Friday, August 5, 2011

Un milion de euro pentru promovarea fructelor şi legumelor româneşti Mai mult: Un milion de euro pentru promovarea fructelor si legumelor romanesti -

Share

O organizaţie din domeniul agriculturii vrea să se aloce un milion de euro, pe o perioadă de trei ani, pentru promovarea fructelor şi legumelor româneşti.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, trebuie întâi aşteptată aprobarea din partea Comisiei Europene, înainte de începerea programului, relatează Mediafax.
Programul va fi cofinanţat din fonduri publice, în măsura de 80 la sută, ăi de organizaţia care a propus programul, în cuantum de 20 la sută. Din banii de la stat, 30 de procente vor proveni de la buget, iar maximum 50 la sută de la bugetul Uniunii Europene.Promovarea ar urma să fie realizată atât pe plan naţional, cât şi internaţional.


DIETE DIN LUMEA INTREAGA

Eşti în vacanţă în Germania, Italia sau Spania şi vrei să slăbeşti cu mâncărurile tradiţionale de acolo? Nimic mai simplu!

În cel de-al şaselea episod al “Supercolecţiei de 200 de diete” îţi dezvăluim regimurile alimentare din toate colţurile lumii, iar celebra nutriţionistă Lygia Alexandrescu îţi spune care sunt avantajele şi dezavantajele fiecărei cure, aşa încât tu să o alegi pe cea care ţi se potriveşte!
  • Actriţa Eva Longoria a recunoscut că adoră mâncarea mexicană, mai ales taco (foto mic), cu care îşi potoleşte foamea la prânz. Ea spune că ingredientele iuţi o menţin în formă

78. Mexicană

ZILNIC
Mic dejun: Omletă din două ouă, condimentată cu chili, o salată de roşii. Gustare: 300 g shake de mango.
Prânz: O salată de porumb cu ton.
Gustare: 200 g fasole mexicană cu sos de roşii.
Cina: Un taco sau 200 g piept de pui cu coriandru, 100 g cartofi copţi, o salată din frunze de muştar.
Gustare: 200 g fructe de sezon şi o limonadă cu suc de lămâie.

Eficienţă: Slăbeşti până la patru kilograme în 7 zile.

Părerea specialistului: Regimul conţine trei mese principale şi trei gustări, reprezentând un model de program nutritiv. Fructele consumate seara şi excesul de ouă la micul dejun sunt singurele deficienţe ale acestei cure ce oferă rezultate vizibile.

79. Italiană

Zilnic
Mic dejun: O prăjitură cu cappuccino.
Prânz: Antipasti din pepene galben şi şuncă, 200 g paste cu sos la alegere, 200 g salată de legume cu ulei de măsline, 200 ml suc de fructe.
Cină: 200 g bucăţi de pui, peşte sau brânză la grătar, 300 g legume la cuptor, o felie de pâine fără sare, un pahar cu vin sec.

Eficienţă: Slăbeşti cel puţin două kilograme într-o săptămână.

Părerea specialistului: Combinaţiile alimentare ale regimului sunt nepermise într-un regim destinat pierderii de kilograme şi menţinerii unei siluete.

80. Germană

Fără a conţine multe mâncăruri specifice bucătăriei germane, acest regim este foarte popular în zona Bavaria.

LUNI
Mic dejun: O felie de pâine prăjită, o cafea fără zahăr.
Prânz: Două ouă fierte tari şi 200 g salată de roşii.
Cină: 150 g salată de roşii şi ceapă verde.

MARŢI
Mic dejun: O felie de pâine prăjită, o cafea fără zahăr.
Prânz: 200 g de salată de roşii şi varză, ulei, o portocală sau două mandarine, un măr.
Cină: Două ouă fierte tari, 200 g carne fiartă, 80 g salată verde.

MIERCURI
Mic dejun: O cafea sau un ceai fără zahăr.
Prânz: Un şniţel cu cartofi la cuptor, 100 g caşcaval, un fruct de sezon.
Cină: 250 g salată din mere, mandarine, banane, pere.

JOI
Mic dejun: 200 ml suc de mere.
Prânz: 250 g peşte fiert sau prăjit, o roşie, un măr.
Cină: Un şniţel de pui cu 150 g salată de crudităţi.

VINERI
Mic dejun: 200 ml suc de morcovi.
Prânz: 200 g carne de pui prăjit, 100 g salată verde.
Cină: Două ouă fierte tari, o salată din doi morcovi fierţi.

SÂMBĂTĂ
Mic dejun: O felie de pâine prăjită, un ceai cu puţin zahăr.
Prânz: 200 g carne de porc la cuptor, 150 g salată de varză.
Cină: 150 g caşcaval, o salată de morcovi.

DUMINICĂ
Mic dejun: O felie de pâine prăjită, un ceai dulce.
Prânz: 200 g carne de pui la grătar.
Cină: 300 g de fructe.

Eficieţă: Slăbeşti două kilograme într-o săptămână.

Părerea specialistului: Şniţelul cu cartofi formează o combinaţie ce nu-şi are locul într-o cură de slăbit. Din acest motiv, dar şi pentru că distanţele orare între mese sunt foarte mari, această dietă nu oferă rezultate satisfăcătoare şi de durată.

81. Elveţiană (prima variantă)

ZILNIC
Mic dejun: 250 ml lapte degresat, bătut sau chefir, un fruct de sezon.
Gustare: Un fruct proaspăt. Prânz: 250 g peşte sau carne slabă la grătar sau la aburi, 200 g garnitură de legume la abur, 150 g salată de crudiţăti cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Cină: 50 g brânză, un ou fiert, o felie de pâine integrală.
Gustare: Un fruct de sezon.

Eficienţă: Slăbeşti 5 kilograme în 14 zile.

Părerea specialistului: Regimul e hipocaloric. Prezenţa pâinii la cină şi a fructelor după această masă nu favorizează pierderea kilogramelor în plus.

82. Elveţiană (a doua variantă)

În afară de meniul strict pentru fiecare zi, te poţi hidrata cu apă şi ceaiuri neîndulcite.
LUNI
Se beau 1,5 litri de suc de fructe şi legume, preparat din combinaţii, la alegere, de: morcovi, roşii, ţelină, sfeclă roşie, mere, ananas, portocale.

MARŢI

Toată ziua, se consumă un kilogram de cartofi fierţi, un ou fiert la prânz şi multe fructe de sezon.

MIERCURI
Se mănâncă 200 g orez brun fiert, porţionat pentru trei mese principale şi două gustări.

JOI
Se consumă 1,250 kg fructe proaspete, la alegere.

VINERI
Mic dejun: O cafea, o felie de pâine prăjită, un ou fiert. Restul zilei: 200 g paste fierte cu două roşii, pătrunjel şi două linguri de brânză rasă.

SÂMBĂTĂ
Mic dejun: Un ceai, doi biscuiţi, 100 ml iaurt. Restul zilei : Un kilogram de legume de sezon.

DUMINICĂ
Mic dejun: Un sendviş cu şuncă şi caşcaval. Prânz: 100 g carne de pui la grătar, doi cartofi copţi. Cină: 300 g salată din roşii, ardei graşi, castraveţi, varză, ceapă, ulei de măsline, zeamă de lămâie.

Eficienţă: Slăbeşti 3-4 kilograme într-o săptămână.

Părerea specialistului: Dieta este de înfometare. Poate oferi rezultate rapide, însă de scurtă durată.

83. Rusească

PRIMA ZI
Mic dejun: O cafea cu zahăr. Prânz: Două ouă şi o roşie. Cină: 150 g de carne roşie la grătar, 300 g de salată verde cu legume.

A DOUA ZI
Mic dejun: O cafea, o felie de pâine prăjită. Prânz: 150 g de carne roşie la abur şi o salată de legume. Cină: 150 g de şuncă şi 100 ml iaurt.

A TREIA ZI
Mic dejun: O cafea fără zahăr şi doi biscuiţi. Prânz: 300 g salată verde cu o roşie tăiată felii, o mandarină sau o portocală. Cină: 100 g de şuncă, două ouă fierte tari, 200 g salată de fructe.

A PATRA ZI
Mic dejun: O cafea neîndulcită, o felie de pâine prăjită. Prânz: 150 g de brânză, un ou fiert, un morcov. Cină: O salată de fructe, 100 ml iaurt.

A CINCEA ZI
Mic dejun: 150 g de şuncă, 200 g morcovi. Prânz: 200 g de peşte la grătar, o roşie. Cină: 250 g de carne roşie la grătar.

Eficienţă: Slăbeşti două kilograme în 5 zile.

Părerea specialistului: Cura e dezechilibra- tă din punct de vedere nutritiv, conţinând prea multe proteine (carne roşie, ouă, şuncă). În plus, micul dejun e sumar. Rezultatele nu sunt sigure.

84. Spaniolă

ZILNIC
Mic dejun: Tortilla de patatas, adică o omletă din doi cartofi şi două ouă, o cafea sau un ceai.
Gustare: 200 g salată de fructe.
Prânz: 300 g de paella, un amestec de orez, legume şi carne (pui, melci sau fructe de mare), o bere sau un pahar cu vin alb.


Gustare: Un sendviş cu castraveţi şi icre.
Cină: 200 g pescaito frito (peşte prăjit) cu legume, 100 g turrón (un desert cu migdale şi miere), 100 g chorizo (cârnăciori picanţi).

Eficienţă: Slăbeşti un kilogram la 3-4 zile.

Părerea specialistului: Din cauza alimentelor bogate în nutrienţi, acest regim nu este recomandat celor care vor să slăbească multe kilograme.

85. Daneză

PRIMA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: Două ouă fierte, 100 g spanac fiert. Cină: 200 g friptură de vită cu legume fierte.

A DOUA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: 200 g şuncă, 100 ml iaurt. Cină: 200 g friptură de vită, o salată de legume.

A TREIA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: Două ouă fierte, o felie de şuncă, o salată de legume. Cină: O ţelină fiartă, o roşie, un fruct.

A PATRA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: 200 ml suc de portocale, 100 ml iaurt. Cină: Un ou fiert, un morcov ras.

A CINCEA ZI
Mic dejun: Un morcov ras. Prânz: 200 g cod fiert, o linguriţă de unt. Cină: 200 g friptură de vită, o salată de ţelină.

A ŞASEA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: Două ouă fierte, un morcov ras. Cină: 200 g pui prăjit, o salată de crudităţi.

A ŞAPTEA ZI
Mic dejun: Un ceai. Prânz: Numai apă. Cină: 200 g cotlet de miel, un măr.

A OPTA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: Două ouă fierte, 100 g spanac fiert. Cină: 300 g friptură de vită, salată de legume.

A NOUA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: 200 g şuncă. Cină: 300 g friptură de vită, o salată de legume.

A ZECEA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: Două ouă fierte, 200 g de şuncă, o salată de legume. Cină: O ţelină fiartă.

A UNSPREZECEA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: 200 ml de suc de portocale, 100 ml iaurt. Cină: Un ou fiert, un morcov ras.

A DOUĂSPREZECEA ZI
Mic dejun: Un morcov ras. Prânz: 200 g cod fiert cu lămâie, o linguriţă de unt. Cină: 300 g friptură de vită, o salată de ţelină.

A TREISPREZECEA ZI
Mic dejun: O cafea cu un cub de zahăr. Prânz: Două ouă fierte. Cină: 250 g pui rotisat.

Eficienţă: Slăbeşti 7 kilograme în cele 13 zile.

Părerea specialistului: Cura asigură rezultate de scurtă durată şi greu de menţinut. Atenţie la micul dejun care este foarte sărac în nutrienţi!

86. Regimul St. Tropez

Alimentele de bază sunt: peştele, fructele de mare, uleiul de măsline, fructele şi legumele.

ZILNIC
Mic dejun: 200 g cereale integrale cu fructe proaspete şi lapte degresat. Prânz: 200 g salată de pui cu ţelină sau 200 g salată de fructe de mare, un măr, 30 g alune de pădure. Cină: 250 g somon sau alt peşte, garnitură de sparanghel la abur, doi cartofi la cuptor. Gustare: Doi biscuiţi din ovăz.

Eficienţă: Slăbeşti un kilogram în 4 zile.

Părerea specialistului: Combinaţiile alimentare nu sunt cele mai indicate şi, din acest motiv, rezultatele obţinute pot varia.

87.Nordică

Regimul se bazează pe consumul de peşte şi fructe de mare, garnisite cu legume de sezon. Mâncarea se procesează cât mai puţin.

Urmărind aceste principii alimentare, uite ce ar trebui să consumi zilnic: Micul dejun: 200 g fulgi de ovăz cu lapte degresat, o felie de pâine din orez cu brânză de vaci, cafea sau ceai fără zahăr.
Gustare: O felie de pâine de orez cu două linguri de brânză de vaci semidegresată, câteva legume crude şi 10 g alune sau migdale.
Prânzul: O felie de pâine de orez cu două ouă fierte tari sau cartofi fierţi cu legume proaspete de sezon.
Gustare: Un fruct de sezon.
Cină: 150 g peşte sau fructe de mare fierte sau marinate, 200 g roşii sau castraveţi, doi cartofi fierţi, o felie de pâine integrală, 150 g salată de varză.
Gustare: 150 ml iaurt degresat cu fructe de sezon.

Eficienţă: Slăbeşti 2-3 kilograme în 7 zile.

Părerea specialistului: Dieta e săţioasă, iar slăbirea se face lent. Recomand ca iaurtul de la cină să nu conţină fructe.

88.Japoneză

ZILNIC
Mic dejun: 150 g ovăz cu lapte de soia şi stafide.
Gustare: 50 g migdale crude.
Prânz: 300 g salată de crudităţi cu crutoane sau 200 g sushi cu sosuri, două piersici.
Gustare: 200 g struguri.
Cină: 300 g salată de ton sau 200 g salată de fructe de mare, un pahar cu vin roşu. Gustare: 100 g căpşune.

Eficienţă: Slăbeşti două kilograme în 7 zile.

Părerea specialistului: Din dietă lipsesc lactatele, esenţiale în alimentaţie, ceea ce poate conduce la carenţe de calciu.

89. Cu mâncare orientală

LUNI
Mic dejun: Două ouă fierte, salată verde cu castraveţi şi roşii, ceai sau cafea.
Prânz: Supă de linte cu lipie graham.
Cină: Salată fatush (salată verde, felii de roşii, sos de rodii, pătrunjel, bucăţi crocante de lipie).

MARŢI
Mic dejun: 100 g pastă de susan, lipie graham, legume, ceai sau cafea.
Prânz: 150 g cuşcuş, kebap (carne de vită sau miel cu ceapă, roşii şi vinete coapte pe foc, servite în pâine arăbească), un fruct.
Cină: Tabuleh (pătrunjel amestecat cu grâu zdrobit şi crutoane de lipie).

MIERCURI
Mic dejun: 100 g brânză feta, cimbru şi seminţe de susan, lipie graham, ceai sau cafea fără zahăr.
Prânz: 250 ml supă de linte, un fruct.
Cină: 250 g orez cu stafide şi migdale.

JOI
Mic dejun: Două ouă fierte cu sos de roşii, salată verde, castraveţi şi ceai.
Prânz: 100 g humus cu chimen şi lipie.
Cină: Falafel (chiftele de năut, pătrunjel, ceapă tocată, servite cu legume în lipie - pâine subţire arăbească), un fruct.

VINERI
Mic dejun: 100 g pastă de susan, lipie graham, legume, ceai sau cafea (cu sau fără miere).
Prânz: 250 ml supă de linte, un fruct.
Cină: 150 g orez cu stafide şi migdale/fistic/arahide/alune, salată verde.

SÂMBĂTĂ
Mic dejun: 100 g brânză feta, cimbru şi seminţe de susan, stropite cu puţin ulei de măsline, lipie graham, ceai sau cafea.
Prânz: 200 g humus cu chimen şi lipie.
Cină: Tabuleh.

DUMINICĂ
Mic dejun: Două ouă fierte cu sos de roşii, salată verde, castraveţi, ceai.
Prânz: 150 g cuşcuş, kebap, un fruct.
Cină: Salată fatush.

Eficienţă: Slăbeşti două kilograme în 7 zile.

Părerea specialistului: Dieta e bogată în fibre, glucide simple (fructe) şi complexe (orez, lipie, năut, linte). Este un regim ce poate fi urmat pentru a scădea ponderal.

Share

Ceaiul verde

Alopex.ro: Ceaiul verde: "Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din frunzele de Camelia sinensis . Diferenta fata de celelalte tipuri de ceai consta in faptul ca..."

Share/Bookmark

Secrete naturale la tine în cămară: Hidratează-ţi tenul cu banane!


Secrete naturale la tine acasă!

Secrete naturale la tine acasă!

Dacă te afli în criză de timp sau pur şi simplu nu dispui de un buget special pentru anumite produse cosmetice, dă o raită prin bucătărie! Ceea ce ai deja prin cămară ori frigider, te va scoate din impas.

Hidratează-ţi tenul cu banane

Bananele sunt un excelent ingretient pentru măştile faciale. Începe prin a pasa o banană, preferabil una foarte coaptă, şi aplic-o apoi pe toată faţa (curăţată şi demachiată în prealabil).

O poţi lăsa între 10 şi 20 de minute, iar efectul nu va întârzia să apară. Datorită vitaminelor din compoziţia acesteia, tenul va fi hidratat, iar pielea va rămâne fină.

Exfoliază cu zahăr

Dacă nu ai timp de o microdermoabraziune ca la carte, varianta cea mai la-ndemână este zahărul. Datorită cristalelor destul de mari, aceasta îţi va îndepărta uniform toate celulele moarte de la nivelul pielii.

Exfoliindu-ţi pielea (de pe întreg corpul sau strict pe anumite zone, gen faţă ori gât), permiţi astfel pielii să se regenereze mult mai repede şi mai eficient.

Catifelează cu ajutorul mierii

Mierea este un remediu cu adevărat de nădejde pentru ten! Curăţă şi exfoliază-ţi tenul, şi aplică apoi miere, într-un strat destul de gros, pe toată suprafaţa acestuia.

Mierea este recunoscută pentru efectele ei miraculoase, însă trebuie să o încerci neapărat! Îţi va lăsa faţa fină, suplă şi perfectă hrănită.

Estompează luciul inestetic al tenului cu făină

Dacă ţi s-a terminat pudra sau nu mai ştii pe unde ai pus-o, alternativa ta de urgenţă constă în mai puţin de o linguriţă de făină. Acţionează la fel de eficient ca o pudră translucidă, putând fi uşor de aplicat.

Absoarbe excesul de sebum şi dispare în timp, aşa că nu-ţi face probleme! Nu vei arăta ca un clovn.

sursa clickpentrufemei,ro

Share/Bookmark

Thursday, August 4, 2011

The 15 Most Powerful Healing Herbs in Your Kitchen

The 15 Most Powerful Healing Herbs in Your Kitchen

Share/Bookmark

Terapia Padurii



Share/Bookmark

Cei mai buni medici au frunze verzi

In hartuita noastra viata de zi cu zi care ne stoarce de energie si de puteri, ne indreptam tot mai rar pasii si privirile spre natura. Frumusetea si miracolul ei se opacizeaza, devenind un decor banal... Si ce oferta generoasa ne face, pe gratis, imperiul vegetal!

Cate laboratoare in aer liber sunt pregatite sa ne preia suferintele! Pretutindeni exista - asa cum spune balada - cate-o "gura de rai", gata sa ne primeasca si sa ne desfete sufletul obosit! Contempland ierburile, florile si arborii intr-o stare de pace adanca, frumusetea lor vie se muta in noi.

Padurile noastre ne pot fi in acelasi timp doctori si farmacisti, sfetnici si prieteni,
refugiu si loc de regenerare sufleteasca.

Scoarta, mugurii, florile, frunzele, fructele, seva si rasina copacilor sunt medicamentele "clasice" pe care natura ni le pune la dispozitie.

Pe langa acestea, mai exista aerul curat, linistea (intrerupta doar de zgomotele blande ale naturii), armonia coloristica, varietatea de forme in care arborii si florile se intrec, miresmele emanate de milioanele de frunze si flori.

Toate simturile sunt supuse unui tratament intensiv de reanimare, atunci cand ajungem "la mijloc de codru des".

Sanatate cu arome de brazi



Brazii, molizii, pinii, laricea si jnepenii din padurile noastre degaja in permanenta zeci de litri de substante volatile aromate. Practic, intrand intr-o padure de rasinoase, beneficiem in mod gratuit de o inhalatie cu uleiuri volatile naturale.

Mireasma padurilor de brad, atat de draga inimii noastre, nu numai ca este foarte placuta, dar are si o serie de efecte terapeutice in bolile respiratorii si nervoase.


Pe langa padurile din specii de rasinoase, care secreta si degaja cele mai mari cantitati de substante aromatice, speciile de foioase, in perioada infloririi, alcatuiesc un climat cu totul special.

Crangurile cu arbusti de soc ori de liliac, padurile cu tei, salcam sau castan salbatic devin adevarate cabinete de aromoterapie in care se pot vindeca o serie de afectiuni si se poate beneficia de o regenerare launtrica profunda.


Iata cateva indicatii ale arborilor numiti:


- pinul: bronsita, bronsita astmatiforma, astm, insuficienta respiratorie, depresie psihica (cel mai bine sunt resimtite efectele in perioada inmuguririi din luna mai).


- bradul si molidul: rinita acuta si cronica, bronsita si bronsita astmatiforma, sensibilitate excesiva la bolile infectioase, astenie psihica - perioada cea mai activa este in timpul inmuguririi (sfarsitul lui mai si inceputul lui iunie).


- teiul: hipertensiune, iritabilitate psihica, nervozitate, gastrita hiperacida, insomnie, epilepsie, nevroza cardiaca, hipertiroidie, anxietate, hiperexcitabilitate (perioada activa este in timpul infloririi - sfarsitul lui iunie si inceputul lui iulie).


- paducelul: boli de inima (nevroza cardiaca, angina pectorala), boli circulatorii (in special hipertensiunea), isterie (perioada activa este in luna mai).



Privelisti care calmeaza si imblanzesc


Medicii au constatat ca 70-80% din impresiile retinute constient de fiinta umana sunt vizuale. Asadar, forma si culoarea au un impact emotional foarte puternic asupra fiintei umane.
Studiind reactiile mentale si emotionale ale pacientilor din sanatoriile situate in statiuni impadurite, psihologii au constatat ca frumusetea si armonia formelor arborilor are un efect extrem de puternic asupra fondului emotional.

In general, padurile cu arbori zvelti, foarte inalti - cum sunt brazii, molizii, pinii si laricii - induc o stare de cutezanta si usurinta, plimbarea si contemplarea acestor paduri fiind indicate temperamentelor mai domoale, sedentare, care au nevoie de stimulare.


Padurile batrane, cu copaci extrem de inalti si vigurosi, cu trunchiuri groase si bine conformate - cum ar fi cele de stejar, gorun, salcam - induc o stare de forta, de vitalitate si stabilitate, fiind recomandate persoanelor mai labile, mai instabile psihic si mental, precum si celor care se confrunta cu o accentuata stare de slabiciune, de debilitate fizica.

Palcurile de salcie si de rachita de pe marginea apelor curgatoare favorizeaza aparitia unei stari de toleranta, indulgenta, umilinta chiar, fiind indicate curele lungi de teren in aceste zone persoanelor excesiv de voluntare, orgolioase, cu o tendinta dominatorie maladiva.

Palcurile inflorite de paducel, calin, maces, salcam ori soc, cu florile lor in diferite nuante de alb, confera o anumita stare de liniste, puritate si impacare, fiind indicate pacientilor ce sufera de boli de uzura, diferite intoxicatii (tabagice, alcoolice, narcotice), de maladii psihice cu manifestari violente.



Terapia celor patru anotimpuri


Culoarea generica a padurii este verdele, cu miile sale de nuante si "ape", formate de diferitele specii de arbori si arbusti. Verdele este o culoare de baza, simbol al vietii si al sanatatii, si este indicat, printre altele, in tratamentul cancerului, al sclerozei in placi, al afectiunilor inflamatorii ori cu manifestari acute, al anxietatii si schizofreniei.


Pe parcursul succesiunii diferitelor anotimpuri, culorile padurii se schimba, fiecare din ele cu impact diferit.


Primavara - In aprilie si mai, natura e dominata de nuantele de verde crud, viu, stralucitor, regenerant. Aceste nuante, puse foarte bine in evidenta de luminozitatea padurii - care nefiind complet infrunzita lasa sa treaca cu generozitate razele soarelui - au darul de a revigora, de a inviora, de a stimula, de a favoriza aparitia unei vitalitati expansive.

Cura de padure in acest sezon este eficienta pentru tratarea bolilor produse de uzura si sedentarism, a imbatranirii premature, a asteniei, a atoniei generale, a sterilitatii si a impotentei.


Vara - Frunzele mature se inchid la culoare, batand - pe masura ce trece timpul - spre verde inchis. Frunzisul nu lasa sa treaca razele soarelui, motiv pentru care padurea devine o oaza de racoare.

Exceptie fac padurile de stejar, gorun, mesteacan si pin, care au coroanele rasfirate, permitand luminii sa patrunda in voie prin frunzisul lor.

Padurile umbroase, in special cele de molid, brad si fag, sunt recomandate in acest sezon hipertensivilor, alergicilor, celor cu sensibilitate exagerata la caldura, cu un temperament extravertit.


Toamna - Padurile de foioase se "aprind" in zeci de nuante. Tonurile de galben, portocaliu si rosu stimuleaza creativitatea si optimismul, aceasta in ciuda faptului ca toamna este considerata anotimpul melancoliei.


Iarna - Padurea capata dupa prima zapada, mai ales la altitudini mari, o culoare considerata drept simbol al puritatii si curateniei: albul, un veritabil calmant si relaxant natural.


Aerul de padure


Aerul de padure este considerat cel mai curat si mai bogat in oxigen.

Aceasta deoarece padurea actioneaza ca un filtru gigantic, care preia noxele din atmosfera, si in acelasi timp ca o uzina de oxigen, in procesul fotosintezei fiind produse si degajate cantitati imense din aceasta substanta vitala. Din aceste motive, padurile sunt locul ideal pentru regenerare si pentru imbunatatirea performantelor nu doar fizice, ci si psihice si mentale.

Aerul mai bogat in oxigen al padurii poate fi considerat pe drept cuvant drept un panaceu universal, fiind recomandat in majoritatea curelor de convalescenta, pentru revigorarea persoanelor cu viata sedentara, pentru refacerea si imbunatatirea capacitatii de munca a intelectualilor.


Pentru a putea beneficia insa de efectele curative ale aerului padurii trebuie sa stim ca in perioada de vegetatie - adica din momentul infrunzirii (aprilie) si pana la caderea frunzelor (octombrie) - concentratia de oxigen variaza pe parcursul zilei:


- in timpul zilei, arborii fotosintetizeaza si produc oxigen.


- in timpul serii si al noptii, ei consuma oxigen si produc dioxid de carbon.


Din acest motiv, curele de oxigenare se fac de la ora 10 dimineata si pana in momentul inserarii, in timp ce bolnavii care vor sa beneficieze de efectele dioxidului de carbon vor face plimbari in padure si exercitii dupa ora zece seara.

Cresterea concentratiei de dioxid de carbon din aer duce la o marire reflexa a amplitudinii respiratiei; prin excitarea centrului nervos respirator usureaza respiratia bolnavilor de astm bronsic, bronsita cronica astmatiforma, bronsita cronica, boli respiratorii in general.


Zvonul padurii


In general, se vorbeste despre tacerea padurii, ceea ce cumva este justificat, coroanele arborilor jucand rolul unui urias scut fonic, care opreste sunetele tot mai agresive ale civilizatiei.

Realitatea este insa ca padurea este intr-un continuu freamat, fiind o imensa sala de concert in care isi dau concursul fosnetul miilor de frunze, ciripitul pasarilor, zumzetul insectelor, clipocitul izvoarelor, vuietul cascadelor si torentilor.


Pe masura ce creste altitudinea, padurile devin tot mai tacute, in padurile inalte de brad sau de pin auzindu-se doar vuietul vantului printre cetini. In padurile mai deschise, situate in locuri joase, cu fauna multa, predominant este ciripitul pasarilor in mii de tonuri.

Padurile din zonele umede si calde sunt cele mai galagioase, la larma pasarilor adaugandu-se vuietul infundat al aripilor insectelor si zgomotul faunei de apa.


Padurile "vesele", in care zgomotele faunei au intensitati mari si o mare varietate de tonuri, au efect stimulativ, inviorator.


Padurile mai "tacute", cu sunete pe o varietate mai redusa de tonuri, sunt cele din zonele inalte, care induc o stare de liniste, de calm profund launtric, fiind cu predilectie recomandate persoanelor surmenate, stressate, care au fost confruntate perioade indelungate cu o stare de tensiune psihica.


Padurile de brad si molid sunt si ele compacte, dar cetinile sub actiunea vantului produc un zgomot, un suier puternic care, ascultat indelung, confera o stare de dilatare psihica, de tonus, favorizand chiar aparitia unui anumit tip de libertate interioara, de creativitate.

Sunetul acestor paduri este indicat pentru redobandirea capacitatilor fizice si intelectuale, marirea fortei launtrice, persoanelor care vor sa elimine complexele de inferioritate si sentimentul de dependenta.


In padurile de pin, situate la mare altitudine, sub actiunea vantului este generat un vuiet cu totul special, puternic si cu o tonalitate joasa. Confera o stare de solitudine, de izolare, de dizolvare a personalitatii.

Este recomandat de psihologi numai persoanelor care au un anumit echilibru interior si vor sa-si amplifice individualitatea, forta launtrica. Este contraindicat celor care au o fire mai labila sau anxioasa.


Nu putem incheia micul nostru indreptar de sanatate cu ajutorul padurii fara a va indemna, inca o data, sa folositi magia naturii, pe care bunul Dumnezeu ne-a dat-o in folosinta, nu doar ca sa ne incante privirea, ci si ca sa ne sprijine sanatatea, pe care ne-a legat-o, inca de la facerea lumii, de ea.

Mierea si scortisoara - Remedii din medicina tibetana si ayurvedica


Mierea si scortisoara - Remedii din medicina tibetana si ayurvedica

Patria ayurvedei: India

Unde-s doi, puterea creste!

O revista faimoasa, "Weekly World News", care apare in Canada, a publicat o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara.

In urma studiilor efectuate de savantii occidentali, s-a dovedit ca cele doua "delicii" ale naturii se potrivesc de minune si isi sporesc eficienta cand sunt administrate impreuna.

Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea tibetana, utilizeaza mierea ca remediu vital, de secole. Cercetatorii americani accepta si ei ca mierea este un remediu "Ram Ban" (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni. Asociata cu scortisoara, mierea poate fi utilizata in multe tipuri
de afectiuni, fara a avea efecte secundare.

Desi mierea este un aliment dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, poate fi folosita si de bolnavii de diabet.

Artrita


* Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare. Durerea cedeaza in interval de 15 minute.


* Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra.

* Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.

* Intr-un studiu recent, efectuat la Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra, inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri, in interval de o luna.

Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga, cu mai putine dureri.



Caderea parului

Mierea si scortisoara - Remedii din medicina tibetana si ayurvedica

* Persoanele care au probleme cu caderea parului sau au calvitie pot aplica pe cap o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.

Infectii urinare


* Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere, intr-un pahar de apa calduta, si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.


Dureri de dinti


* Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati-o pe dintele care doare. Remediul se poate folosi de trei ori pe zi (zilnic), pana cand dintele nu mai doare.


Colesterol


* Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul acestuia cu 10% in interval de 2 ore.

* Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de trei ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.

* Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea pura consumata zilnic inlatura problemele legate de colesterol.

Raceli


* Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra, timp de 3 zile.

Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.

Infertilitate


Mierea si scortisoara - Remedii din medicina tibetana si ayurvedica
* Medicinile alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole, pentru a fortifica sperma barbatilor.

* Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.

* In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole.

* Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra, cu o jumatate de lingurita de miere, si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent, pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.

Deranjamente stomacale


* Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de "la radacina".


* Balonare: In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea in combinatie cu scortisoara pudra ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.

Boli cardiovasculare


* Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti-o pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta, in loc de dulceata sau gem. Mancati-o cu regularitate la micul dejun.


* Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.

* Cei care au suferit deja un atac de cord sa ia acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.

* Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.

* In America si Canada, mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.

Sistemul imunitar


* Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.


* Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor, care combat bacteriile si afectiunile virale.

Indigestie

* Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere, administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.

Longevitate


* Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste imbatranirea.


* Pentru ceai, puneti la fiert 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa. Strecurati ceaiul si adaugati 4 linguri de miere. Beti cate 1/4 de cana, de trei pana la patru ori pe zi.

Va pastreaza pielea sanatoasa si fina, si incetineste efectele imbatranirii. De asemenea, creste speranta de viata. Va veti simti mult mai tanar(a)!

Acnee


* Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri, seara, inainte de culcare, si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare.

Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.


Infectii ale pielii


Mierea si scortisoara - Remedii din medicina tibetana si ayurvedica

Manastirile tibetane ascund mari secrete de sanatate

* Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra, pe partile afectate.

Cure de slabire


* In fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, si seara, inainte de culcare, beti scortisoara pudra fiarta intr-o cana de apa, peste care adaugati o lingurita de miere.


* Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.

* De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva are o dieta hipercalorica.

Cancer


* Pacientii diagnosticati cu cancer osos si de stomac ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra, timp de o luna, de trei ori pe zi, dar fara sa intrerupa tratamentul prescris de oncolog.


Oboseala


* Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara in parti egale au mai multa vitalitate si flexibilitate.


Reteta: o jumatate de lingura de miere se pune intr-un pahar cu apa, se presara cu pudra de scortisoara si se consuma zilnic, dimineata, dupa ce ne spalam pe dinti, si dupa-amiaza, in jurul orei 15.00, atunci cand vioiciunea organismului este in scadere.

Remediul duce la imbunatatirea vitalitatii organismului in interval de o saptamana.

Halena


* Primul lucru, dimineata, faceti gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra, amestecate in apa fierbinte. Astfel, respiratia isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.


Pierderea auzului


* Mierea si scortisoara pudra, luate zilnic, in cantitati egale, duc la refacerea auzului.


TAMARA ISEVICI
Share/Bookmark

Wednesday, August 3, 2011

Cura de CASTRAVEŢI

Share/Bookmark

Îi foloseşti de când te ştii pentru salatele de ­vară, au mereu un gust proaspăt şi răcoritor. Ce nu ştiai este că aceste banale legume de ­vară sunt aliaţii sănătăţii şi ai siluetei tale.

Castraveţii nu numai că au un conţinut foarte ridicat de apă, dar au câteva substanţe care-ţi sunt absolut necesare vara, când pierzi multe vitamine şi minerale transpirând. Această legumă conţine 32 mg de calciu, 12 mg de magneziu, 150 mg de potasiu la 100 g şi o mulţime de alte substanţe active care-ţi îmbunătăţesc sănătatea.

Tratează problemele renale

Prin efectele sale diuretice, dar şi prin aportul de apă, vitamine şi de minerale pe care îl aduce, castravetele îţi curăţă rinichii de toxine şi ameliorează durerile articulaţiilor în caz de reumatism şi de artrită. Sucul de castraveţi amestecat cu cel de morcovi şi cel de sfeclă roşie mărunţeşte calculii renali şi ajută la eliminarea lor.

Reglează tensiunea arterială

Datorită conţinutului ridicat de potasiu, castraveţii sunt un bun regulator al tensiunii arteriale, mai ales când aceasta are valori ridicate sau oscilează. Un pahar cu suc de castraveţi băut dimineaţa, pe stomacul gol, te va ajuta să ţii tensiunea sub control.

Stimulează funcţiile ficatului

Dacă ai un meniu bogat în proteine animale şi ficatul tău dă semne de oboseală, o salată de castraveţi este remediul pe care-l cauţi. Aceştia conţin o enzimă numită erepsină, care stimulează ficatul să digere proteinele şi să elimine toxinele din sânge.

Proprietăţi

12 kcal/ 100 g

potasiu 150 mg

calciu 32 mg

vitamina C 80 mg

fosfor 27 mg

Reţeta 1. Suc de castraveţi cu sfeclă

Ingrediente: 2 castraveţi; 1 sfeclă; 1 morcov; ½ lămâie.

Preparare:
Se curăţă castraveţii, sfecla şi morcovul, se taie bucăţele, se pun în storcătorul de fructe şi se storc. Se obţin 150 ml de suc care se amestecă cu zeama de lămâie şi se bea dimineaţa pe stomacul gol.

Recomandări: litiază renală, gută, reumatism, insuficienţă hepatică.

Reţeta 2. Salată de castraveţi cu iaurt

Ingrediente: 3 castraveţi; 200 g iaurt obişnuit; 1 lingură ulei de măsline; 2 căţei de usturoi; 1 legătură mărar.

Preparare:
Se curăţă castraveţii, se spală şi se taie cuburi. Se pisează usturoiul, se toacă mărarul şi se amestecă cu iaurtul şi cu uleiul de măsline. La sfârşit se pun cubuleţele de castraveţi şi se dă salata la rece pentru o oră. Pentru a avea un efect terapeutic, în salată nu se adaugă sare.

Recomandări: afecţiuni cardiovasculare, constipaţie, hiperten­siune.

Remediu pentru arsurile solare

Ai stat prea mult la plajă şi pielea ta este roşie ca focul? Feliile de castraveţi vor ameliora arsurile solare de pe pielea ta. Aplică feliile în zona afectată şi ţine-le 10-15 minute. Apa din castraveţi îţi va hidrata pielea, iar substanţele active îţi vor calma usturimea.

sursa clickpentrufemei.ro

Remedii mai puţin folosite de români


Oolong este un ceai hrănitor

Oolong este un ceai hrănitor

Ceaiul Oolong este cunoscut în medicina tradiţională ca unul dintre remediile cele mai eficiente pentru slăbit. Spre deosebire de sortimentul verde, ceaiul Oolong arde de 2,5 ori mai multe calorii şi reduce efectul de îngrăşare pe care-l au carbohidraţii.

Un studiu recent publicat de oamenii de ştiinţă japonezi de la Centrul de cercetare din Osaka a demonstrat că, atunci când ceaiul Oolong este consumat cu 15 minute înaintea carbohidraţilor, combate creşterea nivelului insulinei. Deci, putem savura liniştiţi o prăjitură după ce bem un astfel de ceai.

Spre deosebire de alte produse de slăbit, Oolong este un ceai hrănitor, iar calităţile lui terapeutiuce sunt mult mai numeroase: întăreşte sistemul imunitar, curăţă pielea de acnee şi de pete, distrugând cu 50% puterea radicalilor liberi doar în 15 zile. Deoarece conţine cofeină, trebuie consumat cu moderaţie de cardiaci.

Mate, un ceai energizant, previne obezitatea

Ceaiul Mate, o băutură populară în multe ţări ale Americii de Sud, precum Argentina, Paraguay, Uruguai, Peru, Bolovia şi Brazilia, poate fi savurat şi de iubitorii de ceaiuri din ţara noastră. În ţările Americii de Sud, cafeaua este înlocuită cu savuroasa băutură naţională.

De de aceea, în jurul unei ceşti de ceai Mate se leagă noi prietenii, se pun la cale noi afaceri sau întîlniri de protocol. Licoarea aceasta preferată de mii de consumatori are un gust amărui şi se bea în amestec cu miere, cu mentă sau cu fructe uscate.

Mate, „ceaiul păcii şi prieteniei", aşa cum este denumit de americani, conţine vitamine (A, B1, C şi E), minerale esenţiale (magneziu, potasiu, calciu şi fier) şi are efect energizant (cu efecte pozitive asupra sistemului nervos).

De asemenea, planta ameliorează reumatismul şi previne obezitatea. În România, ceaiul Mate se găseşte în unităţile Plafar, în formulă simplă sau ca produs bio.

Maca încetineşte procesul de îmbătrânire

Maca este rădăcina unei legume din familia cruciferelor, în formă de inimă. Leguma este originară din America de Sud, se cultivă la mare altitudine şi aceste condiţii aspre, susţin specialiştii, îi dau plantei virtuţi terapeutice remarcabile: maca stimulează metabolismul, încetineşte procesul de îmbătrânire, stimulează puterea de concentrare, creşte fertilitatea, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei şi tratează disfuncţiile sexuale.

Dar cercetările recente menţionează că nutrienţii din rădăcina legumei aduc şi alte beneficii organismului: sporesc puterea de adaptare la condiţiile de stres, măresc rezistenţa la boli, menţin echilibrul hormonal şi îmbunătăţesc confortul fizic şi psihic.

Leacul se găseşte şi în ţara noastră, în unităţile Plafar, sub formă de tablete.

sursa click.ro



Share/Bookmark

SANATATE CU AFINE

Fructele se lasă la macerat opt ore, iar întreaga cantitate de lichid se bea pe parcursul unei zile

Fructele se lasă la macerat opt ore, iar întreaga cantitate de lichid se bea pe parcursul unei zile

Bogate în vitamine şi nutrienţi, afinele tratează o serie boli, printre care şi pe cele digestive. Află cum şi când trebuie să le foloseşti pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile lor curative.

Infuzie pentru gastrită

Ceaiul din afine uscate ajută la vindecarea afecţiunilor stomacului şi la calmarea problemelor tractului digestiv. Acest lucru se datorează taninurilor din afine. Ceaiul poate fi preparat dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe uscate, peste care se toarnă două pahare cu apă fiartă şi răcită. Fructele se lasă la macerat opt ore, iar întreaga cantitate de lichid se bea pe parcursul unei zile.

Decoct pentru infecţii intestinale

Decoctul combate diareea, are proprietăţi antiseptice în cazul infecţiilor intestinale, mai ales în gastroenterite. Este eficient şi în combaterea viermilor intestinali. Pentru a-l obţine, fierbe cinci minute o linguriţă de frunze uscate de afine la o cană de apă.

Împotriva balonării

Proaspete, afinele reglează digestia şi opresc fermentaţiile intestinale. Pentru asta este suficient să mănânci 100 g de afine de trei ori pe zi.

Tinctură în caz de dizenterie

În caz de dizenterie, poţi lua câteva picături de tinctură de afin diluate într-un pahar cu apă. Acest preparat este eficient şi în caz de infecţie sau toxiinfecţie alimentară, însă nu ar trebui consumat fără avizul unui medic.

Contraindicaţii:

În cantităţi mari sau în prezenţa unei predispoziţii a organismului, afinele şi produsele pe bază de afin pot cauza constipaţie. Dacă urmezi un tratament cu afine, se recomandă o alimentaţie bogată în fibre, care au efect laxativ.

DESCOPERA AICI MAI MULTE DIETE SI TRATAMENTEShare/Bookmark

Rugaciune



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Tuesday, August 2, 2011

I am The Change That I Seek EFT Tap-along

DANONE recunoaşte minciuna

Share/Bookmark
.
Toţi producătorii folosesc bacterii din fecale şi tractul uro-genital, modificate genetic

Gigantul producător de iaurturi Danone nu va mai promova în reclamele sale din Statele Unite benefiiciile pentru sănătate, în cazurile Actimel şi Activia, deoarece s-a descoperit că, de fapt, acestea nu au atributele pretinse.

Potrivit presei britanice, cel mai mare producător de iaurturi din lume a mărturisit că a exagerat în reclamele produselor, care, de fapt, nu au acele beneficii prezentate. Astfel, Danone a fost de acord să nu mai spună în spot-urile de televiziune că Activia îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, iar despre Actimel că întăreşte sistemul imunitar.


Putină lume ştie ce mănâncă. Şi mai puţină lume citeşte ambalajul la ce mănâncă. Iar şi mai puţină lume are noţiuni de microbiologie. Iaurturile probiotice, o invenţie a concernelor americane, conţin bacterii care nu au fost folosite, înainte, niciodată în alimentaţie.

Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se găsesc de obicei în flora vaginală, în rect, şi în tractul uro-genital, în excremente de porci şi alte animale.

Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodată în intestinele subţiri, în stomac sau în gură, în afară că omul a făcut contact direct cu cele de mai sus. Aceste bacterii bifide nu supravieţuiesc de regulă acidul din stomac atunci când sunt îngurgitate pentru a nu perclita flora din intestine, în special din cel subţire.

Concernele nu numai că ni le-au introdus în iaurturi, însă le-au mai şi modificat genetic ca să supravieţuiască acidului din stomac. De aici se vede şi reavoinţa şi perversitatea celor care le-au desemnat pentru consumul inconştient al umanităţii moderne.


Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbilogic aceste bacterii vaginale şi fecale modificate genetic ajung în intestinul subţire al omului.

Şi acest lucru duce automat la tot felul de probleme ulterioare căci prin ele se schimbă automat flora naturală, care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone & Co vă creează deci un fel de floră vaginală în intestine, ceva contrar naturii umane şi cu efecte nocive pt. sănătate.
Cunoscutul specialist în tehnica alimentară Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germană ca specialist în domeniu pe teme de alimentaţie, a făcut cunoscut acest fapt în una din cărţile sale. Însă cui îi pasă?

La televizor el însa nu poate vorbi despre aşa ceva şi nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câştigă cu reclama la iaurturile probiotice de către posturile de televiziune.

Cum să-ţi alungi clienţii? Citatul din carte cu privire la acest truc şi daunele aduse de consumul de probiotice este aici în limba germană:
www.wahrheitssuche.org/probiotische-bakterien.html.

“Bacteriile profane de iaurt nu au obiceiul să se lipească de pereţii intestinelor căci ele trăiesc din lapte proaspăt şi nu din lucrurile digerate. Pe de altă parte bacteriile probiotice nu sunt în stare să facă lapte gros, căci această sarcină o au bacteriile lactoacide.

De aceea preţioasele bacterii (probiotice) se introduc, se amestecă pe altă cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat”. (Udo Polmmer)
.

“Bacteriile din fecale şi din secreţiile vaginale sunt bacterii care, după microbiologul alimentar Prof. Michael Teuber, reprezintă noi specii. Bacterii la care lucrează şi tehnologii genetice, care provin din fecale de porc sau din intestine de şobolani.

Bacterii a căror specie nici nu este definită clar şi care au fost testate fără scrupule şi la sugari. Aici trebuie specificat că bacteriile bifide pot fi şi patogene, aşa cum avertizează specialistul elveţian. Unele bacterii bifide pot provoca carii şi chiar meningită”
- spuneUdo Polmmer.


Deci aceste bacterii nici măcar nu pot produce iaurt din lapte! Ele sunt amestecate în iaurt după ce acesta a fermentat. Consumul produselor probiotice poate deci să afecteze flora intestinală. Pentru microbiologi acest lucru nu este o surpriză.

La urma urmei nici o bacterie nu are chef să se lupte cu alţi patogeni. Bacteriile se ceartă mai degrabă cu rudele lor, care au aceleaşi preferinţe alimentare la trocul cu mâncare. Şi întradevăr, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc.

În anul 2000 presa germană scria “iaurturile probiotice pot periclita viaţa”.
Cauza acestor scandaluri era un congres medicinal în Birmingham unde imunologul vienez Dr. Wolfgang Graninger îşi prezentase rezultatele cercetărilor.

Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce, la persoanele cu sistemul imunitar slăbit, la boli periculoase ca meningita, pneumonia sau septicemia. La acest congres a fost prezentat cazul unui diabetic mai în vârstă care a primit de la consumul de probiotce un abces la ficat şi care a putut fi salvat doar prin operaţie.

Şeful spitalului vienez, Dr. Elisabeth Pittermann a scos după această întâmplare iaurturile probiotice din menu-ul spitalului. Firma Scheitz din Andechs care produce iaurturi ecologice a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente.

„Cine vinde cu plăcere produse care conţin bacterii, care atunci cand sunt găsite de specialiştii în igienă reprezintă o dovadă de contaminare fecală?” (Udo Polmmer)


Problema şi mai mare este că, de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americană, ori prin preţul mai mic al culturilor acestora.

Cam toţi producătorii de iaurturi, folosesc aceste bacterii nocive la preparat iaurtul, aşa că este greu de găsit un iaurt natural făcut cu bacterii tradiţionale.

Acestea proveneau înainte de la viţel sau vacă. După Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus bulgaricus. În Germania este acum foarte greu de găsit un iaurt care să nu aibă culturi bifide.

Cu alte cuvine, este greu de găsit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale şi fecale. Mâncăm caca… fără să ştim, fiindcă îi credem orbeşte pe cei care fac reclama la TV. Asta e.

În Google este între timp extrem de greu de găsit un articol din care să reiasă evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii.

Însă, dacă citiţi cărţi mai vechi sau căutaţi cu grijă, puteţi vedea că aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iaurtul, nici cu intestinele şi că fac cu adevărat parte din flora altor organe.

Toate articolele noi despre aceste bacterii mint cu neruşinare sau au preluat minciuna de la alţii.

Sunday, July 31, 2011

REMEDII CELTICE

Share/Bookmark

REMEDII CELTICE
Stramosii nostri erau mult mai apropiati decat noi de adevarata esenta a naturii.



Plantele nu erau pentru ei obiect de studiu, ci parte a universului creat de Dumnezeu pe pamant. Un dar ceresc, menit sa-i hraneasca, sa-i vindece si sa-i farmece sufleteste cu frumusetea lui.

O prezenta benefica in care credeau si pe care o venerau, celebrand-o in ritualuri si sarbatori. "Magia creatiei", asa cum o numeste Carl Linne, unul din cei mai mari botanisti ai tuturor timpurilor. "Dumnezeu cel etern, imens, atoatestiutor, trece zilnic pe langa noi.

Nu-l vezi la fata, dar prezenta lui ne atinge sufletul, ne umple de uimire si admiratie prin tot ceea ce ne inconjoara. E suficient sa-i cauti urma in cele mai mici si mai imperceptibile
creatii ale sale ca sa-i descoperi forta, intelepciunea si perfectiunea. Iar stramosii nostri stiau toate astea mult mai bine ca noi. Le traiau!".


"O, falsi savanti", li se adresa marele botanist suedez contemporanilor sai, "voi, ce credeti ca faceti stiinta, scufundandu-va spiritul in retorte, permiteti-mi sa va acuz si sa va compatimesc, ca nu sunteti in stare sa vedeti si sa simtiti sufletul viu al naturii.

Tresarirea vietii in verdele ce renaste in paduri si campii, razele de lumina ce aprind fulgi de aur in frunzisul copacilor, oglinda limpede a lacului ce reflecta cerul, mirosurile amare, intretesute cu mirosul dulce al florilor, toate frumusetile, toata tandretea, toata imbratisarea naturii sunt necunoscute fiintei voastre inerte.

Munca voastra in laboratoare este zadarnica daca nu recunoasteti puterea lui Dumnezeu in forta plantelor de a vindeca. Medicina este magie.
REMEDII CELTICE

Druizii erau convinsi ca arborii batrani si puternici puteau sa preia, cu ajutorul descantecelor, suferintele celor bolnavi

Ea nu poate functiona fara intelepciunea infinita a Creatorului. Nu veti afla niciodata ceea ce afla un om care pune in pamant o samanta si o asteapta sa creasca, vorbind zilnic in gand cu ea, cu radacina, cu tulpina si cu mugurii ei, intrebandu-se unde i se sfarseste vigoarea, ce o face sa creasca, ce o supara, incercand sa-i castige bunavointa si sa-i ceara iertare, atunci cand ii curma viata, ca sa si-o salveze pe-a lui".

Iar pe langa toate acestea, marele Linne intuia si forta uriasa a increderii oamenilor in plante, a leacurilor transmise de generatii spre ei, o autosugestie inconstienta, care facea elixirurile din plante eficiente si grabea vindecarea.

Uitata, batjocorita, privita cu neincredere, medicina magica castiga teren, in ultima vreme, mai ales in Scotia si Irlanda, in Normandia si Bretania, unde metodele de vindecare ale preotilor druizi sunt practicate in clinici cu profil naturist.

Reluate si interpretate stiintific, din punctul de vedere al cercetarilor facute intens in ultimii ani, multe dintre retetele de vindecare cu plante pe care vi le oferim in continuare se regasesc si in fitoterapia traditionala din tara noastra, coborand, cu milenii in urma, pana la daci, contemporanii, nu totdeauna prea prietenosi, ai celtilor.

Cele 9 plante magice ale Sfantului Ioan

- Plantele solstitiului de vara -

REMEDII CELTICE

Odata cu crestinismul, Sf. Ioan Botezatorul a devenit protectorul plantelor verii. Celebrarea lui s-a suprapus peste solstitiul de vara

Cu 2500 de ani inainte de Cristos, druizii celebrau cu mare fast sarbatoarea solstitiului de vara, inchinata soarelui. Dupa raspandirea crestinismului, peste solstitiul de vara (22-24 iunie) s-a suprapus sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul, considerat si marele protector al plantelor medicinale.

Conform unor documente de arhiva, la sfarsitul secolului 18, in dimineata de 24 iunie (nasterea Sfantului Ioan Botezatorul), in targurile mari din Scotia si Irlanda, taranii aduceau snopi intregi de plante medicinale, pe care oamenii "se bateau" sa le cumpere, pentru a se pune la adapost de boli. Un obicei stravechi, prezent si astazi in targurile anuale din vestul Frantei.

Pelinul si Brusturele, cele doua plante pe care vi le prezentam in continuare, fac parte din cele 9 plante magice ale Sfantului Ioan.

Pelinul

(Artemisa vulgaris)

Era folosit, din vremuri imemoriale, contra infectiilor ce amenintau sa se transforme in cangrena, contra epilepsiei, a viermilor intestinali si in bolile femeiesti. Era folosit si pentru a vindeca ranile vanatorilor si razboinicilor. La tara, in nordul Frantei, femeile puneau frunze de pelin in incaltarile copiilor, pentru ca usurau oboseala drumurilor grele si lungi.


Indicatii terapeutice

Uz intern:


* Epilepsie
Reteta: se macina 50 g de radacina uscata de pelin si se amesteca cu 50 g miere. Se iau 3 lingurite pe zi, intre mese.

* Amenoree
Reteta: se infuzeaza 17 g de varfuri de flori de pelin intr-un litru de apa clocotita, vreme de 17 minute. Se beau trei cesti pe zi, intre mese.

* Tulburari nervoase, isterie
Reteta: 3 g radacina de pelin se amesteca cu o ceasca de apa incalzita la 37 de grade. Se bea o ceasca dimineata si alta dupa-amiaza.

Vin de pelin - 55 g frunze de pelin se pun la macerat intr-un litru de vin alb, vreme de 4 zile. Se bea cate un paharel de lichior, inainte de mesele principale.

* Stimularea apetitului
Reteta: se oparesc 9 g de varfuri de flori de pelin intr-un litru de apa clocotita. Se infuzeaza vreme de 8 minute. Se bea cate un paharel de lichior, inainte de cele doua mese principale.

* Vermifug
Reteta: 19 g de frunze de pelin se oparesc cu 1 litru de apa clocotita. Se infuzeaza 9 minute. Se strecoara si se indulceste cu miere. Se bea cate un pahar, dimineata si seara, de preferinta caldut.
REMEDII CELTICE

Culegerea vascului


* Sanatatea tubului digestiv
Sirop de pelin: 150 g frunze si varfuri de flori de pelin (in cantitati egale) se pun la infuzat 5 ore si 10 minute intr-un litru de apa clocotita. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se reduce cu o treime. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 500 g miere.

Se pune la fiert din nou, pe foc mic, ridicandu-se spuma, pana se obtine un produs de consistenta medie. Se ia cate o lingura, dupa mesele principale.

Pelinul e contraindicat in urmatoarele cazuri: sarcina si alaptare, tendinta catre congestie cerebrala, in caz de iritatie gastrica si intestinala.

Uz extern:

Reteta: se prepara un decoct dintr-un pumn de frunze de pelin. Se pune la fiert in apa rece si se lasa apoi sa clocoteasca potolit, vreme de 5 minute.
Se foloseste la curatarea plagilor atone, a ulcerelor de piele si la piscaturi de insecte.

Brusturele

(Arctium Lappa)

In Franta e numit si "planta regilor", pentru ca are renumele de a-l fi vindecat de sifilis pe regele Henri al III-lea. Creste pe margini de drum si in locuri umede. Se folosesc, radacina, frunzele si semintele. Infloreste in timpul verii. Are flori purpurii si frunze mari, pe care copiii si le pun pe cap, ca sa se apere de soare.


Intre cele mai importante insusiri medicale ale brusturelui sunt urmatoarele: diuretic, elimina acidul uric, coleretic, antisifilitic, antidiabetic, antibiotic natural contra bacteriilor gram-pozitive, ca stafilococul auriu, streptococii si pneumococii.

Indicatii terapeutice

Uz intern:

Planta trebuie folosita cat mai proaspata cu putinta.

* Litiaza renala
Reteta: se pun 37 g radacina intr-un litru de apa rece. Se lasa pana da in fiert, apoi inca 12 minute. Se beau trei cani pe zi, intre mese.

* Diabet
Reteta: se pun 59 g de radacina intr-un litru de apa rece. Se pune pe foc, se lasa sa clocoteasca 9 minute. Se beau trei cani pe zi, intre mese. Se observa rapid o diminuare a nivelului glicemiei.

* Curata sangele, in afectiunile pielii
Reteta: 48 g de radacina se pun intr-un litru de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute. Se beau 5 cani, peste zi, prima dimineata, pe nemancate.
REMEDII CELTICE

Un inger ii trimite unui rege francez planta cu care sa se vindece


Uz extern:


* Muscatura de sarpe
In cazul cand nu exista la indemana un ser anti-venin, se iau frunze proaspete de brusture, care se sfarama pe loc si care se aplica imediat pe muscatura de sarpe.

* Afectiuni ale pielii: seboree, eczema, acnee etc.
Reteta: 19 g de radacina se fierb 19 minute in 250 ml apa. Se lasa sa se infuzeze, se strecoara si se sterg locurile cu pricina cu tampoane de vata inmuiate in lichid.

* Ulcere ale picioarelor (inclusiv cancerigene)
Reteta: se macereaza radacini de brusture in ulei virgin de floarea-soarelui sau masline. Se umple o sticla pana la gat cu plante, se toarna deasupra ulei si se lasa la macerat 14 zile.

* Reumatism, dureri sciatice
Reteta: se zdrobesc frunze proaspete de brusture, se pun la macerat in untdelemn presat la rece, in care se adauga si putin camfor. Durerile trec rapid.

* Afectiuni pulmonare
Reteta: frunze proaspete de brusture se piseaza cu o sticla si se pun asa, zemuinde, pe pieptul bolnavilor de afectiuni pulmonare cronice sau de raceli persistente. Se obtine o usurare rapida a starii de boala.

Gramajul farmaceutic al retetelor este stabilit de catre specialistii Colegiului de Studii Celto-Druidice din Franta. In principiu, 4 grame de planta echivaleaza cu o lingurita si 8 grame, cu o lingura.