două linguriţe de miso, produs specific japonez, obţinut în principal din soia.


Pentru prepararea acestei paste punem frunzele de coriandru împreună cu cele de pătrunjel în mixer, adăugăm uleiul de in şi le mixăm până când obţinem o pastă omogenă. Adăugăm apoi usturoiul pisat, nuca de Brazilia mărunţită fin, seminţele de floarea-soarelui zdrobite, sucul de lămâie şi miso-ul. Amestecăm din nou totul foarte bine, până se omogenizează. Pasta obţinută se păstrează la frigider.


Băile calde cu efect purificator


Apa şi căldura au efecte de purificare şi de relaxare care diminuează stresul şi curăţă totodată pielea.


Pentru a potenţa efectul purificator putem să adăugăm în apa din cada de baie sare de mare, alte săruri minerale (de exemplu sulfatul de magneziu, care tonifică muşchii), uleiuri esenţiale cu acţiune purificatoare şi tonifiantă (ulei de bergamotă, ulei de mentă, ulei de roiniţă, ulei de camfor etc.), pulbere de frunze de arin sau frunze de arin proaspăt culese (care au un puternic efect antiinflamator), frunze de mesteacăn (cu efecte purificatoare şi febrifuge), ace de pin (ce sunt utile pentru îmbunătăţirea stării sistemului respirator) sau pulberi din plante aromate (salvie, mentă, roiniţă, busuioc, isop, lavandă, iarba Sfântului Ion, mătăciune etc.).


Purificarea aerului ambiant


Este indicat să folosim, atât acasă, cât şi în locul în care lucrăm un aparat de purificare a aerului. Generatoarele de ioni negativi sunt ideale, mai ales dacă locuim în oraş.


Dat fiind faptul că suntem înconjuraţi de televizoare, monitoare de calculator şi alte aparate electrice, suntem neîncetat bombardaţi cu ioni pozitivi, care contribuie la creşterea nivelului de tensiune şi de iritare nervoasă.


Este foarte bine, prin urmare, să putem beneficia de surse generatoare de ioni negativi, pentru a ne reface echilibrul energetic. Desigur, dacă locuim aproape de o cădere de apă sau în înaltul munţilor, suntem nişte privilegiaţi. Anumite locuinţe au un sistem central de purificare a aerului, cu filtre bune, care pot elimina mare parte din praful nociv şi alte particule dăunătoare. Dacă nu dispunem de un astfel de sistem, putem alege să cultivăm în propria locuinţă unele plante ornamentale, care pot contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului.


Necesitatea purificării apei de băut


Ar fi foarte înţelept să urmărim să nu mai consumăm apă de la robinet, fără să ştim ce conţine aceasta. Unii ar replica imediat că apa din oraşul lor este curată, datorită clorului sau fluorului cu care este tratată! Ce nu ştiu cei mai mulţi este că în realitate clorul nu ucide numai bacteriile „rele“ din trupul uman, ci şi pe cele „bune“.


Cine a socotit, oare, cât clor a înghiţit pe termen lung, zi după zi, an după an? Ar fi bine, în orice caz, să lăsăm apa din pahar să se „aşeze“ înainte să o bem. Pe cât posibil, se recomandă să folosim o sticlă de apă pe care să o lăsăm la aer, protejată cu un filtru uşor. Apa distilată poate fi o modalitate excelentă de eliminare din trup a mineralelor, a metalelor grele şi a altor toxine.


Cu toate acestea, trebuie să fim atenţi să nu ne perturbăm echilibrul mineral. Pulberea de argilă sau de pământ fosil poate fi şi ea utilă în această direcţie. Există numeroase tipuri de aparate pentru purificarea apei. Putem folosi şi un astfel de aparat. Însă, dincolo de toate acestea, din punct de vedere practic este foarte important să urmărim să fim conştienţi de calitatea apei pe care o consumăm zi de zi.


Grădinile cu legume


Citind până aici acest articol, ne putem pune întrebarea cum să procedăm în cazul grădinilor în care cultivăm legume sau flori? Cum să semănăm şi să cultivăm legume sub cerul liber, în astfel de condiţii ostile?


O posibilă soluţie practică este aceea de a urmări să acoperim grădina de legume cu o folie transparentă, la 1,5 m de sol şi să udăm pământul cu apă pe care o extragem dintr-o fântână de exemplu, pentru a ne feri de situaţia în care apa de ploaie ar putea să fie contaminată. O altă soluţie practică ar fi să cultivăm legumele într-o seră. Şi de asemenea, este indicat să le udăm printr-un sistem autonom de irigaţii, care să fie alimentat cu apă purificată printr-un sistem ecologic, natural.


Însă, în afara aplicării acestor soluţii particulare pentru grădina noastră, foarte important este să cerem cu fermitate forurilor responsabile să înceteze să ne mai pulverizeze în cap toate aceste substanţe ucigătoare. Este imperios necesar să urmărim să ne mobilizăm, cât mai mulţi oameni conştienţi de aceste pericole, pentru a cere la unison stoparea acestor acţiuni malefice.


În funcţie de răspunsul care ni se va da în urma unei astfel de solicitări colective, vom putea să ne continuăm demersurile, solicitând ca aceia care nu-şi fac datoria în mod corect să fie destituiţi din funcţie! Putem fi siguri că nu vom rezolva aceste probleme rămânând aşezaţi comod în fotoliu, aşteptând ca alţii să facă ceva.


Mai mult decât atât, putem face noi înşine cercetări, ne putem informa şi de asemenea putem să transmitem şi altora ceea ce am aflat despre acest subiect. În prezent, cerul este adeseori acoperit de aceste dâre ale morţii (chemtrails-uri). Dârele paralele din văzduh sunt rezultatul flagrant al acţiunii turbinelor de pulverizare.


Aceasta nu este absolut deloc normal, iar noi va trebui să urmărim să devenim conştienţi de aceasta şi, de asemenea, să acţionăm în mod eficient şi cu înţelepciune mai departe.


Unele idei ce sunt demne de reţinut


• Pentru a ne proteja împotriva efectelor nocive ale substanţelor împrăştiate în mod intenţionat în atmosferă, este important să urmărim să avem o alimentaţie corectă, să ne întărim sistemul imunitar prin mijloace naturale (de exemplu folosind mai ales pulberea de echinaceea), să ne purificăm organismul (de exemplu, cu ajutorul plantelor depurative, al cărbunelui vegetal activ, al argilei şi al usturoiului).


• Dârele morţii (chemtrails-uri) sunt folosite de către cei rău intenţionaţi în diverse scopuri malefice: acela de a ne îmbolnăvi, de a ne slăbi sistemul imunitar, de a ne manipula psihicul şi voinţa; acela de a realiza diverse experienţe biologice şi chimice asupra mediului înconjurător şi mai ales asupra oamenilor; acela de a-i împiedica pe oameni să-şi atingă potenţialul lor divin şi să-şi dezvolte capacităţile, înzestrările, talentul şi aptitudinile; acela de a controla coridoarele aeriene şi ionosfera; acela de a controla climatul, viaţa vegetală şi animală de pe Pământ, şi tot ceea ce poate fi folosit ca hrană.


Cea mai sigură şi eficientă cale de a ne proteja împotriva tuturor încercărilor de manipulare de acest gen este să urmărim să devenim cât mai conştienţi, atât de noi înşine, cât şi de universul care ne înconjoară şi apoi să acţionăm în mod înţelept.


Material preluat din cartea Un genocid planetar - zguduitorul secret dezvăluit al dârelor morţii (chemtrails-uri) pe care anumite avioane le fac să apară pe cer (spre a răspândi pe ascuns atât unele substanţe chimice ce sunt foarte toxice, cât şi bolile, epidemiile, suferinţa şi moartea), autor profesor yoga Gregorian Bivolaru, carte apărută la editura Shambala

Thursday, May 19, 2011

Beethoven Moonlight Sonata with Light Alpha Brainwave Entrainment - Incr...



Share/Bookmark
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Wednesday, May 18, 2011

Ancient Discoveries {s01e02} Galen, Doctor to the Gladiators



Share/Bookmark
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Tuesday, May 17, 2011

MEDITATION MIND MASSAGE ~ Numerical Fortune Synchronizer



Share/Bookmark

Trateaza raceala 100% natural !

Share/Bookmark







“Febra moderata este dovada ca sistemul imunitar functioneaza corect” - Dr. Joseph Mercola

Cum prindem raceala ?

Cand temperatura corpului trece de 37 de grade (febra), cand iti curge nasul, te simti ametit si fara vlaga si sinti o durere in gat… atunci stii ca te prins raceala.
Toate cele prezentate mai sus sunt doar simptome care iti indica faptul ca ai racit, insa te-ai intrebat vreodata ce se intampla in interiorul organismului cand esti racit?

Ce se intampla in corpul tau cand esti racit?

Totul incepe in momentul in care un organism microsopic (bacterie, virus, fung etc) reuste sa depaseasa bariera sistemului imunitar (fie din cauza frigului, fie din cauza ca am intrat in contact cu cineva bolnav) si reuseste se instaleze in organismul nostru – rezultand o infectie.
Drept urmare corpul nostru isi mobilizeaza mai tare sistemul imunitar pentru a lupta cu “invadatorii”.

Cum se lupta sistemul imunitar?

Cand organismele patogene (invadatorii) stimuleaza activitatea sistemului imunitar, se elibereaza o substanta numita pirogen endogen, care trasmite un semnal creierului prin care ii comanda sa ridice temperatura la peste 37 de grade – iar atunci spunem ca avem FEBRA.
Cand temperatura este la peste 37 de grade au loc 3 fenomene:

1. Celulele sistemului imunitar(leucocitele) devin mai eficiente – le creste capacitatea de a neutraliza microbii.

2. Creste cantitatea de interferon din corp – o categorie de proteine naturale produse de sistemul imunitar, care au actiune antivirala si anticanceroasa.

3. Se impiedica dezvoltarea si inmultirea bacteriilor si virusurilor, deoarece majoritatea dintre ele pot supravietui si nu se pot inmulti la o temperatura de peste 37°C.

Toate acestea se intampla atunci cand organismul isi urca temperatura la peste 37 de grade – asadar observam ca febra este un mecanism de aparare al sistemului imunitar impotriva invadatorilor.
Pe langa aceste 3 simptome, cand avem febra, experimentam o serie de senzatii neplacute, insa si acelea fac parte din acest mecanism natural de purificare a organismului. Iata in ce fel:


* Apar stari de amorteala, ameteala si lipsa de energie
In primul rand din cauza ca organismul isi canalizeaza resursele inspre sistemul imunitar, pentru a-l face cat mai eficient in lupta cu “invadatorii”. Din acest motiv apare in corp o lipsa de vitamine , minerale si energie, in special o lipsa a vitaminei C, care este esentiala pentru sistemul imnuitar -deoarece o leucocita (globula alba) foloseste de 4 ori mai multa vitamina C decat o celula normala.
Iar in al doilea rand, se poate ca organismul sa faca unele minerale indisponibile pe timpul infectei, deoarece unele bacterii care ne invadeaza corpul au nevoie de acele minerale pentru a supravietui. Asadar si din acest motiv se poate experimenta un dezechilibru al nutrientilor pe timpul infectiei.


* Pielea se face palida
Se intampla astfel, deoarece organismul incearca sa piarda cat mai putina caldura, motiv pentru care reduce circulatia la nivelul pielii, iar asta va da un aspect palid, insa doar pe timpul imbolnavirii, dupa care pielea isi va reveni.


* Apare deshidratarea
Din cauza ca organismul pierde multa apa prin transpiratie, motiv pentru care e absolut necesar sa bem apa (NU lichide, ci apa). Prin transpiratie se elimina toxinele din organism, fiind un proces natural de autovindecare.


* Curge nasul si apare tusea
Asta se intampla tot ca urmare a unor procese naturale de autovindecare, deoarece corpul incearca sa elimine prin mucus diverse toxine si bacterii care ne-au invadat corpul. Tot ca auto-detoxifiere mai poate aparea diaree sau alte stari asemanatoare.
Asadar, dupa cum se poate observa, febra este un mecanism de aparare si autovindecare al organismului, fara de care corpul nu ar putea face fata infectiilor. In aceste conditii putem considera ca “febra prietena sanatatii nostre”. Din nefericire insa, majoritatea oamenilor au fost invatati s-o priveasca exact pe dos, ca fiind un mare inamic al sanatatii.

Ce greseli fac oamenii cand au febra?

Vor s-o scada !

Cea mai mare greseala (care din pacate, vine in primul rand din ignoranta medicilor, dar si din lipsa de informare a pacientilor) este ca incearca sa suprime acest mecanism natural de aparare al organismului.
Imediat ce temperatura trece putin peste 37°C, doctorii au obiceiul sa indoape pacientii cu medicamente pentru scazut febra, de obicei paracetamol, iar in unele cazuri, va vine sa credeti sau nu, se prescriu din start antibiotice.

Ce se intampla cand suprimi febra, acest mecanism natural?

Se pot intampla 2 lucruri:
1. Corpul incearca din rasputeri si tina starea de febra, in ciuda tuturor medicamentelor administrate pentru scaderea febrei, iar pana la urma reuseste sa omoare “invadatorii”. E cazul in care omul tot ia medicamente, si se enerveaza ca nu-i scade febra, in loc sa se bucura ca organismul inca are resurse sa se lupte cu invadatorii. In acest caz boala se vindeca, insa dureaza mai mult decat in mod normal – e acea raceala usoara care numa’ nu mai trece odata .


2. Organismul nu reuseste sa castige lupta cu “invadatorii” si organismul ajunge sa ramana infectat de anumite microorganisme pe care sistemul imunitar nu le va mai ataca.
Ar mai fi si a treia solutie: moartea – cand organismul nu face fata provocarii cu infectia, iar febra sare la peste 42°C.

Pe langa aceste efecte nedorite, medicamentele prescrise de doctori au si ele o serie de efecte daunatoare asupra organismului, despre care pacientii sunt mult prea rar informati (de obicei nu sunt deloc informati). Bineinteles ca in industria farmaceutica exista mai multe medicamente impotriva racelii, care au efecte secundare daunatoare, insa noi ne vom ocupa doar de cele comune.

Efectele secundare ale medicamentelor

* Paracetamolul (acetoaminofenul -substanta activa):

- In primul rand, cand vorbim de febra, el nu face decat sa prelungeasca boala suprimand mecanismul natural al febrei.

- In al doilea rand, a fost publicat un studiu care a demonstrat faptul ca paracetamolul suprima activitatea anticorpilor in lupta cu organismele patogene, facand ca boala sa dureze mai mult.

- In al treilea rand afecteaza ficatul, generand insuficienta hepatica. In SUA se inregistreaza in medie 450 decese pe an din cauza insuficientei hepatice generate de excesul de paracetamol. Mai mult decat atat, asocierea paracetamolului cu alcoolul, dubleaza riscul de infuficienta hepatica.

- Afecteaza rinichii. Statisticile arata ca 15% din persoanele care fac dializa, au ajuns in aceasta situatie din cauza efectului pe care paracetamolul si aspirina l-au avut asupra rinichilor lor.

- Creste riscul de astm, deoarece scade cantitatea de glutation (GSH) din organism – un antioxidant care se gaseste in tesutul plamanilor si are rolul de a proteja plamanii.

- Creste riscul de hipertensiunie. In urma unui studiu pe 8 ani, realizat pe 80.o00 femei sanatoase (intre 31 si 50 ani), s-a demonstrat ca femeile care au luat medicamente cu continut de acetaminofen si ibuprofen mai mult de 22 zile pe luna, au avut un risc de hipertensiune 86% mai mare decat femeile care nu luau deloc aceste medicamante.

* Ibuprofenul – substanta activa din unele medicamente impotriva racelii



- Intr-un studiu facut timp de 10 ani pe 114.000 de femei sanatoase (intre 22-85 ani), in vederea identificarii factorilor care contribuie la cancerul de san s-a constatat ca 2400 de femei au facut CANCER la san in aceasta perioada. In urma investigatilor oamenilor de stiinta a reiesit ca administrarea zilnica de ibuprofen pentru 5 ani a crescut cu 50% riscul de cancer, in comparatie cu femeile care nu luau. In cadrul aceluiasi studiu a reiesit ca femeile care au consumat aspirina zilnic pentru minim 5 ani, aveau un risc cu 80% mai mare de a dezvolta cancer la san triplu negativ, decat femeile care nu consumau aspirina regulat.
- La fel ca paracetamolul, supradoza de ibuprofen intoxica ficatul crescand riscul de insuficienta hepatica si icter.

* Aspirina

Desi este mai rar prescrisa impotriva racelii decat cele de mai sus, oamenii nu ezita sa ia aspirina cand sunt bolnavi sau cand simt orice alt tip de durere. Se pare ca oamenii au uitat ca atunci cand iau aspirina, au de a face cu un medicament si nu cu o bomboana. Iata ce ne arata studiile despre aspirina:
- Suprima capacitatea globulelor albe de a distruge microbii.
- Este asociata cu Sindromul Reye(<-click), in special la copii sub 21 de ani.
- Creste cu 27% riscul de a face ULCER, cel putin asa sustine un studiu facut la Wester Sydney University, facut pe 187 pacienti care consumau intre 57 si 325 miligrame de aspirina pentru cel putin o luna.

* Antibioticele

Antibioticele sunt un real PERICOL pentru sanatate, iar inconstienta cu care sunt consumate de oameni este de-a dreptul uimitoare. Este interesant ca nici multi medici de familie nu au nicio rezerva in a prescrie antibiotice chiar si atunci cand NU este cazul. Va vine sa credeti sau nu, unii medici prescriu antibiotice preventiv, chiar daca la in acel moment nu exista infectie bacteriana puternica in organism care necesita antibiotice, ci e infectie cu virus. Daca am ajuns sa luam antibiotice pentru rosu in gat, mai avem putin si le luam direct cand suntem sanatosi, vezi Doamne, pentru a preveni imbolnavirea.


Totusi, in cazul in care mai sunt oameni care nu sunt constienti de pericolul antibioticelor, urmariti cateva din modurile in care antibioticele afecteaza sanatatea:


- Dezechilibreaza flora intestinala, deoarece omoara bacteriile benefice (probiotice) din intestin si incurajeaza dezvoltarea florei patogene, din care face parte si ciuperca Candida Albicans. De la acest dezechilibru si de la infectia cu Candida, poate aparea o intreaga gama de afectiuni: de la intestin iritabil pana la CANCER. Mai multe despre acestea gasiti in articolul despre “Candidoza sau Sindromul Antibioticelor”(<-click).

- Distrugerea sistemului imunitar, ca urmare a dezechilibrarii florei intestinale – care este de fapt pilonul de baza la imunitatii.

- Prin administrarea antibioticelor pentru cea mai mica infectie bacteriana (care nu necesita antibiotice insa zicem c-o preventiv sa nu se agraveze raceala) vom face ca bacteriile sa devina rezistente la antibiotice, iar urmatoarele imbolnaviri vor fi din ce in ce mai severe si chiar daca vom lua atunci antibiotic, ele nu vor mai avea niciun efect, deoarece bacteriile au dezvoltat rezistenta.

- Un studiu realizat pe 3 milioane persoane in 2008 a demonstrat ca persoanele care iau de 2-5 ori pe an au un risc cu 27% mai mare de a face cancer, in timp ce persoanele care iau de mai mult de 6 ori pe an antibiotice au un risc cu 37% mai mare de a face cancer decat persoanele care nu iau antibiotice.

(Daca “cineva” imi recomanda sa ma indop preventiv de medicamente cand abia am febra 38 grade de la o raceala, ca sa nu urce mai tare… ii recomand si eu lui sa ia antibiotice inca de pe acuma – tot asa preventiv, ca nu cumva sa faca febra. Cam asta ar fi principiul ).
Asadar, probabil va intrebati…

Ce fac cand am febra ?

Dupa cum am mai spus, freba este un mecanism natural de aparare al organismului care ne ajuta sa luptam impotriva invadatorilor. Ea este “prietena sanatatii noastre” si trebuie sa ne folosim de ea cat mai intelept cu putinta pentru a ne pastra o stare de sanatate cat mai buna.

Poate febra sa ne faca rau?

Orice s-ar intampla, NU trebuie sa uitam niciodata ca febra poate fi mortala, insa nu cand este sub 40 grade. Doar cand infectia persista si febra trece peste pragul de 40 grade, ea devine periculoasa si este necesar sa intervenim cu medicamente pentru a o scadea. INSA cand aceasta este sub 40 grad (cum este in majoritatea cazurilor) ea este un mecanism natural de VINDECARE al organismului.

Totusi, ce TREBUIE sa facem cand avem febra?

In primul rand este absolut necesar ca febra sa fie foarte atent SUPRAVEGHEATA, deoarece cand urca peste 40 grade ea reprezinta un pericol pentru sanatate si este necesar sa se intervina cu medicatie.
Pana atunci insa avem la indemana o gramada de tratamente 100% naturale si fara efecte secundare, care ne ajuta sa facem fata cu brio racelii. Iata care sunt acestea:

Tratamente naturale impotriva racelii

Tot ce trebuie sa facem este sa ajutam organismul sa-si desfasoare cat mai bine procesele naturale de autovindecare, adica sa cream conditiile perfecte pentru ca sistemul imunitar sa lucreze eficient. Asadar principala arma pe care ne vom axa impotriva bolilor este sistemul imunitar.

I. Dieta – sau tratamentul prin alimentatie

“Medicamentul sa-ti fie hrana, si hrana sa-fi fie medicamentul” – spunea Hippocrat – parintele medicinei – acum aproximativ 2500 ani. Asadar, la fel ca pentru toate bolile, tratamentul racelii se porneste in primul rand de la DIETA.

a) Eliminarea zaharului din dieta

…cel putin pe perioada bolii.
Principala problema in ceea ce priveste carbohidratii simpli (zahar, glucoza, fructoza, galactoza etc – noi le voi numi generic pe toate “zahar”), este ca suprima drastic activitatea sistemului imunitar:
- Scade cu 50% eficienta celulelor macrofage – cele responsabile pentru mecanismul de fagocitoza (procesul prin care globulele albe “mananca” organismele patogene – bacterii visursuri, sau fungi)
- Urca nivelul de insulina din sange, iar acest lucru inhiba secretia hormonului de crestere (GH) – care este strans legat de buna functionare a sistemului imunitar.
- Scade cu 40% capacitatea tuturor leucocitelor de a omori microbii.
- Hraneste organismele daunatoare din intestin (flora de putrefactie) si in acelasi timp omoara “bacteriile bune”(probiotice), lucru care duce la scaderea imunitatii.


Zaharul dauneaza si persoanelor sanatatoase slabindu-le imunitatea, insa este cu atat mai daunator persoanelor deja bolnave. Astfel ca el nu ar trebui consumat in exces nici de cei sanatatosi, si cu atat mai putin de cei bolnavi.


Din aceste motive, pe perioada cat suntem bolnavi ar fi bine sa incercam sa reducem consumul de carbohidrati, insa mai ales cantitatea de carbohidrati simpli si cu index glicemic mare (zahar, glucoza, fructoza, dulciuri, prajituri), deoarece acestia se absorb mult prea repede si dezechilibreaza sistemul imunitar. Totusi pentru a ne asigura necesarul de carbohidrati pe perioada bolii putem consuma carbohidrati complecsi, care se absorb lent si nu sunt dezechilibreaza sistemul imunitar (paine, legume, cereale, leguminoase etc).
Asadar, pe perioada racelii vom avea o dieta:
- Fara zahar, dulciuri, prajituri sau ciocolata.
- Fara sucuri (mai ales ca unele bauturi “racoritoare” contin 7 lingurite de zahar la 250ml)
- Fara exces de fructe dulci – contin fructoza si de aceea ar fi bine sa nu exageram cu ele in timpul racelii. Bineintele ca cele sarace in fructoza (cum e LAMAIA) sunt chiar recomandate.

b) Consumul de alimente bogate in vitamine si minerale

In lupta cu “invadatorii” organismul face o risipa de energie si nutrienti, in special de vitamina C. De aceea noi trebuie sa optam pentru o dieta cat mai bogata in vitamine si minerale.

1) Vitamina C

Vitamina C este esentiala, deoarece sistemul imunitar are nevoie o cantitate mare pentru a functiona, iar celulele sistemului imunitar (leucocitele) au nevoie de 4 ori mai multa vitamina C decat o celula normala. Din acest motiv vitamina C este esentiala pe parcursul bolilor, iar cand spun vitamina C ma refer la cea din ALIMENTE si nu la cea din PASTILE.
Acid ascorbic versus Vitamina C
Suplimentele (pastilele) de vitamina C contin in general doar acid ascorbic, totusi pe eticheta scrie vitamina c.
Pe de alta parte, vitamina C provenita din alimente este formata din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P si Acid Ascorbic.
Asadar, vitamina C din suplimente NU este aceeasi cu vitamina C din alimente(acest principiu e valabil si pentru alti nutrienti). Iata care sunt cele mai importante surse naturale de vitamina C:
Vitamina C tabel Trateaza raceala 100% natural !
(Necesarul zilnic de vitamina C pentru un om sanatos este de 60 mg)

2) Zincul

Alaturi de vitamina C, zincul este in esential pentru buna functionare a sistemului imunitar si are de asemena si proprietati antioxidante. Daca vitamina C este denumita metaforic “vitamina imunitatii” , zincul poate fi considerat “minerala imunitatii“ .


Zincul joaca un rol important atat pentru prevenirea infectiilor la oamenii sanatosi (prin mentinerea imunitatii puternice), dar este cu atat mai important in timpul febrei cand sitemul imunitar este suprasolicitat. Totusi supradoza de zinc, care apare cand se administreaza doze de peste 150 mg pana la 450 mg zinc, poate fi periculoasa pentru sanatate, motiv pentru care este indicat sa ne axam pe sursele naturale de zinc in defavoarea celor artificiale, adica sa ne axam pe ALIMENTELE bogate in zinc mai degraba decat pe suplimente.

Mai mult decat atat, sursele de naturale de zinc au o biodisponibilitate mai mare decat zincul din suplimente – adica este absorbit mai bine si organismul se poate folosi mai eficient de el (la fel se intampla cu majoritatea nutrientilor proveniti din surse naturale, in comparatie cu cei proveniti din suplimente).


Iata care sunt principalele alimente bogate in zinc:
zinc tabel Trateaza raceala 100% natural !
(Necesarul zilnic de zinc pentru un om sanatos este de 15 mg)
* Alimente bogate in antioxidanti
Pe langa alimente care contin vitamina C si zinc, ar fi bine sa consumam alimente bogate in ceilalti ANTIOXIDANTI (vitamina A, Vitamina E, Co. Q10, Luteina, Licopen, Seleniu, Cisteina, Zinc etc.) - substante care apara organismul impotriva radicalilor liberi si sustin activitatea sistemului imunitar.
In ceea ce priveste asimilarea necesarului de antioxidantii, cea mai buna alegere o reprezinta salata de legume.


Alimentatia pe timp de raceala e bine sa fie zilnic cel putin o salata de legume (minumim 5 sortimente de legume), fiind o sursa excelenta de antioxidanti – care ne vor intari sistemul imunitar pe perioada bolii. Desi antioxidantii se gasesc si in fructe, ar fi bine sa nu exageram cu ele, ci sa optam pentru antioxidantii din legume, deoarece excesul de fructoza nu este benefic pe timp de boala.

c) Consumul de apa – cel putin 2 litri pe zi.

In timpul luptei cu infectiile corpul traspira mult si pierde multa apa, riscand sa se desihrateze. Pe langa asta, persoanele care au febra nu mai percep atat de bine senzatia de sete. De aceea trebuie sa consumam suficienta apa chiar daca nu resimtim foarte tare senzatia de sete.
Atentie: Se consuma minimum 2 litri APA, si nu 2 litri de LICHIDE, deoarce si bauturile ”racoritoare” si “vodca” sunt lichide, insa ele nu ne vor ajuta sa ne sa ne vindecam.

d) Folosirea alimentelor si plantelor cu efecte antimicrobiene

* Usturoiul si Ceapa:
Usturoiul este considerat de catre unii specialisti ca fiind “Regele Alimentelor”, din cauza efectelor vindecatoare miraculoase pe care le are.


Substanta activa numita ALICINA (care se gaseste in special in usturoi, dar si in ceapa) are un efect antibacterian, antiviral, antiparazitar si antifungic natural, ajutand organismul in lupta cu “invadatorii”, fara a avea efecte daunatoare (cum au antibioticele sau alte medicamente de sinteza). Pe langa acestea, usturoiul si ceapa au si alte efecte benefice printre care: scaderea colesterolului “rau”(LDL), scaderea hipertensiunii, subtierea sangelui, si nu in ulltimul rand au efect antioxidant (protejeaza impotriva radicalilor liberi).
Atentie: aici vorbim de usturoiul consumat crud si nu de usturoiul din capsule.
* Propolisul:
La fel ca usturoiul este un antibiotic si antiviral natural. Pe langa acestea, porpolisul intareste sistemul imunitar prin stimularea producerii de globule albe. Mai mult decat atat, studiile arata ca propolisul are efect antiinflamator, antialergic, si nu in ultimul rand, efect antitumoral (anti-cancer) provocand moartea celulelor canceroase fara a le afecta pe cele sanatoase.
* Echinaceea
Intareste sistemul imunitar prin:
- stimularea fagocitozei (procesul prin care fagocitele “mananca” organismele straine care au invadat corpul)
- cresterea eficientei limfocitelor in lupta cu organismele patogene
- cresterea numarului de celule T (sau limfocite T)
- si nu in ultimul rand, creste cantitatea de interferon, interleucina, immunoglobulina si alte substante care participa la buna functionare a sistemului imunitar.
Alte plante eficiente impotriva racelii, care se pot administra sub forma de ticturi sau ceaiuri:
* Musetelul
* Mugurii de pin
* Cimbrul
* Ghimbirul
* Sovarful (aka. oregano) etc.
Atentie: desi alimentatia reprezinta componenta principala a vindecarii, nu trebuie sa ne fortam sa mancam decat atunci cand simtim nevoia, deoarece organismul este oricum slabit, iar indoparea fortata cu mancare nu face decat sa inrautateasca situatia.

II. Tratamentul non-alimentar

a) Somnul si odihna

Este esential pe timpul racelii sa ne odihnim pentru a crea conditiile perfecte organismului in lupta cu organismele invadatoare.


Mai mult decat atat somnul reprezinta un mecanism natural de autovindecare al organismului. In timpul somnului celulele stricate sunt inlocuite, iar neuronii afectati trec printr-un proces de reparatie. Mai mult decat atat, un somn odihnitor asigura buna functionare a sistemului imunitar. Pe de alta parte lipsa somnului are efecte devastatoare asupra sistemului imunitar si respectiv asupra sanatatii generale atat la oamenii sanatosi, si cu atat mai mult la cei bolnavi.


Este important ca locul unde ne odihnim sa fie bine incalzit, astfel incat corpul sa nu piarda multa caldura – pentru ca activitatea sistemului imunitar sa se desfasoare cat mai eficient.

b) Expectorarea mucusului

Cu totii stim ca atunci cand suntem bolnavi apare un exces de mucus la nivelul nasului si gatului, lucru care nu demonstreaza altceva decat sa sistemul nostru imunitar functioneaza foarte bine.

De ce se formeaza un exces de mucus cand suntem bolnavi?

Din doua motive simple:

1. Pentru a elimina organismele patogene si germenii ajunsi la nivelul foselor nazale sau la nivelul laringelui. Astfel prin eliminarea de mucus corpul practic scapa de diferite organisme patogene si de alte substante straine ajunse la nivelul foselor nazale – acesta este de asemenea un proces natural de autocuratire pe care n-ar trebui sa-l impiedicam cu diferite medicamente si picuri.


2. Pentru ca atunci cand sistemul imunitar se lupta cu organismele invadatoare, creste secretia de mucus in intreg organismul, deoarece imunitatea functioneaza mai bine in acest fel. Asadar cresterea secretiei de mucus de la nivelul nasului este si o dovada ca sistemul imunitar este pus pe treaba.


Pe langa acestea se poate intampla sa ne curga nasul cand nu suntem bolnavi, aceasta se intampla fie din cauza alergiilor, fie din cauza ca anumiti germeni au intrat in fosele nazale si e nevoie sa fie eliminati sau pur si simplu din cauza frigului, deoarece frigul inhiba activitatea anumitor celule de la nivelul nasului care are drept urmare eliminarea de mucus pana in momentul in care intram din nou la caldura.


Este ciudat cum toti oamenii se enerveaza si incearca sa-si opreasca curgerea nasului prin diferite picaturi, in conditiile in care aceste este un mecanism natural de curatare a organismului – pe care nu ar trebui sub nicio forma sa-l suprimam.


Ce trebuie totusi sa facem?


Se ne suflam nasul ori de cate ori este infundat pentru a ajuta eliminarea diferitelor bacterii de la nivelul nasului si sa scuipam mucusul pe care-l expectoram cand tusim – in niciun caz NU trebuie sa-l inghitim. In acest fel, procesele de detoxifiere de la nivelul nasului si gatului se vor desfasura natural si armonios..

c) Stabililizarea nivelului de Vitamina D din corp

Vitamina D este un stimulent foarte puternic al sistemului imunitar, fiind implicata in producerea a 200 tipuri de peptide antimicrobiene (componete ale sistemului imunitar care eu rolul de a lupta cu infectiile) – e si motivul pentru care ne imbolnavim mai rar vara.
De unde luam Vitamina D?
Avem 2 surse principale:


1. Din expunerea la soare. Vitamina D se formeaza la nivelul pielii prin expunerea la soare pentru 15-20 minute, insa inceteaza indata ce pielea se inroseste (se arde). De aceea este indicata expunerea scurta la soare (cel putin a mainilor si picioarelor) atunci cand avem probleme cu raceala, insa trebuie avut grija ca nu cumva pielea sa se arda.


2. Daca este iarna si nu avem parte de soare, cea mai buna sursa de vitamina D este PESTELE (in special tonul si somonul, dar si alte specii). Din acest motiv ar fi indicat sa consumam si putin peste pe perioada cand suntem raciti pentru a stimula activitatea sistemului imunitar.


Atentie: Suplimentele de vitamina D administrate in exces fac mai mult rau decat bine, motiv pentru care sa nu se consume decat daca ne supraveghem atent nivelul de vitamina D din organism (prin analize) – pentru ca nu cumva sa ajunge la supradozaj.

d) OPTIONAL: “Leacurile babesti”

Cu totii stim ca atunci cand ne imbolnaveam la tara, bunica avea mereu cate un leac miraculos prin care ne vindecam de raceala, fara sa fi pus in gura vreun medicament artificial. Chiar daca multe dintre ele s-au pierdut de-a lungul timpului, inca mai exista o multime de leacuri-populare impotriva racelii. Iata cateva dintre ele:-----------------------------------------------------------------------------------

Asadar sa recapitulam:

Pe perioada racelii…

1. Eliminam total zaharurile simple din dieta (zahar, dulciuri, sucuri).

2. Consumam salate si alimente bogate in vitamine si minerale (in special vitamina C si zinc).

3. Consumam alimente si plante antibacteriene: usuroi, ceapa, propolis, echinaceea, musetel cimbru etc..

4. Ne asiguram odihna necesara.

5. Eliminam acumularile de mucus din nas si gat.

6. Ne asiguram necesarul de Vitamina D.

7. Optional: incercam “Leacurile babesti” pentru a grabi vindecarea.

http://www.vindecator.com/trateaza-raceala-100-natural/


reiki pentru oameni ocupati: UN SHAMAN LA PARIS

reiki pentru oameni ocupati: UN SHAMAN LA PARIS

Share/Bookmark

reiki pentru oameni ocupati: TAIEREA SUB LIMBA

reiki pentru oameni ocupati: TAIEREA SUB LIMBA

Share/Bookmark

TAIEREA SUB LIMBA

Share/Bookmark



Este o alta terapie veche practicata in tara noastra.
De cand ne stim, am auzit de cate un batran sau o batrana la tara care taie sub limba, in special pentru „ galbinare“, adica hepatite, icter si boli ale ficatului. Insa, efectul este benefic in majoritatea bolilor. Se elimina astfel toxine ce nu pot fi indepartate pe alte cai din organism.


Sangele toxic vine din ficat, eliberandu-se astfel sistemul hepato-biliar.
Ficatul - care reprezinta farmacia organismului - isi reia, prin aceasta procedura, functiile corecte si, de aici, incep sa functioneze normal si celelalte organe de filtrare si eliminare: bila, rinichi, pancreas.
Cele doua vinisoare care sunt crestate au legatura directa cu ficatul si reprezinta un canal de deversare pentru tot ce este rau in sange.
Cand ele sunt negre (adica pline) toxinele raman in sange. Asa apar tot felul de boli.


Iritarea permanenta a celulelor de toxine, conduce la o disfunctie a ficatului, organ ce constituie o minune inchisa in el. Functia sa este atat de stabila incat il putem califica drept un organ extraordinar. In plus fata de importanta sa functie de eliminare a produsilor toxici, el ia parte in mai multe moduri la metabolismul organismului. Cand el este bolnav, corpul intreg este afectat. Atunci cand functioneaza normal, totul este cu grija transformat si filtrat de ficat. Toxinele sunt de asemenea descompuse, distruse inofensiv si eliminate. Ficatul are deci constant nevoie de o irigare buna sangvina.


Atunci cand el este atins, nu mai are capacitatea de a descompune suficient diferitele toxine, ele patrunzand astfel in circuitul sangvin, provocand o iritare cronica a tesuturilor celulare si constituind un teren propice cancerului. Deci, in primul rand, ar trebui ingrijit si curatat ficatul in lupta impotriva oricarei boli.
Revenind la terapia sus mentionata, rezultate foarte bune s-au obtinut in :


- boli ale ficatului : ciroza, icter, cancer, hepatite, steatoza (se elimina fibrina din ficat)
- cancere de orice tip
- tensiune (mica, mare, oscilanta)
- ateroscleroza
- reumatism
- boli ale rinichilor (efecte de exceptie in cazul bolnavilor care fac dializa)
- tulburari de menopauza
- acnee
- psoriazis
- boli autoimune: colagenoza, lupus
- diabet
- pancreatite
- ulcer varicos, varice, arterita, tromboflebita
- guta
- boli de nervi
- prostata
- impotenta, frigiditate
- miopie, retinopatie, cataracta
- dureri de cap


Este bine de stiut ca inainte cu doua ore de a face taierea sub limba sa mancati ceva si sa beti un ceai indulcit sau un suc dulce pentru a evita o criza de hipoglicemie. Nu se intampla nimic, insa puteti avea o senzatie de ameteala, o paloare brusca si transpiratie. Deci, nu va duceti ca la analize: nemancati si nebauti.


Pentru efect maxim si pentru curatarea cat mai completa a ficatului, se impune taierea sub limba de 3 ori in 3 luni, adica o data pe luna sau de 3 ori in maxim 6 luni.


Taierea sub limba ar trebui insotita de cura de dezintoxicare de o zi cu laxativ si ulei de masline pentru a elimina depunerile din vezica biliara si a elibera ficatul de colesterol.
Este bine ca inainte de a incepe o dieta naturista sa faceti taierea sub limba si cura de dezintoxicare. Asta inseamna peste 50% vindecare si echivaleaza cu multe zile de post negru.
Dupa ce v-ati taiat sub limba de 3 ori, este bine sa o mai faceti o data pe an, primavara, pentru intretinere.
Cura de dezintoxicare de o zi se poate repeta la inceput o data pe luna, apoi o data sau de doua ori pe an.


Atentie la conditiile igienico-sanitare in care va taiati sub limba!
Castronul in care deversati sangele trebuie sa fie de unica folosinta (el se arunca, NU se spala si NU se foloseste la alt pacient); lama cu care sunteti taiat trebuie sa fie sterila si unica (se arunca dupa folosire), iar cel care va taie trebuie sa poarte manusi sterile. Asigurati-va ca sunt indeplinite toate conditiile si nu va exista pericolul sa va infectati sau sa contactati alta boala.
SANDA STEFAN