Saturday, July 9, 2011

Antica, miraculoasa licoare egipteanaLa porunca faimosului faraon Amenhotep al IV-lea, ce apoi si-a luat numele de Akenathon, medicii naturisti egipteni au elaborate o reteta miraculoasa dupa care s-a preparat bautura numita Antica.
In vreme ce oamenii invatati din temple ii spuneau Antica, oamenii de rand au denumit-o humus, adica pamant. Bautura avea menirea de a ii tine mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide.

Preparata de preotii egipteni care erau totodata cunoscatori ai tainelor organismului, ai plantelor salbatice si cultivate si ale virtutilor acestora, licoarea asigura o viata indelungata si sanatoasa.
La randul lor, preotii foloseau si ei aceasta bautura pe care o elaborasera, insa in doze mai mici deoarece ei munceau mai putin decat sclavii ce construiau piramidele si, totodata, nu isi petreceau intreaga zi in soarele arzator al desertului.

Usturoi (An) si lamaie (Tica)

Licoarea egipteana, care, printre altele, avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor in organism a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamaie. Aceste doua componente asigura intreaga gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.

Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, bogat in aceasta vitamina, mai contine si siliciu care are un rol important in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar si extrem de necesar pentru organism – germaniul. El favorizeaza formarea tesutului muscular.

Prepararea leacului Antica

Pentru prepararea Anticai se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatani de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoii se stoarce zeama lor intr-un vas de sticla foarte curat sau intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas. Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc ca pentru mujdei.
Zeama lamailor, cojile si pulpa date prin masina impreuna cu mujdeiul de usturoi se pun intr-o oala emailata. Dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala doi litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon impaturit in doua si se pune in frigider timp de 72 de ore. Nu trebuie sa va temeti ca frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lamaia il va face sa dispara.

Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon si se pune in doua sticle de cate un litru care trebuiesc inchise etans. Licoarea se va pastra in frigider.

Cum se administreaza Antica?

• se iau timp de cinci zile, de cate patru ori pe zi, cate 50 de ml cu 30 de minute inainte de masa
• apoi se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta
• cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni

Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul avand la dispozitie un excelent tonic, indeosebi primavara. Se recomanda sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase.

Preparatul pe baza de lamaie si usturoi poate fi considerat un remediu universal deoarece este capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara).
De asemenea, preparatul curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste rebsorbtia cicatricelor postoperatorii.

Daca se frictioneaza radacina parului cu acest decoct sau se pun comprese, dispar senzatiile de mancarime si matreata. In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit 1 – 2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile. Este si un remediu in scorbut si tuberculoze.

http://www.garbo.ro/articol/Sa​natate/7984/Antica-miraculoasa​-licoare-egipteana/pagina-2.ht​ml

Share/Bookmark

Misterul numit BraţoBraco (Braţo)
" În Croaţia, în Zagreb, există un om pe care mii de oameni îl solicită zilnic să-i ajute. Numele lui este Iosif Gotbarac cunoscut de toţi ca Braco din Srebreniak. Acest economist de 38 de ani se deosebeşte complet de sute de mii de alţi "vindecători" din toată lumea. Acest om nu a dat niciodată vreun interviu la televiziune, presă sau radio.

El nu a dat vreun anunţ publicitar şi nu şi-a publicat lucrările în vreun fel. Totuşi, mii de oameni vin zilnic la Srebreniak şi în fiecare săptămână Braco petrece 3 zile călătorind prin Balcani şi Europa ca să întâlnească oamenii care doresc să-l vadă dar nu pot să meargă la Zagreb.


Pentru mine, Braco radiază o anumită căldură, energie... iar eu obţin putere pentru săptămâna care vine. Simt căldură... ...energia bucuriei... ...ceva perfect, pur... ...bucurie, fericire, totul... ...tărie, siguranţă, o credinţă mai puternică... ...am simţit aşa o energie puternică încât aproape că am leşinat. Şi a trebuit să merg undeva să mă aşez şi să mai scot căteva haine de pe mine bentru că energia era intensă...

"Eu nu sunt un Guru, nici şeful vreunei secte", spune Braco. "Eu sunt aici pentru cei care au sau vor avea nevoie de mine chiar dacă ei nu ştiu încă." "Nu caut nicio răsplată pentru că şi eu sunt un om cu propriile sale tristeţi şi bucurii." "Eu pot vorbi doar despre acţiunile care trec prin mine şi care uneori mă uimesc şi pe mine de lucrurile pe care ele le pot face." Acestea sunt cuvintele unui om care veghează asupra noastră şi ne dezvăluie sufletul său... ca acea spusă a lui Aristotel "Ochii sunt oglinzile sufletului."


Se spune că el a eliberat mii de oameni de sub durere şi stres fără a-i atinge şi fără a spune o vorbă. Tot ce face el e să se concentreze asupra lor în linişte ...
Lucrul interesant despre Braco e că el e foarte tânăr. De obicei, oamenii care se ocupă cu aşa ceva sunt mai bătrâni, în jur de 60, 70 sau 80 de ani. Dar în opinia mea, el are un nivel de conştiinţă de la care e capabil să ajute oamenii.
A fost foarte frumos. Energia venea în valuri Dinspre el venea multă energie. Prin intermediul sufletului meu am trecut problemele mele spre Braco ca să le rezolv.


Am văzut oameni când calmi, când tremurând, când plângând... În sală era o atmosferă greu de descris... ...după această şedinţă mi-am recăpătat, în sfărşit, vigoarea datorită acestor energii puternice prezente aici m-am simţit de parcă nu mai eram în pielea mea şi apoi, dintr-o dată, am redevenit Eu-cea-adevărată...
Obişnuiam să vin aici cu sora mea... Noi purtam o poză a unui băiat de 3 ani care avea 5 fisuri pe creier şi hepatită B. În 20 de zile fisurile au dispărut, iar hepatita a dat înapoi. ...şi după ce s-a mai întremat a putut merge la doctor


Sora mea s-a născut copil normal, a mers bine până la vârsta de 11 ani. După aceea n-a mai putut merge 14 ani şi încă e în scaun cu rotile. Când am auzit de Braco, am luat o poză şi am venit aici, pentru că sora mea nu putea călători. După aceea, când m-am întors acasă rezultatele au fost vizibile. Sora mea a început să se ridice să meargă la toaletă... Ea chiar a început să spele vasele.


Eu am purtat o poză a fratelui meu, care trăieşte în America. El nu l-a văzut niciodată pe Braco. El avea inima slăbită, iar prin poza pe care am purtat-o eu, el a fost complet vindecat... acolo, în New York. Inima lui e acum complet vindecată.


Am avut probleme mari cu rinichii. Două operatii, tractul urinar obturat. Doctorii nu m-au putut ajuta, dar Braco m-a ajutat.
Am astm... aveam crize, aveam glicemia ridicată... Am probleme de familie... Mulţumesc lui Dumnezeu, Toate s-au rezolvat. Aveam 30% din muşchiul inimii mort. Nu era clar dacă voi mai trăi... darămite să mai şi merg... Dar mulţumită lui Dumnezeu sunt aici.


Doctorii mi-au spus că am cancer hepatic şi intestinal. Prima oară când l-am întâlnit pe Braco, aici în Srebreniak, m-am simţit comple diferit... durerile au dispărut. Am făcut din nou toate analizele şi nu mai am nimic, ca şi cum ar fi fost luate cu mâna. Doctorii nu puteau înţelege cum vine asta...


Am o tumoare pe creier. După prima şedinţă cu Braco mi-am făcut analizele. Şi nu mai aveam nimic...
Acea putere creşte cu fiecare zi şi o poţi simţi. O poţi vedea în această mare de oameni care vin aici, în poveştile şi credinţa lor care sunt, de fapt incredibile. Şi totuşi, toate cazurile sunt documentate medical ceea ce face din ele dovezi absolute. Dovezi despre ajutorul pe care îl dă Braco atâtor oameni sunt menţionate în aproximativ 20 de cărţi şi 50 de casete şi DVD-uri.

Aceşti oameni sunt martorii unor vindecări miraculoase restabiliţi după cele mai serioase boli. Soluţii pentru probleme rare şi particulare şi aceştia sunt toţi oameni din Srebreniak, Croaţia... de pe cuprinsul Germaniei, Elveţiei, Austriei, Sloveniei, Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Muntenegru, Macedonia şi cine mai ştie de pe unde... Ce m-a interesat pe mine în mod special a fost abordarea sa morală faţă de toate acţiunile sale în privinţa capacităţilor sale, datorită faptului că este tânăr şi de nivel intelectual ridicat.


El crede în terapia sa. Problema e că noi, terapeuţii, experţii medicali, noi nu credem aşa cum crede Braco. Noi nu suntem siguri că terapia noastră este eficientă. O analiză asupra lucrării majorităţii vindecătorilor din lume arată o scădere semnificativă a interesului oamenilor după 3-5 ani. Totuşi, chiar şi după 10 ani de activitate, numărul vizitatorilor lui Braco este în creştere.
Am avut probleme femeieşti, am avut fisuri pe ovare am venit aici de 7 ori, iar azi e pentru prima oară când nu mai am fisuri pe ovare.
Când eram mai tânără am avut osteoporoză şi sinuzită. Dar când am început să vin la Braco, totul era din ce în ce mai bine iar acum totul e bine.


El a fost născut prematur, la 7 luni şi suferă de tulburări cerebrale. La vărsta de 2 luni a avut o operaţie la ochi şi datorită lui Braco el poate vedea acum normal. În special cu ochiul drept, cel care rămăsese nedezvoltat şi se spera să fie recuperabil. Sunt încântată, deoarece el a început să meargă puţin Înainte nu vorbea. Acum poate vorbi, mulţumită lui Braco.
În privirea lui Braco se trezeşte ceva despre care noi nici măcar nu ştiam că există. Ne dezvăluie ceva ce noi nu putem stăpâni în mod conştient. Ceva care ne vindecă, ne rezolvă problemele, şi aduce înapoi dragostea.


Poate asta fi adevărat? El este cu adevărat o persoană care nu seamănă cu vindecătorii obişnuiţi. Totuşi principiul este probabil acelaşi, deoarece fiecare vindecător încearcă să surprindă omul la cel mai înalt nivel al fiinţei umane.


"Nu vreau nimic de la voi", spune Braco, "decât ca voi să fiţi deschişi. Pentru că, cu cât sunteţi mai deschişi, cu atât mai puţin forţele întunecate vă apasă spiritul. Iar forţa pe care v-o dau eu vă va întări. Nu încercaţi să fiţi deschişi. Pur şi simplu fiţi deschişi! Nu încercaţi să faceţi fapte bune, doar făceţi-le! Şi nu doar când veniţi la mine sau când încercaţi să ajungeţi la mine de la distanţă, faceţi asta în fiecare zi. Nu contează cât de minor sau nesemnificativ ar părea."
Traducerea şi adaptarea: dumison
Site-ul lui este www.braco.net "

Comentariul nostru: Credinţa ta te-a vindecat” (Lc 18,42)

sursa FYMAA

Share/Bookmark

Tot ce trebuie sa stii despre HRANA VIE


Doctorul elvetian Paul Kutschoff, a fost primul care a demonstrat, in anul 1930, ca organismul uman are nevoie de MINIMUM 50% hrana vie intr-o zi, pentru ca sa functioneze optim.
Pe de alta parte insa, daca mai mult 50% din alimente dintr-o zi NU sunt vii(crude), sistemul imunitar trateaza surplusul de alimente ca pe niste corpuri straine, astfel ca sistemul imunitar lupta cu surplusul de "hrana moarta" ca si cum ar lupta cu un corp strain care ti-a invadat organismul.

Ce este hrana vie?

Hrana vie = mancare care contine ENZIME.
TOATE organismele vii contin enzime. Unde nu exista enzime, nu exista viata.
Enzimele se distrug in totalitate cand un aliment este gatit termic(fiert,prajit,copt etc), motiv pentru care mancarea gatita este de fapt mancare moarta - indiferent ca vorbim de alimente vegetale sau animale.

Ce sunt enzimele ?

Fiziologic vorbind, enzimele sunt niste proteine active care pun in miscare toate procesele biochimice care au loc intr-un organism viu - fie el om, animal sau bacterie.
Toate procesele din organism, inclusiv cele care ne ajută să vedem, să gândim, sa digeram hrana, să respirăm, se produc în cazul unei persoane sănătoase la viteze impresionante, iar acest lucru se datorează enzimelor.
Mai sunt numite "catalizatorii vietii", dar mai bine spus, ele sunt insăsi viata.

Noi oamenii avem 2 categorii de enzime:

Enzime metabolice si enzime digestive.

I. Enzimele metabolice

Sunt enzimele din interiorul celulelor.
Sunt numite si "scanteia vietii" deoarece niciuna din miliardele de celule n-ar functiona fara ele.
Ca sa-ti faci cat de cat o idee: exista aproximativ 1300 de enzime diferite in FIECARE CELULA iar unele dintre ele isi indeplinesc sarcinile de 5 milioane de ori pe minut. Cred ca poti sa realizezi ca fiecare celula din corpul tau este o adevarata centrala atomica in care se petrec cateva zeci de mii de reactii pe secunda.
Partea proasta este ca.


Cu cat inaintezi in varsta numarul enzimelor scade,
iar enzimele metabolice NU POT FI SUPLIMENTATE cu enzime din exterior: nici cu alimente nici cu suplimente.


TOTUSI un stil de viata sanatos(dieta, exercitii, obiceiuri sanatoase) prelungeste viata enzimelor si mentine echilibrul enzimatic pana la o varsta inaintata.
Enzimele metabolice au nevoie de vitamine si minerale, in special de zinc si magneziu, pentru a functiona optim, de aceea, pentru a mentine un echilibru enzimatic in organism, este foarte important sa NU existe carente de vitamine si minerale in organism.
De asemenea ar fi foarte bine sa renunti la obiceiurile nesanatoase de tipul: alcool, fumat, sedentarism, alimente procesate.lucruri care sunt otrava curata pentru toate tipurile de enzime.

II. Enzimele digestive

Enzimele digestive sunt elementele-cheie in:
* Digerarea alimentelor
* Absorbtia nutrientilor din alimente
* Eliminarea reziduurilor nefolositoare din organism
Majoritatea enzimelor digestive sunt secretate de pancreas, dar si ficatul, vezica biliară, intestinul subţire, stomacul şi colonul sunt organe care au la baza functionarii lor enzimele.
Principalele categorii de enzime digestive sunt:
* Amilazele - care descompun carbohidratii complecsi in zaharuri simple.
* Proteazele - care sunt responsabile pentru descompunerea proteinelor
* Lipazele - care descompun grasimile.
Dupa cum vezi, pentru fiecare tip de aliment exista o anumita enzima care sa-l descompuna pana la stadiul in care sa poate fi absorbit de catre organism.
Asadar nu putem vorbi de digestie in absenta enzimelor.
Desi sunt atat de importante pentru organismul uman, ele nu tin pentru totdeauna .

"Enzimele se consuma"

Odata cu inaintarea in varsta enzimele digestive se imputineaza.
Nu numai ca se imputineaza, dar le si scade eficienta - cu fiecare an cu care inaintezi in varsta.
Studiile arata ca un om de 70 de ani are de 30 de ori mai putine enzime digestive decat un om de 30 de ani.
De aceea, odata cu imbatranirea digestia devine din ce in ce mai lenta si mai greoaie, astfel ca organismului ii va fi din ce in ce mai greu sa absoarba si sa valorifice nutrientii din alimente.
Acest lucru face ca oamenii in varsta sa se confrunte din ce in ce mai des cu probleme ale aparatului digestiv(balonari, indigestii, ulceratii etc) - si de aici cu multe alte afectiuni( din moment ce toate organele noastre sunt interconectate si interdependente).
Partea buna despre enzimele digestive este ca:

POT FI SUPLIMENTATE CU ENZIME DIN ALIMENTELE CRUDE

Alimentele CRUDE contin ENZIME ALIMENTARE care suplimenteaza enzimele digestive, si in acelasi timp le usureaza munca.
De exemplu: cand mananci un mar, el se digera aproape singur, deoarece are in el o parte din enzimele necesare pentru digestia lui, astfel ca organismul tau va face o economie de enzime. Mai multe decat atat, corpul tau va digera COMPLET acel aliment, deoarece enzimele din alimentele vii conlucreaza excelent cu enzimele din organismul tau, pentru a digera acel mar.
Pe de alta parte, daca mananci o mancare gatita termic(fie carne sau legume), iti vei forta corpul sa epuizeze o cantitate foarte mare de enzime pentru a reusi sa digere hrana.


De asemenea corpului ii este mult mai greu sa digere COMPLET alimentele moarte, si dupa cum probabil stii, un aliment incomplet digerat poate face mari pagube in intestine(in prima faza) - si apoi in tot organismul.(de aceea trebuie sa tii cont si de "Cum combini alimente la o masa?")


Asa cum am mai spus, enzimele devin din ce in ce mai putine odata cu inaintarea in varsta, si de aceea ar fi foarte bine(pentru tine) sa ai grija de ele.
Cu cat consumi mai multe alimente crude(vii), cu atat mai mult iti vei pastra echilibrul enzimatic, si cu cat mai multa mancare gatita vei consuma cu atat mai repede vei ajunge la dezechilibru enzimatic.


Probabil cunosti oameni care, de la o varsta oarecare, au devenit alergici la diferite alimente, avand intolerante alimentare.
Intoleranta la lapte, intoleranta la gluten sau orice alta intoleranta - arata faptul ca organismul tau nu mai produce enzimele necesare pentru a descompune si digera acel aliment.
Cand un aliment nu este digerat, el devine toxic pentru organism, deoarece intra in putrefactie in intestinul gros si duce in prima faza la reactii alergice, dupa care la boli cronice..


Mai mult decat atat, atunci cand peste 50% din mancarea dintr-o zi NU ESTE CRUDA(ci gatita), creste foarte mult cantitatea de leucocite din organism , ceea ce arata ca sistemul imunitar se comporta ca si cum organismul ar fi invadat de un corp strain.
Asadar este esential pentru un organism sanatos sa-si pastreze echilibrul enzimatic pentru a nu se imbolnavi.

In ce alimente se gasesc enzimele ?

In TOATE alimente vii.
1. In fructele si legumele crude.
2. In laptele proaspat - nefiert, nepasteurizat
3. In cerealele si semintele germinate.
4. Multe alte alimente vii: oua crude, miere de albine proaspata.
5. In suplimente nutritive cu enzime.
Asadar sa le luam pe fiecare in parte:

1. Fructele si legumele crude

Toate fructele si legumele crude si proaspete contin ENZIME.
Cu cat sunt mai proaspete cu atat continutul lor de enzime este mai mare.
De exemplu: un mar care tocmai l-ai cules din pom, are mai multe enzime fata de unul pe care l-ai cules ieri sau alaltaieri.


De aceea este bine sa alegi merele din gradina sau cele din piata, decat cele din supermarket - aduse de la mii de km departare.
Ceea ce probabil nu stiai despre cele din supermarket, e ca majoritatea alimentelor(ca sa nu zic toate) alimentelor aduse "din afara"(din import) NU CONTIN DELOC ENZIME, desi par alimente vii si crude.
Asadar, un fruct crud din supermarket care este aparent viu, poate fi un aliment mort - fara urma de viata in el.

Ce omoara enzimele din fructe si legume ?

A. Radiatiile GAMA.
Motivul pentru ar fi bine NU cumperi alimente "crude" aduse in alte tari
Majoritatea(ca sa nu zic toate) fructelor si legumelor aduse din alte tari (din import) sunt MOARTE, deoarece ele sunt iradiate cu RADIATII GAMA.
Daca cumva crezi ca mananci alimente vii cand iti cumperi vegetale din import de la supermarket, iti aduc la cunostinta faptul ca majoritatea din ele au fost iradiate si nu mai au in ele nici urma de VIATA. Mai degraba as spune ca mananci o conserva decat un aliment crud.


Iradierea fructelor si legumelor se foloseste pentru a le conserva pentru o perioada cat mai lunga de timp - motiv pentru care alimentele vegetale din supermarket isi pastreaza aspectul "impecabil" 3-4 luni de zile.
Partea si mai proasta este ca.


Aceste alimente, nu numai ca NU iti dau nicio enzima, dar sunt si foarte daunatoare pentru organism, deoarece aceste radiatii modifica structura ADN-ului acelui aliment - ii afacteaza direct informatia genetica.
Izotoptul radioactiv folosit in procesul de iradiere este: cobalt-60 - care s-a demonstrat ca are potential CANCERICEN si imbolnaveste in special ficatul, rinichii si oasele.
Asadar, sa cumperi alimente aduse "din afara"(din import) este o alegere extrem proasta in ceea ce priveste sanatatea.
Desi vorbim aici de alimente din import, nu este exclus ca si printre alimentele "de la noi" sa existe alimente iradiate.insa probabilitatea este mult mai mica..
B. Pesticidele
Pesticidele sunt substante care au rolul de a proteja planata de daunatori(insecte, bacterii etc), insa in esenta ele sunt niste otravuri. Pe de-o parte omoara gandacii si insectele, pe de alta parte strica echilibrul enzimatic al plantei repective. Si mai mu.t decat atat, pesticidele sunt otravuri si pentru organismul uman.


Daca de alimentele iradiate este greu sa te feresti, de cele cu pesticide este si mai greu, deoarece se gasesc atat la plante cat si animale. Noi mancam vegetalele stropite cu tot felul de pesticide, dar cu aceleasi plante hranim si animalele. Astfel avem si carnea animalelor intoxicata cu pesticide, nu doar plantele.


Ideea este ca in vremurile pe care le traim NU prea mai avem cum sa ne ferim, dar putem sa alegem dintre alimentele nesanatoase, pe cele mai putin nesanatoase.
Nu intru foarte mult in detalii, insa iti dau rezultatele unor studii pe pesticide doar ca sa-ti faci cat de cat o idee:


* In primul rand, majoritatea pesticidelor provoaca cancer(printre multe altele).
* Atrazina (o pesticida folosita in culturile de porumb) - s-a demonstrat ca daca este consumata de femeile insarcinate, modifica gena responsabila pentru greutatea fetului, astfel incat copilul va fi predispus la obesitate inca dinainte sa se nasca. Mai mult decat atat, un alt studiu a demonstrat ca, din cauza alimentelor pline de pesticide pe care noi oamenii le consumam, laptele mamar este de 4-5 ori mai infestat cu pesticide decat laptele de vaca.
* Pesticidele au efect CUMULATIV. Se acumueaza in organism cu fiecare aliment infestat pe care-l consumam, si cu cat se aduna mai multe cu atat mai mult rau iti fac.
Acum ca ti-ai facut cat de cat o idee despre pericolele din alimentele "crude".sa vedem ce solutii avem.

Cum sa te feresti?

A. In cazul alimentelor iradiate SOLUTIA este foarte simpla si la indemana oricui:
Alege intotdeauna alimentele romanesti in locul celor aduse "din afara" !!!
Cumpara-ti mancarea de la ţăranul din piata care a crescut si-a crescut plantele cum a stiut el mai bine, si a facut-o din pasiune pentru agricultura, nu dorinta de a face industrie si a se imbogati peste noapte!


Mi se pare absud faptul ca oamenii care merg vara sa cumpere alimentele din super-market alimente aduse de la mii de km departare, cand au in piata produsele noastre crescute pe pamant romanesc - care n-au avut nicodata de-a face cu radiatii gama sau cu pesticide toxice.


Chiar e absurd, deoarece alimentele de la tarani, nu doar ca sunt mult mai sanatoase, dar sunt si mai iefitne decat cele din magazin.
E de-a drepul trist sa vezi o bătranica care vinde merele romanesti 100% BIO, nestropide si neiradiate - pe care numai ea stie saraca cum le-a cules la 80 de ani - la pretul de 1 RON kilogramul si nici acest pret nu se inghesuie foarte multi.
Asadar.
De ce sa alegi merele cu 5 RON/kg din magazin, aduse de la mii de km departare, iradiate si stropite cu substante toxice, cand ai mere sanatoase in propria ta tara?
De ce sa le cumperi de la straini, cand ale noastre sunt mai si mai ieftine si mai sanatoase ?
In concluzie: fructele si legumele cumparate de la piata sunt vii(cu enzime), in timp ce alimentele din import(majoritatea) sunt MOARTE - deoarece au fost iradiate cu radiatii GAMA(cu foarte mici exceptii).
B. In cazul pesticidelor exista o o metoda foarte simpla de "curatare" a alimentelor - si anume: SPALAREA.
Este demonstrat ca prin simpla spalare cu apa a fructelor si a legumelor, eliminam peste 80% din pesticidele provenite din stropirea lor cu diferite substante chimice.
Asadar, ce trebuie sa retii este ca: nu se consuma sub nicio forma fructele sau legumele nespalate.
C: Cea mai buna solutie, sa-ti cumperi o bucata de pamant si sa-ti dezvolti o pasiune pentru agricultura. Sa-ti cresti propriile fructe si legume in modul cel mai sanatos in care se poate. Mai mult decat atat, acestea este afacerea viitorului in Romania, deoarece in toata Europa alimentele BIO sunt cu cel putin 50% mai scumpe decat cele "normale" - adica exact opusul a ceea ce se intampla in Romania.
Un alt aliment bogat in enzime este:

2. Laptele proaspat

Laptele este un aliment minunat pentru sanatate, atat timp cat contine ENZIME.
Laptele "crud" (nefiert/nepasteurizat) contine o peste 60 de tipuri de enzime (asadar este un aliment cu adevarat viu VIU).


Aceaste enzime fac din lapte un aliment sanatos si vindecator, motiv pentru care este considerat de catre unii terapeuti o arma puternica in lupta cu bolile.
Asadar nu laptele in sine, ci enzimele pe care le contine sunt cu adavarat importante pentru sanatate.
Pe de alta parte, despre laptele pasteurizat (de pe rafuturile magazinelor) nu se poate spune acelasi lucru.


In primul rand laptele pasteurizat este un aliment mort, doarece au murit TOATE enzimele din el.
In al doilea rand: prin pasteurizare laptele se dezechilibreaza la nivel de nutrienti:
- pierde 70% din vitaminele A, D si E.
- pierde 50% din vitamina C
- Vitaminele B6 si B12 se distrug complet.
- Iar mineralele care raman isi pierd intre 60 si 80% din biodisponibilitate( adica nu mai pot fi utilizate de corpul tau)


- Enzimele din el aveau exact rolul acesta - sa ajute corpul tau sa se foloseasca de nutrientii din lapte. Cum ele nu mai sunt, laptele nu mai poate fi valorificat de corp. Adica o sa ti se intample sa mananci zilnic lapte si totusi sa ai lipsa de calciu - cum li se intampla la o gramada de oameni.
Cum organismul tau face risipa de enzime pentru a incerca sa valorifice nutrientii din laptele fara enzime, mai devreme sau mai tarziu te vei trezi cu alergie la lapte( sau intoleranta la lactoza).


Cand ai intoleranta la lactoza, nu inseamna decat ca organismul tau nu mai are enzimele responsabile pentru digerarea laptelui. Iar un consum frecvent de lapte pasteurizat, creste sansele sansele dezoltarii unei intolerante la lactoza.
Cat despre laptele fiert. el nu pierde atat de multi nutrienti ca laptele pasteurizat, dar pierde si el TOATE enzimele, si devine un aliment mort.

Solutii pentru lapte?

Si la acest capitol, Romania este inca o tara privilegiata, chiar daca majoritatea oamenilor nu constientizeaza asta.
Vreau sa spun ca si la capitolul lapte stam cu fundul pe sacul cu aur fara sa ne dam seama.


Suntem una din putinele tari din Europa unde se mai poate cumpara lapte proaspat(crud) si nepasteurizat.


Exista o multime de tarani care vin la piata sa vanda lapte proaspat cu ENZIME de la vaca lor crescuta 100% natural - fara hormoni si fara antibiotice.
In timp ce in alte tari oamenii NU au posibilitatea sa consume lapte "crud", noi romanii mergem si cumparam laptele de la magazin si il facem pe taranul nostru roman, sa nu-si mai permita sa creasca o vaca, deoarece nu-i cumpara nimeni laptele.
Desi laptele de la tarani este VIU(are enzime), VINDECATOR si mai IEFTIN decat cel din magazin, oamenii aleg in mod INEXPLICABIL laptele pasteurizat din magazin care nu are nici urma de viata in el.


SOLUTIA este aceeasi ca la fructe si legume:
Alege INTOTDEUNA laptele "crud" de la tarani - deoarece este singurul lapte care contine acele ENZIME vindecatoare pentru organismul uman.
*Sau si mai bine (pentru sanatatea ta) ai putea sa-ti cresti propria vaca, de la care sa poti bea lapte proaspat, viu si 100% natural in fiecare dimineata.

2.1 Lactatele fermentate(iaurtul)

Iaurtul este de fapt un lapte care a fermentat sub actiunea anumitor culturi de bacterii( benefice pentru sanatea omului) - se mai numesc PROBIOTICE ( "pro"= pentru, "bios"=viata - opusul antibioticelor) .
Acele bacterii se dezvolta de la sine in laptele viu, care contine enzime. Un lapte preparat termic(fara enzime) se transforma in iaurt DOAR daca i se adauga acele bacterii (Lactobacillus bulgaricus si Streptococus termophilus) - adica i se adauga o lingura de iaurt. Dupa cum vezi, bacteriile probiotice pot transforma laptele "mort"(fara enzime) in iaurt viu(cu enzime).
Beneficiile iaurtului sunt nepretuite://


+ In primul rand bacteriile probiotice stau la baza florei intestinale - care este pilonul de baza la imunitatii. Consumand lacteate fermentate iti suplimentezi bacteriile benefice din flora intestinala, iar astfel iti intaresti sistemul imunitar. Asadar pentru un sistem imunitare de fier, iaurtul e un aliment obligatoriu.
* Este cel mai bun medicament dupa un tratamentu cu antibiotice( antibioticele fac praf flora intestinala, asadar si imunitatea).
+ In al doilea rand enzimele din el fac din iaurt un aliment usor digerabil si cu o biodisponibilitate mare a nutrientilor: calciu, iod, fosfor, potasiu, zinc,vit. D, B2, B5 si B12.
+ Si nu in ultimul rand: imbunatateste sanatatea generala a organismului. Studiile arata ca iaurtul are beneficii in ameliorarea bolilor cronice( cancer,hipertensiune, ateroscleroza, artrita , osteoporoza , candidoza etc).

Iaurt "viu" VS iaurt "mort".

Daca cumva nu stiai, majoritatea iaurturilor cumparate din magazin NU SUNT IAURTURI - arata ca iaurtul, pe eticheta lor scrie "iaurt" insa NU au in ele nici urma de enzime si probiotice.
Cum se produce iaurtul in comert ?
- Laptele este intai pasteurizat
- apoi este racit pana la temperatura de 45°C, dupa care ii se adauga o cultura de bacterii pentru a fermenta
- este tinut la aceasta temperatura timp de 3 ore - pana se tranforma complet in iaurt.
- in final iaurtul este adus la o temperatura amabalat pentru a ajunge in magazine.
Unde apare problema?


Unii comercianti (multi) sterilizeaza laptele inainte sa-l ambaleze pentru a-i prelungi termenul de valabilitate.
Procesul de sterilizare e o metoda de conservare care consta in omorarea TUTUROR bacteriilor benefice si enzimelor aflate iaurt. Astfel iaurtul primeste un termen de valabilitate de 3-4 ori mai mare, insa isi pierde aproape toate calitatile vindecatoare, transformandu-se intr-un aliment mai degraba nesanatos decat sanatos.

Cum sa alegi iaurtul cel mai sanatos?

Ai 2 variante: Sa cumperi de la magazin sau sa-ti faci propriul iaurt acasa(cea mai buna alegere).

A. Iaurtul din magazin

Cand cumperi iaurt de la magazin trebui sa tii cont de urmatoarele aspecte:

a. Sa aiba termen de valabilitate de MAXIMUM 1 LUNA.

Iaurturile cu termen de valabilitate mare sunt conservate prin sterilizare - asadar moarte.
Pe de alta parte cele cu termen de valabilitate scurt, sunt in majoritatea cazurilor iaurturi vii.

b. Sa aiba culturile bacterii scrise pe eticheta

Principalele culturi sunt Lactobacillus bulgaricus si Streptococus termophilus, insa cuvantul magic este ACTIVE.
Daca scrie bacterii active insemana ca bacteriile sunt vii. Daca nu scrie, nu ai nicio garantie ca iaurtul pe care-l consumi este viu.

c. Sa NU fie inducit ( iaurt de fructe)

Iaurtul cu zahar adaugat nu este un aliment benefic pentru sanatate, deoarece, asa cum am spus in articolul despre combinarea corecta a alimentelor,:
1. Iaurtul se digera cel mai bine cand este consumat pe stomacul gol.
2. Fructele si dulciurile NU se combina NICIODATA cu restul mancarii. Ele se DOAR intre mese - cand stomacul este gol.
3. Si nu in ultimul rand aproape toate contin zahar rafinat.
Asadar, ar fi foarte bine pentru sanatatea ta sa NU alegi sub nicio forma iaurtul indulcit, ci sa optezi mereu pentru iaurtul simplu.

B. Iaurtul facut acasa (cel mai bun)

Cea mai buna alegere pe care o poti face in ceea ce priveste iaurtul, este sa-ti prepari propriul iaurt acasa.
Iaurtul facut acasa este incomparabil mai valoros decat orice tip de iaurt din comert, atat din puncte de vedere al sanatatii cat si al gustului.
Acesta este de fapt adevaratul iaurt - BIO si 100% natural.

Cum sa-ti faci propriul iaurt de casa ?

Foarte simplu:
1. Cumperi lapte de casa proaspat de la tarani ( se poate face si din lapte cumparat - insa cea mai buna alegere e laptele de casa)
2. Il pui intr-un ulcior/castron/bol (cel mai bine ar fi intr-un vas de lut)
3. Ii adaugi o lingura de iaurt (la inceput poti alege unul dintre cele sanatoase din comert, dupa care vei folosi cate o lingura din iaurtul pe care l-ai facut in zilele precedente. De asemenea poti desface o pastila de suplimente cu probiotice, pe care s-o torni in lapte).
4. Acoperi vasul si-l lasi la temperatura camerei de seara pana dimineata.
5. Dimineata urmatoare poti sa-ti incepi cu un aliment viu, vindecator si 100% natural.
*Nota: Laptele de casa se transforma in iaurt si daca nu adaugi acea lingura de iaurt, insa se transforma mult mai greu( in cam 2-3 zile), de aceea, pentru a avea iaurt de seara pana dimineata, eu pun mereu acea lingurura de iaurt si in laptele proaspat.
Un filmulet ca sa vezi cum se face:
Femeia din filmuletul de mai foloseste culturi de probiotice sub forma de praf, inloc de acea lingura de iaurt de care spuneam la punctul 3.
Making Organic Yogurt With Luci Lock

3. Incerealele si seminte inmuiate

Cerealele inegrale pe care le consumi al micul dejun ascund in ele o multime de enzime, foarte benefice pentru organismul uman, dar care sunt INACTIVE. cereale integrale, nu de prostiile alea de toate formele, cu o mie de arome si cu desene animate pe cutie care-si zic "cereale". Acelea sunt "cereale" doar cu numele, deoarece sunt nesanatoase: prin continutul mare de zahar rafinat si adaosul de arome atrificiale. Nu mai zic de toate procesele prin care trec pana ajung la forma finala(de stelute, pernite sau mai stiu eu ce).>


Asadar, sper ca ai inteles ca aici vorbim despre cerealele integrale, si in niciun caz despre cele procesate si indulcite. Cele procesate nu mai au in ele nici urma viata(de enzime).

Enzimele inactive

Enzimele din cereale si seminte sunt tinute inactive de catre anumiti inhibitori enzimatici naturali, care se gasesc in planta respectiva.
Acesti inhibitori de enzime au rolul de a nu lasa semintele plantelor sa incolteasca(sa germineze) decat atunci cand se afla conditii favorabile pentru dezvoltare(caldura, umiditate etc).


Cat timp enzimele nu sunt active, cerealele devin alimente care nu pot fi digerate in totalitate, si astfel devin alimente care fac de obicei mai mult rau decat bine. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca inhibitorii de enzime din cereale inhiba activitatea enzimelor digestive din organismul uman.
Parte buna este ca aceste enzime pot fi activate foarte simplu.

Cum sa activezi enzimele din cereale si seminte?

Foarte simplu: prin INMUIERE in apa calduta.
Daca vrei sa mananci cereale la micul dejun, pune-le intr-un castron cu apa calda(nu foarte calda) de seara si lasa-le asa pana dimineata.
Din cauza ca cerealele sunt expuse la apa si caldura optima, inhibitorii de enzime se dezactiveaza iar enzimele care tocmai "s-au trezit" fac ca cerealele sa inceapa procesul de incoltire(germinare).


Incoltirea are loc in urma a zeci de mii de reactii biochimice care au loc in interiorul cerealelelor si a semintelor.
Astfel, cerealele se transforma intr-un aliment foarte sanataos, usor digerabil si cu adevarat VIU( cu un continut mare de ENZIME)


Acesta proces va creste foarte mult biodisponibilitatea acestor alimente: adica organismul va putea valorifica o cantitate mult mai mare de nutrienti din cereale.
Asadar, cerealele si semintele sunt o sursa excelenta de enzime cand sunt preparate corect., insa cand ele NU sunt inmuiate fac de multe ori mai mult rau decat bine deoarece inhiba activitatea enzimelor din organismul si nu pot fi digerate complet.


Ce tip de cereale si seminte se pot folosi?
Majoritatea: ovez, secara, orz, grau, seminte de in, seminte se susan, seminte de susan etc.
In concluzie: Daca vrei beneficiezi de enzimele din cereale sau seminte, ar fi bine sa le pui cateva ore la inmuiat inainte sa le consumi.
Alte alimente vii:

1. Oul crud

Oul este un aliment VIU care contine enzime foarte benefice pentru sanatate, atata timp cat este consumat CRUD(negatit). Chiar si gatit, oul este un aliment foarte bogat in nutrienti( proteine de inalta calitate, Vitaminele din complexul B, Vitamina D,fossfor, iod,zinc, seleniu,magneziu etc.), INSA doar in oul crud se gasesc ENZIME.


Enzimele fac din ou un aliment usor digerabil, si ii dau un plus de biodisponibilitate(adica organismul poate folosi de o cantitate mai mare de nutrienti din el). Mai mult decat atat, studiile arata ca un consum regulat de oua crude intareste sistemul imunitar.


Dupa cum probabil stii, ouale gatite sunt alimente cu potential alergen(adica pot da alergii). Cand oul este consumat crud, acest potential alergen scade foarte mult(spre zero), astfel ca oamenii alergici la oua, sunt de fapt alergici la oua gatite nu si la ouale crude.
Foarte multi terapeuti din medicina alternativa considera oul un adevarat medicament sau cum citeam intr-un articol "oul crud e un balsam pentru sanatate".
Dar cum ramane cu salmonella?
Multor oameni le este frica sa consume ouale crude pe motiv ca exista posibilitatea sa fie infestat cu salmonella.


Adevarul este ca acest pericol exista.
In urma unui studiu efectuat in statele unite in anul 2002, a rezultat ca 1 din 30.000 de oua este contaminat cu salmonella.
INSA.


Niciunul din ouale contiminate nu proveneau de la gaini crescute natural de tarani, ci doar cele provenite intre cele provenite din crescatorii industriale s-au gasit oua bolnave.
Nu este deloc surprinzator faptul ca oul provenit de la o gaina crescuta cu hormoni si la lumina artificiala intr-o cusca de 50×50cm are sanse mari sa fie infestat cu salmonella.
De aceea trebuie sa alegi ouale sanataose, provenite de la gaini crescute cat mai natural.
Unde gasesti ouale sanatoase?
1. La tarani
2. In propria ta curte - daca ai minunata idee sa-ti cresti propriile gaini. :p
Asadar, le fel ca si vegetalele si ca laptele, ouale cele mai sanatoase se gasesc in piata.
Daca ti-e greata de sa mananci oua crude.
Iti dau o solutie simpla:
Desfa oul crud si ia din el o jumatate de lingurita de galbenus apoi o jumatate de lingurita de albus. Abia o sa apuci sa-i simti gustul.
In a doua zi ia o linurita intreaga de galbenus, si una intreaga de albus.
In a treia. ia cate 2 lingurite. si tot asa, pana cand te obisnuiesti cu gustul si ajungi sa poti manca cate un o intreg pe zi - cu lingurita.

2. Mierea de albine proaspata

"Mierea de casa" e un medicament cu adevarat vindecator pe care natura ni-l ofera.
Nu numai ca contine foarte multe enzime, dar contine si cantitati insemnate de vitamine si minerale(in special vit. B2, B6, magneziu, fier)
Asa cum probabil ai observat, n-am numit mierea un aliment, ci mai degraba un medicament, deoarece trebuie consumara DOAR in cantitati foarte mici - asemenea unui medicament.


In articolul despre zahar am prezentat faptul ca miererea are cu aproape 50% mai multe calorii ca zaharul, contine foarte multa fructoza.
De aceea, consumul de mierii ca aliment si nu ca medicament, poate face mai mult rau decat bine.
Cum stii daca are enzime?
Cand mor enzimele din miere, aceasta se zahariseste. Mierea zaharisita este miere fara enzime.
Acuma sa nu crezi ca mierea cu o gramada de conservanti care o gasesti la magazin si care nu se zahariseste NICIODATA, mai are pic de viata in ea.
Cea din magazine e de obicei fara enzime in ea.


Mierea "moarta" din magazin
Cand cumperi miere din super-market , ai sanse 99% sa iei un aliment foarte procesat, nesanatos si fara enzime (mort).
De asemena, in urma cu aproximatov 2 ani in Romania, s-a descoperit in urma unui control de la protecia consumatorului ca peste 80% din brandurile care vindeau de miere in Romania aveau miere "lungita" cu alte tipuri de zahar rafinat( in special fructoza rafinata).
Asadar, cand vorbesc de miere ca medicament, nu ma refer in niciun caz la la mierea procesata din magazine, ci la cea 100% naturala.


SOLUTIA?
La apicultor.
Daca vrei sa beneficiezi de efectele vindecatoare ale mierii si sa mananci un produs VIU si cu adevarat vindecator, ar fi bine sa cumperi miere doar de la apicultori.
Exista destui apicultori pasionati in Romania, astfel ca este foarte usor sa-ti faci rost de miere neprocesata, "nelungita" si 100% naturala.

3. Suplimentele cu enzime

Pastilele cu ENZIME pot fi foarte folositoare, mai ales iarna cand alimentele vii sunt mai greu de gasit.
INSA in anotimpurile cand se gasesc alimente bogate in enzime la tot pasul, mi se pare absurd sa dai banii pe sumplimente cu enzime. Mai mult decat atat, niciun fel pastile su sumplimente nutritive( fie el cu minerale, vitamine sau enzime) n-o sa egaleze niciodata valoarea nutrientilor luati din alimentele crude. Adica, ceea ce face omul n-o sa egealeze niciodata ceea ce a facut Dumnezeu.


De asemenea, toate alimetele crude au o biodisponibilitate mult mai mare decat cele prelucrate termic.
Asadar, pastilele cu enzime pot fi o solutie pentru a suplimenta enzimatiele digestive, insa ele n-o sa egaleze niciodata enzimele care se gasesc in fructe si legume( adica enzimele in forma lor naturala).


--------------------------------
Acestea sunt principalele surse din care organismul tau isi poate lua enzimele necesare pentru o functionarea optima.
Pe langa faptul ca trebuie sa consumi ZILNIC alimente care sa-ti suplimenteze enzimele digestive, exista si cateva lucruri care dauneaza enzimelor si de care ar fi foarte bine sa te feresti:

5 lucruri care-ti distrug enzimele

1. Guma de mestecat

Cand mesteci mancarea, transmiti un semnal creierului tau prin care-l anunti ca urmeaza sa ajunga mancare in stomac.. Cand primeste acest semnal, creierul comanda stomacului sa produca enzime..
Ce se intampla cand mesteci guma?


Transmiti un SEMNAL FALS creierului, care va creste productia de enzime din stomac si va risipi astfel enzimele de care ai nevoie atunci cand digeri hrana. Mai mult decat atat, in timp, se poate deregla acest mecanism reflex de producere a enzimelor - adica orgaismul nu va mai produce enzime atunci cand mesteci, deoarece creierul va crede ca-ti transimiti din nou un semnal fals -> si de aici: balonari, indigestii si mancare incomplet digerata(care duce in timp la boli cronice).

2. Combinarea incorecta a alimentelor

Unele enzime functioneaza intr-un mediu acid iar altele in mediu mai alcalin.
Cand mediul este alcalin se dezactiveaza enzimele care lucreaza in mediu acid, si vice-versa.
Carnea este digerata de enzimele "acide" iar painea si amidonoasele sunt digerate de enzimele "alcaline".


Apoi daca tu la o masa combini cartofi cu carne sau paine cu carne, niciun dintre cele 2 alimente nu se va putea digera complet - deoarece pentru a fi digerate ele au nevoie de enzime care nu pot lucra impreuna.
Mai multe despre asta gasesti in articolul despre: cum sa combini corect alimentele la o masa?

3. Chimicalele din alimente (conservant, pesticide)

Chimicalele folosite in industria alimentara nu numai ca distrug enzimele din alimentele asupra carora sunt folosit, dar distrug enzimele si din corpul tau.
Asadar, axeaza-te pe mancare cat mai putin procesata.

4. Carenetele de vitamine si minerale

Pentru ca enzimele sa poata functiona optim e necesar sa nu ai lipsuri de vitamine si minerale.
De unde iei vitaminele si mineralele?
Nu, nu din pastile si suplimente. Ci din Hrana Vie care are o biodisponibilitate mult mai mare decat alimentele mancarea moarta.(observi cum se leaga toate intre ele?)

5. Mestecarea insuficienta a alimentelor

Asa cum am spus la punctul 1, cand mesteci mobilizezi enzimele sa digere hrana.
Alimentele se mesteca pana cand se transforma in PASTA, si nu doar pana cand pot fi inghitite.
Ceea ce trebui sa retii este doar ca:
Mestecarea insuficienta a alimentelor IMBOLNAVESTE organismul - Garantat( mai devreme sau mai tarziu)
-------------------------------

Tema de casa

Acum ca stii sa faci diferenta intre Hrana Vie si Hrana Moarta, tot ce-ti ramane de facut este sa aplici in viata ta de zi cu zi lucrurile pe care le-ai invatat astazi.
Tot ce trebuie sa faci este:

1. Sa-ti formezi obiceiul de a manca zilnic minimum 50% Hrana Vie.

2. Sa cumperi alimente din tara lor de origine(Romania in cazul de fata).

3. Sa consumi cat mai multe alimente de casa, in locul celor din magazin.

4. Sa renunti la guma de mestecat ( pentru o respiratia proaspata poti manca canteva frunze de patrunjel :p)

5. Sa combini corect alimentele la o masa

6. Sa mesteci mancarea pana se face PASTA.

7. Sa te feresti pe cat posibil de alimentele procesate si pline de chimicale.

Share/Bookmark

Edgar Cayce, vindecătorul


Share/Bookmark


Procurorul: "Domnule Cayce, sunteţi acuzat de încălcarea articolului 899 din Codul Penal care interzice ghicitul. Când vă aflaţi în aceste pretinse "transe mediumnice", ştiţi ce faceţi şi ce spuneţi?"

Cayce: "Nu, domnule procuror!"

Procurorul: "Nu ştiţi chiar nimic?"

Cayce: "Nu, domnule procuror!"

Procurorul: "E cam prea de tot! Vă bateţi joc de oameni!

Acum vom audia martorii. Domnul David Kahn!" S-a prezentat la bară un cunoscut om de afaceri din New York, cu o prestanţă deosebită, pe nume Kahn. Era şi preşedintele Asociaţiei prietenilor lui Edgar Cayce, o asociaţie perfect legală, fără scop lucrativ, care cerceta ştiinţific şi spiritual "Fenomenul Cayce".

Martorul a prezentat judecătorului că acuzatul Edgar Cayce nu ghicea, ci poseda un dar extraordinar, acela că, în stare de hipnoză, putea să vadă interiorul corpului omenesc, cu fiecare organ bolnav, explicând cauzele bolii, iar dacă i se cerea un tratament, el recomanda, în general, remedii naturiste fără efecte secundare. Cayce a vindecat, deja, mii de oameni în acest mod.


Procesul
Aşa a început procesul intentat lui Edgar Cayce în 1931, după ce, mai bine de două decenii, însănătoşise mulţi oameni fără să fi avut vreo reclamaţie.

Prietenii lui Cayce şi cei trataţi de el s-au adunat, făcând un puternic curent de opinie în jurul persoanei lui. Ziarele comentau îndelung cele întâmplate. Judecătorul, foarte încurcat de acest caz ciudat, a dat în final sentinţa:

"După audierea martorilor acuzării... a acuzaţilor... şi a apărătorilor lor (era vorba nu numai despre Edgar, ci şi despre soţia sa, Gertrude, care-l însoţea în lecturile sale), după examinarea învinuirilor care li s-au adus şi după ascultarea relatărilor referitoare la acuzat, întrucât domnul Cayce şi colaboratorii săi nu pretind că se ocupă cu ghicitul, consider că a-i declara vinovaţi de încălcarea articolului 899 din Codul Penal, paragraful 3 ar fi o regretabilă încălcare a libertăţilor şi uzanţelor recunoscute de asociaţiile engleziastice care, ca şi aceasta, folosesc persoane diplomate conform legii... Îi declar, deci, nevinovaţi!"

Medicina holistică
Dorothee Koechlin de Bizemont s-a dedicat studiului vieţii şi lecturilor lui Edgar Cayce, pentru ca apoi să editeze la Paris câteva volume dedicate acestuia. Editurile Sagittarius din Iaşi şi PRO Editura şi Tipografie din Bucureşti au tradus scrierile din limba franceză ale lui Dorothee, făcându-ne cunoscută personalitatea excepţională a lui Edgar Cayce.

Am considerat că este mai bine să încep cu vindecătorul, şi nu cu profetul Edgar Cayce, pentru că întotdeauna sănătatea este mai importantă pentru fiecare dintre noi decât orice altceva. Căci fără sănătate viaţa nu mai are nicio culoare.

Cayce se baza, în general, pe principiile medicinei holistice. El afirma că mintea este constructorul. Spiritul construieşte fiecare celulă din corp. Nu există nici măcar o singură boală pe care să nu o fi construit mai întâi în noi, în mental (în această viaţă sau în vieţile precedente). Şi aşa cum boala s-a creat în noi, tot aşa avem puterea să o distrugem printr-un proces reversibil, mai întâi în mental şi apoi în fizic.

Astfel, este foarte important să ne vizualizăm organele în plină forţă şi sănătate, având permanent o gândire pozitivă şi în privinţa corpului nostru. Pentru a avea o sănătate de invidiat, este necesar ca fiecare dintre noi să-şi rezolve în primul rând problemele la nivel spiritual şi mental, să se împace cu el însuşi şi cu cei din jur.

Astfel, vindecarea oricărei afecţiuni va veni de la sine. "Spiritualitatea, activitatea mentală şi corpul fizic formează un , deşi se pot separa şi funcţiona separat şi chiar în detrimentul celeilalte părţi. Faceţi-le să coopereze, reuniţi-le în programul lor şi astfel veţi avea o energie mai mare în activităţile voastre", spunea Cayce.


"Boala este păcat (fie că acest păcat a fost comis pe plan fizic, mental, spiritual), este rezultatul erorilor manifestate pe Pământ... căci păcatul nu este decât întoarcerea împotriva Adevărului şi Luminii şi astfel afectează corpul fizic. Căci corpul este Templul lui Dumnezeu Viu... Încălcarea legii aduce necazul, tristeţea, boala pe Pământ... Nimeni nu-şi poate urî vecinul fără să sufere de stomac sau ficat! Nimeni nu poate fi gelos şi nervos fără să aibă tulburări digestive şi cardiace!

Ura şi gelozia provin din frică. Din frică izvorăsc aproape toate relele omenirii: frica de sine, frica de ceea ce gândesc alţii despre noi, frica de imaginea pe care ceilalţi şi-au făcut-o despre noi etc.

A depăşi frica înseamnă a ne umple fiinţa mentală şi spirituală de ceea ce alungă frica, adică iubirea manifestată în lume prin Acela care S-a dăruit răscumpărării noastre. Iubirea, credinţa, înţelegerea acestor legi alungă frica. Mânia este o otravă pentru tot organismul...

Resentimentul produce în organism acele secreţii care împiedică buna funcţionare a diverselor sisteme (circulator, digestiv, respirator etc.). Este necesar să ne purificăm corpul şi să oprim secreţia de otrăvuri care dereglează organismul, îmbolnăvindu-l. Fiecare atom este un univers. El acţionează într-un sistem de energie ordonat din corp, dar poate crea energii de ruptură prin toxinele pe care le produce.

Acestea trebuie eliminate din corp prin diverse sisteme (respirator, circulator, digestiv etc.). Purificarea spirituală şi fizică amână procesul de îmbătrânire. Menţinerea echilibrului între asimilare şi eliminare poate prelungi viaţa nebănuit de mult.

Rolul glandelor
Edgar Cayce remarca, în mod special, rolul capital al glandelor endocrine în protejarea sănătăţii, aspect neglijat de medicină, care nu acorda importanţă sistemului endocrin în apariţia bolilor. În lecturile sale, Edgar Cayce spunea: "Sistemul glandelor este sursa tuturor activităţilor omeneşti, a tuturor dispoziţiilor, a tuturor stărilor sufleteşti, a tuturor temperamentelor şi a diversităţii firilor şi raselor...

Frica, mânia, bucuria, toate aceste energii afective sunt legate de activitatea glandelor endocrine, producând acolo secreţii (hormonale) care se vor răspândi în tot organismul... Ochiul, nasul, creierul însuşi, traheea, bronhiile, plămânul, inima, ficatul, splina, pancreasul nu-şi pot îndeplini rolul decât cu ajutorul sistemului care le permite să se reînnoiască, adică ansamblul funcţiilor glandelor...

Plecând de la aceste glande se creează boala sau vindecarea. Fiecare dintre glande corespunde nu numai unei funcţii precise, dar şi unei vibraţii colorate şi sonore, unui element al Pământului, unui semn astrologic sau influenţei unei planete."

Cayce arată ca pituitara (hipofiza), cea mai înaltă glandă a corpului, este legată de lumină şi se dezvoltă în tăcere. Glanda pineală (epifiza) este punctul de plecare pentru construirea embrionului în pântecul mamei. Tiroida intră în acţiune când trebuie să luăm o decizie şi să acţionăm. Timusul corespunde inimii. Suprarenalele sunt centrul nostru emoţional şi acţionează asupra plexului solar.

Celulele lui Leydig (Lyden) sunt centrul echilibrului masculin-feminin şi gonadele sunt motorul corpului fizic. Boala se declanşează în corp prin otrăvurile secretate în centrii glandulari, prin atitudinile negative. Vindecarea se produce activând energiile prin centrii corpului (chakra) direct legaţi de glande, un mijloc fundamental pentru această activare fiind meditaţia, rugăciunea.


Tatăl Nostru

Astfel, Cayce, în lecturile sale, a comunicat un lucru incredibil, corespondenţa dintre versetele rugăciunii "Tatăl Nostru" şi principalele glande endocrine. Anumite cuvinte din rugăciune reprezintă mantre (cuvinte-cheie) care declanşează deschiderea unei glande, şi anume:

Tatăl Nostru, care eşti în ceruri deschide glanda pituitară,

Sfinţească-se numele Tău deschide glanda pineală,

Vie împărăţia Ta şi Precum în cer deschid glanda tiroidă,

Facă-se voia Ta,(...) şi pe Pământ deschide glanda timus,


Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi deschide gonadele (glandele sexuale masculine şi feminine),

Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noştri deschide suprarenalele,

Şi nu ne duce pe noi în ispită deschide celulele lui Lyden (sau Leydig, care nu sunt chiar o glandă, ci un ansamblu de celule secretoare de hormoni, localizate sub ombilic şi deasupra gonadelor),

Ci ne izbăveşte de cel rău deschide glanda timus,

Căci a Ta este împărăţia deschide glanda tiroidă,

şi puterea deschide glanda pineală,

şi mărirea deschide glanda pituitară, Amin.

Corpul uman are centrii energetici din partea superioară în legătură cu energiile cerului, iar cei din partea inferioară în legătură cu energiile pământului. Partea superioară a corpului uman este legată de viaţa spirituală, iar cea inferioară este legată de viaţa fizică, respectiv cu plăcerile ei legate de materie (mâncare, sex etc.).

O funcţionare corectă a corpului este asigurată de deschiderea tuturor centrilor lui, atât a celor superiori, cât şi a celor inferiori. Rugăciunea "Tatăl Nostru" deschide până la jumătatea ei, de sus în jos, centrii energetici, glandele organismului, iar de la jumătate până la "Amin" verifică deschiderea lor de jos în sus.

Spusă cu credinţă, această rugăciune face ca un fior interior, ca un curent, să străbată corpul din cap până în picioare. Este dovada că nu există blocaje în circuitele energetice ale corpului. Din punct de vedere religios, explicaţia constă în producerea unui fior creat de Divinitate, care a ascultat ruga credinciosului.

Terapii

Iată că vindecarea, de orice natură ar fi, constă în modificarea vibraţiilor Eului interior, în a pune ţesuturile vii ale corpului în rezonanţă cu Energiile Creatoare, Divine. Aşadar, rugăciunea transformă mentalul şi fizicul celui care se roagă. Cayce s-a referit în lecturile sale şi la alte metode de tratament folosite în medicina alternativă, pe care doar le amintesc, astăzi fiind foarte mediatizate.

Astfel, el a vorbit despre fitoterapie, dietoterapie, tratamentul cu argilă, cu ajutorul apei, clismelor, importanţa exerciţiului fizic, a masajelor, a terapiei osteopate, a postului, cristaloterapiei, cromoterapiei, meloterapiei, aromaterapiei şi chiar a terapiei prin voce.

Lecturile lui Cayce, referitoare la sănătate sunt de două tipuri: unele care se referă la aspecte generale de sănătate şi altele care se referă strict la persoane care i-au cerut ajutorul pentru a se însănătoşi. În acest articol am făcut referiri numai la primul tip de lecturi, care sunt de interes general.

FAIMA.
Acest proces, în loc să-i facă rău lui Edgar Cayce, i-a făcut o imensă publicitate, crescându-i popularitatea şi faima. În perioada procesului, chiar fiind în închisoare, nu l-a cuprins deloc disperarea, ci dimpotrivă era plin de umor, care de fapt făcea parte din filosofia sa. El spunea: "Păstraţi întotdeauna o atitudine binevoitoare, jovială, plină de speranţă. În fiecare zi, faceţi măcar trei persoane să râdă din toata inima, povestindu-le ceva nostim. Astfel, vă veţi ajuta pe voi şi îi veţi ajuta deopotrivă pe ceilalţi."
primit prin e-mail
Tatal nostru care esti in Ceruri
actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului
Sfinteasca-se numele Tau
actioneaza asupra glandei pineale
Vie Imparatia Ta
deschide tiroida si regleaza functia acesteia
Faca-se Voia Ta, precum in Cer
deschide tiroida
Asa si pe Pamint
actioneaza asupra timusului
Piinea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine
Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri
actioneaza asupra glandelor suprarenale
Si nu ne duce pe noi in ispita
actioneaza asupra celulelor Lyden
Si ne izbaveste de cel rau
actioneaza din noi asupra timusului
Ca a Ta este Imparatia
actioneaza din nou asupra tiroidei
Si puterea
actioneaza asupra glandei pineale
Si Marirea
redeschide pituitara
AMIN
formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.

Friday, July 8, 2011

CAISA SI PIERSICA


Denumire stiintifica: Armeniaca vulgaris.
Compozitie chimica: zaharuri, levuloza, glucoza, protide, lipide, o substanta asemanatoare carotenului, brom, calciu, fier, fluor, cobalt, mangan, magneziu, potasiu, sulf, fosfor. Vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, PP.Actiune farmaceutica: foarte nutritiva mai ales uscata. antianemica, aperitiv, racoritoare, astringenta. Contribuie la mentinerea echilibrului nervos si chiar reface nervii. Reface celulele organismului, laxativ, antidiareic, indicat in reglarea digestiei. Intareste imunitatea. Samburii decorticati 4-6 bucati luati macinati sunt foarte utili contra cancerului.Se poate folosi la: afonie, anemie, cancer, constipatie (in special cea uscata), convalescenta, depresie nervoasa, diaree, inapetenta, intarzierea cresterii la copii, insomnii, nervozitate, obezitate, rahitism, reumatism, senectute.Preparare:-Fructul crud sau sub forma de suc, fruct uscat, sirop, dulceata, gem, etc, in alimentatie.
-Caise uscate 6-8 bucati se vor pune de seara in 250 ml apa la temperatura camerei. Dimineata se consuma atat apa cat si fructele in constipatie, etc.
-In aplicatii externe sucul de caisa este un tonifiant al pielii normale.Denumirea ştiinţifică : Prunus persica.
Compozitie chimica:acid acetic, caprilic, aldehide, acid valeric, calciu, cupru, cadenina, iod, kaliu, magneziu, mangan, natriu, zinc, celuloza. Vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, alte saruri minerale.Actiuni farmaceutice: energic, stomahic, diuretic, laxativ usor, foarte digest. Florile piersicului: sedative, antispasmodice, laxative. Frunzele sunt vermifuge iar cataplasmele cu frunze de piersic se folosesc contra cancerelor de piele.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni:


afte, anemie, arterite, astenie, avitaminoza, boli neurologice, boli de piele, boli de ochi, boli digestive si intestinale, cancer (preventiv) colibaciloza, colesterol in exces, constipatie, curata arterele si capilarele, de asemenea ficatul de toxine, dispepsii, edeme, enterite, flebite, guta, hepatice, hemoroizi, impotenta, imbatranire prematura, infectii ale tractului digestiv si urinar, imunitate scazuta, litiaze urinare, paraziti intestinali, ulcere stomacale.Preparare:-Fruct consumat crud sau sub forma de sucuri.
-Pentru ingrijirea tenului, piersicile strivite se folosesc ca masca de ten.
-Florile piersicului infuzie pentru masti pe ten.
-Frunze crude se aplica pe cancerul pielii sau se face o infuzie si se aplica calde.

MULTĂ SĂNĂTATE TUTUROR!

(Sursa : terapii-naturiste.com/plante)

Share/Bookmark