Saturday, August 13, 2011

REAL FIREBENDING



Share/Bookmark

Curiozitati din categoria Alimente



Stiati ca doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani?

Un studiu realizat de cercetatorii italieni asupra populatiilor din sudul Europei arata ca exista o proportie inversa intre frecventa utilizarii cepei in alimentatie si riscul de aparitie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de san, ovarian, de prostata, renal.

La fel ca
usturoiul si prazul, ceapa prezinta capacitatea de a acumula seleniu din sol, o substanta protectoare impotriva aparitiei cancerului.

Consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat, intr-un alt studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidentei cancerului de san.

Sucul de morcov este un pretios ajutor al celor care sufera de digestie dificila sau lipsa poftei de mancare. Morcovul este bogat in substante anti-oxidante ca vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman.

O cura de zece zile cu suc proaspat cicatrizeaza ranile facute de ulcer si imbunatateste vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

Singurul aliment ce nu se deterioriaza este mierea.

In secolul al 16-lea, in Anglia, berea facea parte din micul dejun.

Consumul zilnic a trei cesti de cafea sau a sase cesti de ceai imbunatateste capacitatea de memorare a femeilor in varsta, dar nu are nici un efect asupra memoriei barbatilor, potrivit unui studiu realizat in Franta, care a fost publicat in revista medicala Neurology.

Cercetatorii au examinat legatura dintre consumul de cofeina si performantele intelectuale "cognitive" (memorie, limbaj, logica).

Cauza pentru care cofeina influenteaza doar memoria femeilor ar putea fi metabolizarea in mod diferit a cofeinei de catre barbati sau o interactiune hormonala, este concluzia medicilor.

Cafeaua: multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet, ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.


Cei care isi incep ziua cu doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice, sustin nutritionistii de la Universitatea de medicina din Louisiana (SUA), intr-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze.

Succesul oului este determinat de continutul bogat in cele mai bune proteine, ceea ce confera aceeasi energie ca si mancatul unei fripturi, dar are un numar mult mai mic de calorii. Si asta, indiferent de modalitatea de preparare.

Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata.

Dieta naturista presupune si multe reguli pe care multi oameni nu le pot urma.

Cu toate acestea, daca incercam sa ne apropiem cat mai mult de acestea vom observa, in timp, imbunatatiri. Iata care sunt regulie mai sus-mentionate: Consuma cel putin 2 litri de lichide pe zi, Nu trebuie sa bei lichide in timpul mesei,

Nu se recomanda sa consumi multe feluri de mancare la o masa si ai grija cum le combini,
Vinul de tara se bea cu moderatie cu o jumatate de ora inaintea mesei, Fructele trebuie mancate inaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o digestie mai buna, Este bine ca fiecare sa consume alimente din tara in care s-a nascut.

De exemplu noi, romanii, am putea sa inlocuim lamaia cu catina alba, Produsele din cereale trebuie consumate fara sa le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare, Vitaminele sintetice realizate chimic nu isi indeplinesc rolul la fel de bine ca cele naturale deci trebuie inlocuite.

In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile
ciocolatei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.

Un espresso are mai putina cafeina decat o ceasca de cafea.

Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne imbolnavi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii, sustin cercetatorii de la Universitatea de medicina din Pennsylvania (SUA).

Pe langa fistic,
nucile, migdalele si alunele de padure neprajite reduc atat nivelul colesterolului rau, cat si al grasimilor nesanatoase din arterele sanguine.

Studiul, efectuat pe trei mii de adulti, timp de cinci saptamani, a micsorat nivelul colesterolului si trigliceridelor cu pana la 30%, reducand astfel riscul de formare a cheagurilor de sange care blocheaza arterele.

Consumul exagerat de sunca poate afecta plamanii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii Columbia, New York. Si asta din cauza faptului ca sunca, slanina si alte produse din carne afumata contin nitriti utilizati pe post de conservanti. Persoanele care au consumat produse din carne afumata de cel putin 14 ori pe luna au prezentat de doua ori mai multe riscuri de a face bronsita si emfizem, boli care produc ingustarea cailor respiratorii si obstructioneaza fluxul de aer.

In plus, persoanele care mananca sunca de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinara, fata de cei care mananca mai rar acest produs.

Pentru a sti care sunt alimentele care ajuta organismul sa-si refaca fortele, trebuie sa cunoastem cateva dintre acele legume si fructe care, nepreparate, ne ofera vitaminele de care avem nevoie.

Trebuie tinut cont de faptul ca excesul alimentar duce la obezitate, boli si imbatranire prematura, si toate acestea pot fi simplu evitate. Deci iata ce trebuie sa mancam pentru a nu mai ajunge in vecinatatea farmaciilor.

Pentru
vitamina A: morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele galben-portocalii si verde inchis. Alimentele bogate in vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui, masline.

Vitamina C au: citricele, ardeiul gras, hreanul si
macesul. Una din cele mai mari concentratii de vitamina C o are patrunjelul verde. Calciu gasim in: iaurt, lapte, telemea, nuci, morcovi, varza, gulie, mere. Pentru fier trebuie sa mancam: spanac, galbenus, cacao, stafide..

Regimul alimentar mediteranean, bogat in uleiuri vegetale si peste, este la fel de benefic pentru persoanele care sufera de maladii cardiace ca si regimul alimentar foarte strict, sarac in grasimi, este concluzia Asociatiei americane de cardiologie.

Dieta mediteraneana consta in consumul marit de fructe, vegetale, seminte si peste, cantitati mici de carne rosie si o cantitate relativ mare de grasimi provenind din
uleiul de masline si nuci.

Prezenta acidului gras omega 3, prezent in cantitate mare in aceste alimente limiteaza crizele cardiace sau accidentele cerebrale.

Dieteticienii au recomandat tuturor bolnavilor sa consume zilnic o cantitate maxima de 200 de grame de colesterol, iar procentul zilnic de calorii provenind din grasimi sa fie limitat la 30%..

Trebuie sa zdrobiti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor cardiovasculare si a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sange). Alicina este enzima din usturoi care impiedica formarea trombilor de sange.

Cercetatorii de la Universitatea din Cuyo, Argentina, au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gatit intreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul isi pastreaza efectul anticoagulant mult mai mult daca este zdrobit inainte de a fi pus in mancare.

Important este ca perioada de fierbere sa nu depaseasca trei minute, si sa nu fie gatit la microunde, deoarece isi pierde toate proprietatile curative.

Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu amplu in revista Chemistry & Industry..

Ingredientul cu pricina se numeste epicatechina si poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave, precum infarctul sau insuficienta cardiaca, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicina la Scoala de medicina Harvard.

Doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani, sustin cercetatorii din Marea Britanie.

Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi grasi Omega-3 si Omega-6 au dezvoltat mai multa materie cenusie, ceea ce a dus la cresterea memoriei pe termen scurt si a capacitatii de invatare.

In plus, timp de trei luni ei au redus cantitatea de mancare de tip fast-food, bauturi carbogazoase si au facut mai mult sport.

Ciocolata, ale carei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja demonstrate, este benefica si pentru creier, pentru ca imbunatateste circulatia sangvina cerebrala, este rezultatul a doua studii prezentate de medicii americani.

Substanta antioxidanta continuta de boabele de cacao a crescut semnificativ fluxul sangvin in creier, si acest lucru este benefic in tratarea persoanelor in varsta care au suferit mici atacuri cerebrale si sufera de dementa.
Trei cesti de cacao zilnic va feresc de hipertensiune arteriala si pierderea memoriei.

Dieta alimentara bogata in fibre (30 de grame zilnic) reduce la jumatate riscul de aparitie a cancerului la san, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii britanici si publicat in "International Journal of Epidemiology".

Fibrele alimentare, prezente in paine, cereale integrale, dar si in legume si fructe, protejeaza femeile tinere impotriva cancerului la san, dar nu are efect in cazul celor aflate la menopauza.

Printre posibilele explicatii se numara faptul ca alimentele cu continut mare de fibre sunt bogate in vitamine, zinc si antioxidanti.

O a doua explicatie este faptul ca acestea controleaza glicemia, variatiile de nivel de zahar in sange putand provoca aparitia cancerului. Cea de-a treia explicatie este ca fibrele reduc nivelul hormonilor la femeile tinere.

Daca sunteti adeptii consumului de peste de trei ori pe saptamana, aveti mari sanse sa nu va imbolnaviti de cancer. Un studiu publicat in "International Journal of Cancer" confirma efectele preventive ale pestelui gras, bogat in omega-3, asupra cancerului de prostata.

Doua mii de persoane atinse de aceasta teribila maladie au fost intrebate despre obiceiurile lor alimentare, raspunsurile lor fiind comparate cu cele ale unui grup etalon.

Studiul a demonstrat ca omega-3 micsoreaza riscul aparitiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar pestele este responsabil de aceasta diferenta. Exista si un aspect genetic deoarece purtatorii genei COX-2 beneficiaza, in totalitate, de efectele protectoare ale pestelui gras.

Adaugarea de lapte in ceai poate distruge calitatea acestuia de a ne proteja impotriva bolilor cardiovasculare. Acesta este rezultatul unui studiu german care a demonstrat ca ceaiul negru, baut frecvent, pastreaza peretii arterelor sanatosi si mentine tensiunea constanta.

Insa caseina, o proteina din lapte, anuleaza efectul benefic al oxidului nitric, substanta din ceai care amelioreaza dilaterea vaselor de sange, sunt concluziile cercetatorilor, publicate in European Heart Journal.

Cafeaua reduce cu 60 % riscul de aparitie a diabetului de tip 2, mai ales la persoanele care au in familie suferinzi de aceasta boala. Acest lucru a fost demonstrat in urma unui studiu californian asupra a 200.000 persoane.

Chiar si persoanele care au baut cafea, dar s-au oprit, au risc scazut fata de cele care nu au baut niciodata. Diabetul de tip 2 sau diabetul varstei adulte, cum mai este numit, nu se vindeca fara modificarea stilului de alimentatie.


Nu se stie exact care din substantele componente ale cafelei are acest efect, dar se pare ca nu cofeina. Cercetatorii sustin ca este prea devreme sa recomande diabeticilor sa bea cafea in chip de medicament, mai ales ca mai mult de doua cesti de cafea pe zi provoaca insomnii si aritmii cardiace.

Cateva cuburi de ciocolata neagra, consumate zilnic, au acelasi efect ca si administrarea de aspirina, diminuand riscul de blocare a arterelor, responsabil pentru aparitia infarctului sau a accidentelor cerebrale.

Acestea sunt concluziile unui studiu al cercetatorilor de la Scoala de medicina Johns Hopkins (SUA), informeazalinternaute.com. Ciocolata neagra, fara zahar si unt contribuie la reducerea coagularii sangvine datorita flavonoidelor, substantele chimice prezente in boabele de cacao, ceea ce impiedica formarea cheagurilor de sange.

Cantitatea zilnica recomandata de medici este de doua linguri de ciocolata pura. Faceti astfel un bine inimii dumneavoastre si tensiunii arteriale, care se echilibreaza datorita continutului mare de magneziu.



O ceasca de cafea protejeaza ficatul de boli grave ca ciroza sau cancerul, arata un studiu al cercetatorilor de la institutul italian Mario Negri. Acest lucru este datorat antioxidantilor continuti de cafea si au efect numai daca doza este adecvata, nu mai mult de trei cesti zilnic.

Altfel pot sa apara tulburari ale ritmului inimii ca tahicardia sau insomnia. Cercetatorii au aratat ca prezenta enzimei GGT, unul dintre indicatorii cirozei, este cu atat mai scazuta, cu cat consumul de cafea este mai mare.

In acelasi timp, se micsoreaza si nivelul transaminazelor, un alt indicator al imbolnavirii ficatului. Mai ales bautorii de alcool pot fi fericiti, deoarece cinci cesti de cafea le reduce riscul aparitiei cirozei.

Pe langa faptul ca hidrateaza, ceaiul are si alte beneficii asupra sanatatii, cum ar fi protectia impotriva bolilor cardiace si a cancerului, datorita antioxidantilor pe care ii contine.

Pentru a prepara corect ceaiuri ar trebui sa adaugati o lingurita de planta uscata la 250 ml de apa sau doua lingurite de planta proaspata la aceeasi cantitate.

Ceaiul de musetel usureaza digestia, calmeaza nervozitatea si anxietatea, in timp de socul se recomanda in gripa, sinuzita sau guturai.

Durerile de cap trec cu ceai de tei, iar menta ajuta digestia, reduce flatulenta si inlatura greata. Ceaiul din macese previne infectiile gripale si racelile.

Ceaiul este a doua bautura consumata in lume, cantitativ, dupa apa, potrivit specialistilor americani, citati in cartea "Mancarea si Sanatatea", aparuta la editura Reader?s Digest.

Bogat in vitaminele A, B1, B2, C si in substante nutritive, marul are proprietati terapeutice asupra organismului uman. Substantele nutritive antioxidante din sucul de mere ajuta la reducerea colesterolului si a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de mere reduce riscul aparitiei cancerului la san si la plamani.

Merele sunt bogate in fibre, reduc colesterolul din organism si intaresc oasele. Cand sunt mancate ca o gustare, merele suprima foamea si de aceea sunt indicate in curele de slabire. în afara de proprietatile terapeutice pe care le au, merele sunt utilizate si in cosmetica.

Mastile cu mar ras, aplicat pe fata timp de 10 minute, cateva zile consecutiv, ajuta la curatarea tenului, la vindecarea acneelor si la estomparea ridurilor.

Contrar ideii ca frigul distruge bacteriile, exista numerosi germeni care supravietuiesc in frigider. Unul dintre acestia este listeria, bacterie extrem de periculoasa pentru femeile insarcinate, deoarece poate imbolnavi fatul sau nou-nascutul.

Listerioza provoaca infectii rare, dar grave, si persoanelor in varsta sau celor cu rezistenta scazuta la infectii. Ea poate da meningita, conjunctivita, chiar septicemii (inmultirea nestavilita a bacteriei in sange).


Evitati sa mancati mezeluri in gelatina, carne tocata insuficient preparata termic, peste afumat, germeni de grau incoltit sau lactate nepasteurizate. Spalati bine ierburile aromate, fierbeti bine carnea si dezinfectati-va regulat frigiderul.

Deoarece toamna se reactiveaza ulcerele si gastritele hiperacide, pentru a preveni aparitia durerilor de stomac, mancati zilnic cinci smochine.

Sunt un bun remineralizant, deoarece contin magneziu si potasiu. Lupta contra oboselii si pentru refacerea organismelor slabite de tratamente contra cancerului.

Nu eliminati ciocolata daca vreti sa slabiti cateva kilograme, este concluzia unui studiu al unor medici nutritionisti francezi.

Acestia au observat ca marii consumatori de glucide (substante care furnizeaza energia necesara organismului, regland senzatia de foame) erau cei mai supli, din totalul celor studiati. Glucidele se gasesc, pe langa ciocolata, in cereale integrale sau fructe.

Ei au stabilit cele patru conditii care trebuie indeplinite pentru a reusi pierderea kilogramelor: reducerea valorii calorice a alimentatiei, eliminarea senzatiei permanente de foame, renuntarea la alimentele nesanatoase si practicarea unei activitati fizice adaptate varstei si sanatatii.

Popoarele care sunt mari consumatoare de iaurt nu cunosc o boala a civilizatiei moderne: constipatia. Aceasta produce intoxicarea organismului datorita neeliminarii toxinelor sau formarea de hemoroizi. Consumati iaurt cu bacterii lactice vii (de tipul Bifidus Essensis) care echilibreaza flora intestinala.

Nautul este un inlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de naut prajite si macinate fiind un puternic stimulent digestiv si nervos. Pentru ameliorarea simptomelor racelii, specialistii in medicina naturista recomanda administrarea zilnica a doua pahare de apa de naut.

Un litru de apa si doua kilograme de naut lasate la macerat timp de 16-24 ore, la temperatura camerei, pot reprezenta un excelent antibiotic natural.
Calitatiile apei de naut nu se opresc aici, ea fiind apreciata si ca revigorant masculin, marind potenta.

Pentru ca este bogat in acid folic, nautul este indicat barbatilor care vor sa-si imbunatateasca viata sexuala si fertilitatea. Fiind un medicament foarte puternic, apa de naut e contraindicata in febra, hipertensiune si stari de iritabilitate nervoasa.

Nautul este apreciat si pentru virtutile sale nutritive. Recomandat in terapia asteniei fizice si psihice, in convalescenta, nautul poate fi considerat, pe drept o sursa de sanatate.

Carnea de peste are un rol foarte important, deoarece contine fosfor, substanta necesara bunei functionari a creierului, in special a memoriei. Femeile care vor sa slabeasca trebuie sa inlocuiasca carnea de porc cu cea de ton, cel putin de doua ori pe saptamana, deoarece are putine calorii.

Daca va lipseste pofta de mancare sau aveti probleme cu digestia, trebuie sa faceti o cura de zece zile cu suc de morcov. Morcovul contine o puternica concentratie de vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. Morcovul este indicat pentru cicatrizarea ranilor facute de ulcer si pentru imbunatatirea vederii.

Cercetatorii americani au descoperit ca prezenta cafeinei din cafeaua concentrata previne pierderile de memorie specifice batranetii, scrie "Daily Mail".

Cafeina intervine in activitatea electrica a creierului, actionand asupra adenozinei, substanta prezenta in cantitate mare la persoanele in varsta.

Prin aihilarea adenozinei, cafeaua ajuta la combaterea problemelor mintale usoare, la pastrarea memoriei intacte pana la varste inaintate si sustine procesul de invatare.

Totusi, consumul a mai mult de trei cesti pe zi cauzeaza insomnie, tulburari ale ritmului cardiac si probleme ale sistemului circulator, avertizeaza medicii.

Cafeaua e benefica in prevenirea cirozei hepatice, conform unui studiu american. Studiul, realizat pe un esantion de 125.000 de persoane, a scos la iveala ca 22% dintre cei care au consumat cate o cana de cafea zilnic au prezentat riscuri mai mici de dezvoltare a bolii.

Adolescentii care consuma mai multe produse bogate in calciu decat majoritatea, sunt mai supli. Cercetatorii din San Diego au analizat masa musculara a unui grup de fete cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani care au notat detaliat alimentele consumate pe parcursul studiului.

Acest studiu confirma cercetarile anterioare care demonstrau, la femeile intre 30 si 60 de ani, cresterea capacitatii organismului de a distruge grasimile, in conditiile unui consum crescut de calciu.

Alimente bogate in calciu sunt laptele praf, cascavalul, branzeturile si anumite ape minerale. La acest rezultat s-a ajuns indiferent de forma de asimilare a calciului: alimente sau suplimente nutritionale.

Acum zece ani, soia era desemnata drept "alimentul-minune". Expertii britanici sustin acum ca substantele chimice cu care este tratata soia blocheaza absorbtia mineralelor si scad fertilitatea feminina. Din cauza hormonilor vegetali continuti, femeile cu cancer mamar trebuie sa o consume cu moderatie.

Grepfrutul va scapa de oboseala si dureri de cap. Beti zilnic timp de doua saptamani doua pahare cu suc de grepefrut. Dupa ce terminati aceasta cura o sa fiti mult mai energic. Asta fiindca fructul este una dintre cele mai importante surse de vitamina C.

Putini sunt cei care stiu ca lamaia este un bun remediu impotriva negilor. Astfel, lasati coaja a doua lamai sa stea intr-o cana de otet tare timp de opt zile si puneti pe neg, sub leucoplast, o bucata de vata imbibata cu aceasta solutie de doua ori pe zi. O sa scapati cat de curand de neg.

Propolisul este un veritabil antibiotic natural, la fel ca streptomicina si penicilina, dupa cum aflam de pe site-ul GradinaMea.ro. Propolisul ajuta la echilibrarea metabolismului, la reglarea sistemului hormonal precum si la intarirea sistemului imunitar. O simpla tableta de propolis prelungeste activitatea creierului cu sase ore.

Macesele au un rol important in respiratia celulelor. Practic, ceaiul de macese ajuta organismul sa functioneze la paramentri normali. Fiindca este bogat in saruri minerale, ceaiul are un rol diuretic. Este recomandat in special persoanelor cu afectiuni hepatice si renale.

Uleiul de masline ajuta la vindecarea gastritei si a ulcerului. El poate fi folosit si ca laxativ, luand o lingura seara la culcare. Pentru entorse si dureri reumatismale se fac frectii cu ulei de masline amestecat cu usturoi pisat. Folosit permanent, uleiul de masline ajuta la dizolvarea pietrelor din bila.

Uleiul de peste ajuta la cresterea rezistentei inimii si asta fiindca scade simtitor colesterolul. Totodata, ajuta la circulatia sangelui si incetineste procesul de imbatranire, distrugand toxinele din organism. Consumat cu regularitate, uleiul de peste linisteste sistemul nervos, ne ajuta sa dormim profund si sa facem fata stresului.

Mai multa vitamina C decat in portocale se gaseste in kiwi. Totodata, are toate tipurile de fibra, ceea ce ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima. Fiindca este bogat in cupru, kiwi ajuta la intarirea sistemului imunitar si la dezvoltarea creierului. De retinut ca toate proteinele, vitaminele si mineralele se gasesc in seminte si nu in pulpa fructului.

Painea intermediara este cea mai sanatoasa. Painea alba este usor de asimilat de organism, insa contine foarte putine vitamine. In pofida parerii generale, painea neagra nu este foarte sanatoasa. Fiindca are multa celuloza, aceasta irita tubul digestiv. Bolnavii de gastrita simt cel mai bine acest lucru.

Datorita grasimilor pe care le contine, margarina mareste colesterolul. Asta aflam de pe site-ul elefantulverde.ro. Mai mult, ea favorizeaza "rotunjirea" taliei si a feselor.

Daca mancati foarte des margarina, aveti toate sansele ca stratul de celulita sa se ingroase. In timp, creierul, inima si sistemul circulator au de suferit din cauza margarinei.

Sucul de ardei gras intareste unghiile si parul, deoarece contine siliciu. Este indicat si in colici intestinale, crampe si balonari. De asemenea, ajuta la curatarea petelor inchise de pe piele. Se bea in inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de masa.

Cel mai cunoscut fruct in lume este rosia. Francezii au numit-o "fructul iubirii," nemtii "fructul paradisului". Bananele sunt urmatorul fruct in topul popularitatii. Merele al treilea, apoi portocalele si pepenii.

Uleiul de catina imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului.

Rosiile contin o substanta care are proprietati antioxidante. Cu ajutorul ei sunt protejate celulele, se impiedica distrugerea si degenerarea lor, care ar putea cauza aparitia cancerelor. Alte legume cu proprietati asemanatoare sunt salata verde, varza, broccoli, anghinarea si ardeiul iute.

Painea ramane mai mult timp proaspata daca se pastreaza intr-un vas smaltuit, de sticla sau de portelan, acoperit cu capac. Pe fundul vasului se va pune o bucatica de cartof crud sau putina sare. Aceasta ajuta ca painea sa nu mucegaiasca.

Prima pudra de cacao fusese fabricata pentru prima oara de catre olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam , in 1828.

Soia contine 40% proteine si 20% grasimi, cu un procent ridicat de calorii, minerale si vitamine. In 500g faina de soia se gasesc 182 g de proteine, in timp ce, in aceeasi cantitate de carne de vaca se gasesc doar 90 g , la peste 80 g , iar la oua 56g.

Feniletilamina produce o usoara stare de visare si este produsa de catre creier in momentul care doi oameni sunt indragostiti. Interesant de remarcat este faptul ca aceeasi substanta se regaseste si in ciocolata.

Mierea de salcam naturala si mierea de padure (inchisa la culoare) nu se cristalizeaza (solidifica) niciodata.

Stiati ca bananele au un continut bogat in potasiu si vitamina A si au mari cantitati de fosfor, magneziu si vitamina C?Share

PLANTELE SFINTE-BRADUL, VISCUL SI TAMIIA

politia karmica: PLANTELE SFINTE-BRADUL, VISCUL SI TAMIIA

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Friday, August 12, 2011

How to Make Lavender Pillows

Joyce Starr

Joyce Starr is a freelance writer from Florida and owns a landscaping company and garden center. She has published articles about camping in Florida, lawn care and gardening and writes for a local gardening newsletter. She shares her love and knowledge of the outdoors and nature through her writing.

updated April 05, 2011

How to Make Lavender Pillowsthumbnail
Lavender pillows are relatively simple to make.

For some, the scent of lavender in their pillows helps them sleep better, cutting down on insomnia. Dried lavender (Lavandula augustifolia) flower heads emit a pleasing fragrance that lasts for months.

Mixing the lavender with other herbs such as rosemary and mint, allows the pillow to give off even more fragrance. Making your own lavender pillow is rather basic and you only require a sewing machine and fabric to complete the project.

They make good gifts for friends who enjoy aromatherapy so make two or three. Then you will have one to enjoy for yourself and others to give away.

Difficulty:
Moderately Easy

Instructions

Things You'll Need

  • Cotton
  • Muslin
  • Cheesecloth
  • Measuring tape
  • Scissors
  • Pins
  • Sewing machine
  • Thread
  • Dried lavender
  • Fabric
  • Snaps
  • Needle
    • 1

      Lay a piece of breathable fabric such as cotton, muslin or cheesecloth on a flat surface. Measure out two 6-inch square pieces and cut out. This is the inner pillow that holds the dried lavender.

    • 2

      Place the fabric pieces with their right sides facing each other and pin together. Sew three sides together and half of the forth side. Remove the pins, snip off any long threads and turn the pillow right side out.

    • 3

      Fill the pillow with approximately 1-cup of dried lavender flowers, as well as any other dried herb, if desired. Shake the flowers to the sewed end of the pillow.

    • 4

      Fold the open edge towards the inside of the pillow. Pin together and sew closed. The inner, lavender filled pillow is complete.

    • 5

      Lay a piece of fabric that you desire to cover the inner pillow with, on a flat surface. Measure out two 8-inch square pieces and cut them out. This creates the outer pillow that covers the lavender-filled inner pillow.

    • 6

      Fold one edge on each fabric piece toward the inside 1 inch. Pin down and sew a seam across the edge. This finishes the outer seam so it does not ravel.

    • 7

      Place the fabric pieces together with the right sides facing each other and pin the pieces together. Sew three sides together, leaving the finished side open. Turn the pillow right side out.

    • 8

      Space four snaps evenly across the inner sewn edge of the open seam and hand sew them in place. These will snap together and hold the lavender-filled, inner pillow in place inside the outer pillow.

    • 9

      Place the lavender-filled pillow inside the outer covering pillow. Snap the outer pillow together and fold the edge over. Slip the lavender-filled pillow inside your pillowcase on top of your sleeping pillow. The fragrance releases as you lay your head on the pillow.

Ads by Google

Tips & Warnings

  • If drying your own lavender flowers, allow the flowers to mature before picking. Tie a bunch of the flower stalks together and hang upside down inside your closet. The flowers are ready for use in approximately two to three weeks. Sprinkle two to three drops of lavender oil on your inner pillow if it begins losing its scent.

Share

Wednesday, August 10, 2011

TABERE GRATUITE-DATI MAI DEPARTE

politia karmica: TABERE GRATUITE-DATI MAI DEPARTE

PT. COPIII CU DIZABILITATI SI PARINTII LOR!

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Terapia padurii - PLOPUL TREMURATOR

Terapia padurii - PLOPUL TREMURATOR

Plopul este primul copac care acopera defrisarile

(Populus tremula)

Daca de pe fata pamantului ar disparea toate padurile si livezile, viata de pe planeta albastra n-ar rezista mai mult de 12 minute, este concluzia savantilor. De cand lumea, copacii sunt plamanii planetei si, totodata, vindecatori vestiti.

Plopul tremurator este usor de recunoscut, dupa frunzele lui in forma de inima, pe care orice adiere de vant le face sa vibreze, sa para vii.

Padurea nu poate fi inchipuita fara plop tremurator, care acopera primul ranile produse prin defrisari sau incendii. Creste rapid si formeaza desisuri, cate un metru pe an, prin lastarii radiculari, ce pot aparea si la 30 de metri de la tulpina principala.

Manatarca,
cu palarie rosiatica, creste sub ramurile lui, implantandu-si piciorul printre radacinile groase ale copacului.

Cu frunzele si scoarta lui, plopul salveaza de foame multe animale, de la iepuri pana la caprioare, iar toamna, infrumuseteaza padurile cu banutii lui aurii.
Imaginatia populara investeste plopul cu nenumarate puteri.

Se spune ca frunzele copacului tremura si forfotesc fara nici o adiere de vant, deoarece in crengile lui s-a spanzurat, candva, Iuda. Poate de atunci lemnul copacului a capatat si o energie deosebita, cunoscuta de toti vindecatorii din timpurile stravechi.

Se considera ca lemnul copacului ne protejeaza de puteri intunecate, de vrajitorii. In mormantul de unde apareau moroii, bantuind casele oamenilor, se batea un par din plop tremurator si evenimentele se terminau ca prin minune.

Popoarele de pe teritoriul Rusiei si Finlandei construiesc langa casa, in mod obligatoriu, o sauna din barne de plop tremurator, care indeparteaza energiile negative si bolile.

Deseori, vindecatorii faceau tratamente in interiorul bailor. Dezvoltarea chimiei a transformat plopul din copacul magic in materie prima pentru industria farmaceutica. Din lemnul si frunzele lui se produc medicamente ca aspirina si ibuprofenul.

Cu vlastarii tineri se hranesc animalele din gospodarie, carora le imbogateste ratia de vitamine si le protejeaza de viermi intestinali. Radacinile copacului ajung la adancime mare, de unde extrag microelemente rare, ca molibden, iod, cobalt, nichel, zinc, cupru si fier.

Rar gasesti o planta cu o asemenea bogatie de elemente necesare pentru sanatatea omului. Frunzele contin proteine si grasimi vegetale, caroten, vitamine si multe ingrediente cu actiune terapeutica.

Retete cu frunze de plop


Frunzele se culeg in lunile de vara. Se considera ca cele mai bune pentru tratament sunt frunzele de pe plopii crescuti la ses, in locuri mlastinoase

* Periostita dentara (o masea umflata). Se taie doua crengute subtiri, cu frunze, si se confectioneaza un inel, care se lipeste de obraz peste locul umflat, cu leucoplast.

Se tine pana la disparitia inflamatiei. In acelasi timp, se clateste cavitatea bucala si se bea ceai preparat din scoarta de plop tremurator batran (dar plin de forta!).
Terapia padurii - PLOPUL TREMURATOR

Frunze vii, medicamente de exceptie


* Hipertensiune. Se taie varfuri de crengi de 10-15 cm, cu frunze verzi, si se scufunda pentru 2-3 minute in apa fierbinte. Se scutura bine si se pun cate 1-2 crengute dupa fiecare ureche, inainte de culcare. Capul trebuie imbrobodit. Pana dimineata, tensiunea se regleaza.

* Dureri reumatice, guta. Se iau frunze proaspete de plop si se toaca marunt. Separat, se ia un pumn de frunze uscate. Se fierb impreuna 5 minute, intr-o cantitate mica de apa. Se aplica frunzele pe locurile bolnave, se acopera cu celofan si se leaga cu un fular de lana.

* Psoriazis, eczeme, negi, furunculoza. Se stoarce suc din frunze proaspete, bagate in centrifuga, si se tamponeaza locurile bolnave, de 5-6 ori pe zi.

* Raceala, tuse, bronsita. Frunze tocate de plop se aseaza intre 2 straturi de tifon si se aplica pe piept. Se schimba dupa ce se usuca, aproximativ la fiecare 2 ore.

* Micoze. Frunzele verzi se spala bine, sub un jet de apa de la robinet, si se aplica, putin strivite intre palme, pe talpi si intre degete, inainte de culcare.

* Dureri in articulatii, coxartroza. Frunzele proaspete se dau prin masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie. Terciul obtinut se aplica pe locul dureros in strat gros de un cm. Se panseaza si se tine 6 ore.



Retete cu scoarta de plop


Din Evul Mediu se stia ca scoarta copacului imbunatateste functionarea ficatului si trateaza o multime de boli, de la amigdalite pana la prostatita. Se culege scoarta neteda, fara excrescente sau crapaturi, cel mai bine in perioada cand copacul nu are frunze, de regula in martie-aprilie, dar si pe timp de iarna.

Batranii spun ca cea mai mare putere vindecatoare o are scoarta de pe tulpinile incercate de iepuri si de caprioare.


In Rusia, dupa un tratament de lunga durata, mai ales dupa dozele de soc ale antibioticelor, puterile bolnavilor sunt restabilite si azi cu infuzie din 2-3 linguri de scoarta si 500 ml de apa clocotita, preparata in termos, inainte de culcare.

Dimineata, se bea o cescuta de lichid. Restul se imparte in 3-4 transe, care se beau intre mese. In 4-5 saptamani, organismul devine tot mai puternic si rezistent.

Cura cu infuzia descrisa ajuta si la reglarea nivelului de zahar in sange, diminueaza dependenta de ciocolata sau dulciuri, regleaza treptat metabolismul. (Sunt cazuri inregistrate, cand diversi bolnavi au slabit 20-25 kg in decursul unui an.)

O pauza in cura cu infuzie se impune atunci cand simtiti ca nu mai puteti sa beti 500 ml infuzie in decursul zilei.

* Cistita.

In perioada rece, femeile care se imbolnavesc de cistita cel mai adesea nu duc tratamentul pana la final, boala recidiveaza si produce multe suferinte. In popor, pentru ca tratamentul sa fie mai sigur, se folosesc terapii cu scoarta de pe plopi tineri.

Se face o taietura de-a lungul crengilor, apoi se taie cercuri la fiecare 10 cm si se scot cu ajutorul cutitului tuburi de scoarta, fara partea lemnoasa.

In 600 ml de apa rece, se pun pe foc 2 tuburi de scoarta, se aduc pana la fierbere si se lasa sa clocoteasca incet 15-20 de minute.

Se bea cate 150 ml, de doua ori pe zi, inainte de masa. Scoarta ramasa nu se arunca, se mai foloseste de 2-3 ori, cu conditia ca de fiecare data sa se fiarba cu 7-10 minute mai mult.
Terapia padurii - PLOPUL TREMURATOR

Nemarginita frumusete a padurilor de plopi

* Tromboflebita cu ulceratii.

Se amesteca, de cu seara, cate o lingura de pulbere fina din scoarta uscata de plop tremurator, cu pulbere din scoarta de salcie, flori de galbenele rasnite si o ceapa de marime medie, rasa pe razatoare.

Se opareste amestecul cu 200 ml de apa clocotita si se infuzeaza pana dimineata, in termos, sau intr-o sticla invelita intr-o plapuma.

Infuzia strecurata prin filtrul de cafea sau panza topita se amesteca cu 2 linguri de miere de albine de calitate. Se imbiba cu solutia obtinuta un pansament steril (de bumbac, tifon impaturit), se stoarce lichidul sa nu curga si se aplica pe rana.

* Rani greu vindecabile. Se pun pe foc 500 ml de apa, cu 3 linguri de scoarta de plop, se aduce pana la fierbere si se tine pe foc mic, 30 de minute. Dupa racire si strecurare, se imbiba cu decoct un pansament steril si se aplica pe rana. Se schimba de 2-3 ori pe zi.

Bautura miraculoasa


Vara bem mai multe lichide decat de obicei. Ideal este sa combinam potolirea setei cu curatirea intregului organism, mai ales atunci cand depistam dereglari la nivelul rinichilor si al glandelor suprarenale. Un borcan de 3 litri se umple pe jumatate cu bucati de scoarta de plop.

Se toarna deasupra apa rece de izvor si un pahar de zahar. Se adauga o bucatica de drojdie proaspata sau o coaja uscata de paine de secara si o lingurita de smantana naturala. Se acopera cu tifon si se tine intr-un loc cald doua saptamani.

Se bea in timpul zilei, cat cere sufletul. Seara, pentru completare, in borcan se adauga apa rece si zahar (o lingura la fiecare pahar de apa) si dimineata bautura este gata pentru consum. La fiecare 8-10 saptamani, scoarta se inlocuieste.


Retete cu lemn de plop


Terapia padurii - PLOPUL TREMURATOR

Imaginatia populara investeste plopul cu puteri magice

* Depresie, ipohondrie. Stiind faptul ca lemnul de plop "suge" energiile negative, batranii au gasit o metoda simpla de diminuare a starilor depresive.

In interiorul unei perne se introduc cateva surcele de plop si se lasa acolo 7-10 zile, perioada in care se regleaza tensiunea intracraniana, dispar cosmarurile, dimineata omul se simte odihnit si bine dispus.

* Artroze, dureri reumatice. Tulpini cu diametrul de 15-20 cm si lungi de un metru se pun sub pat, pentru diminuarea durerilor de picioare sau de coloana vertebrala.

* Eczeme. Cenusa din tulpina arsa de plop se amesteca cu osanza topita de porc sau cu vaselina farmaceutica si se aplica pe locul bolnav. Rezultatul este mai bun daca osanza se topeste impreuna cu frunze de volbura si de plop tocate.

* Hemoroizi. Betisoare din lemn de plop, de grosimea unui pix, curatate de scoarta si cu un capat rotunjit, se folosesc pe post de supozitoare, ce se tin in anus timp de 20-30 de minute. Dupa procedura, betisoarele se sterilizeaza prin fierbere sau, de fiecare data, se confectioneaza altele noi.

Retete cu muguri de plop


De pe inflorescentele de plop, albinele culeg polen, iar de pe muguri - cleiul pe care il transforma in propolis.


Tinctura de muguri de plop: 2 linguri de muguri se macereaza in 300 ml de tuica, timp de 10 zile. Pentru profilaxie sau in cazuri de guta, febra si tuse, prostata, hemoroizi, ulceratii, se bea cate o lingurita, de doua ori pe zi, timp de 10 zile. Urmeaza o pauza de 10 zile. Se repeta curele de doua ori.

* Distonie vasculara, dureri de cap.

O batista se imbiba cu tinctura de muguri de plop. Se aplica pe frunte si se leaga, ca sa nu cada. Puteti sa stati 30 de minute culcati sau sa trebaluiti prin casa.

* Avitaminoza.

Insuficienta de vitamina C in alimentatie se completeaza cu decoct din muguri de plop. O lingura plina de muguri se introduce in 500 ml de apa clocotita si se lasa sa fiarba incet, timp de 10-15 minute, apoi se infuzeaza, de preferat in termos, timp de 3 ore. Se bea intre mese, cate o ceasca, de trei ori pe zi, indulcita cu miere de albine.

* Infectii urinare, cistita, afectiuni respiratorii, dureri de articulatii, adjuvant in tratamentul cancerului.

Intr-un termos se pun 2 lingurite de muguri, se toarna 250 ml de apa fierbinte si se infuzeaza timp de 25 de minute. Se bea cate o ceasca, de doua ori pe zi, intre mese.
Terapia padurii - PLOPUL TREMURATOR

* Incontinenta urinara.

O lingura de muguri se infuzeaza in 200 ml de apa clocotita in termos, un sfert de ora. Se raceste in alt vas, nu mai mult de o ora, si se strecoara. Se bea cate o lingura, de 3 ori pe zi, inainte de masa.

* Raceala, febra.

Se opareste un pahar de muguri uscati cu 200 ml de apa clocotita. Se infuzeaza invelit in prosop flausat, 30 de minute. Se bea cate o lingura de infuzie fierbinte, de 3 ori pe zi, inainte de masa.

* Tromboflebita, ulceratii.

Primavara, se culeg muguri gata sa plesneasca de plop tremurator si plop negru, se usuca bine si se piseaza sau se rasnesc.

Se amesteca cate 5 linguri de pulbere din fiecare plop, 16 linguri de unt natural obtinut din lapte de vaca, 2 linguri de faina de grau sau de secara. Se pastreaza in frigider. Din masa obtinuta se modeleaza o turta, ce se aplica pe rana, pentru 1-2 zile.

Efectul este si mai bun daca inainte de aplicarea compreselor rana se stropeste cu un ceai concentrat sau cu suc proaspat stors din volbura sau din coada-soricelului.

In acelasi timp, se beau ceaiuri pentru imbunatatirea circulatiei, din flori sau frunze de castan, scoarta de salcie, sulfina.

* Prostatita.

Mugurii de plop tremurator se folosesc atat in profilaxia adenomului de prostata si a prostatitei, dar si pentru terapie. 1. Doua linguri de muguri, rasniti sau pisati in piulita, se oparesc cu 250 ml de apa clocotita.

Se tin pe un foc slab 10 minute, se infuzeaza o ora, se strecoara si se completeaza cu apa fiarta pana la 500 ml. Lichidul se bea in 3 reprize, cu 30 minute inainte de masa. 2. Tinctura alcoolica in proportie de 1:10, de exemplu, 50 de grame de muguri si 500 ml de tuica.

Se macereaza 21 de zile, intr-o sticla inchisa etans. Se beau cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi. Concomitent cu terapia cu muguri, se consuma polen, cate 1-2 lingurite, de trei ori pe zi. Pentru profilaxie se fac 1-2 cure de 3 saptamani in timpul anului, iar pentru tratament, 3-4 cure.

* Hemoroizi, eczeme, dermatoze.

Se taie cubulete 2 cepe de marime medie si se prajesc in 200 ml de ulei, pana capata culoare maronie. Se storc bine, prin ciorap sintetic, si uleiul se toarna inapoi in tigaie. Se rade un morcov pe razatoarea cu orificii mari si se prajeste in ulei.

Se stoarce din nou prin ciorap de nailon. In ulei se adauga 3 linguri pline cu muguri zdrobiti de plop. Vasul se pune pe baie de aburi, timp de 3 ore, pe foc slab. Se strecoara prin plasa de tantari si se pastreaza la frigider.

Ulei de plop tremurator


In luna aprilie, se taie cu un cutit ascutit bine un strat subtire de scoarta. Ca sa nu daunati copacului, nu se taie mai mult de 4-5 fasii, de-a lungul crengilor, de pe fiecare arbore. Scoarta se usuca, apoi se faramiteaza sau se toaca marunt. Intr-un borcan se pun 100 g de scoarta si 400 g de ulei nerafinat.

Se pun pe foc, in alt vas cu apa, in care se aseaza o scandurica sau un prosopel pe fund, ca sa nu plesneasca borcanul. Se aduce apa pana la fierbere si se tine pe un foc slab 25 de minute. La fiecare 3-5 minute, se amesteca cu un betisor, apoi se strecoara fierbinte si se stoarce bine rumegusul ramas.

In ulei, se mai pun o data 100 g de scoarta si se repeta procedeul de fierbere. In total se mai adauga scoarta de 3-4 ori, ca sa creasca concentratia de substante active.

Obtinem un ulei aromat ce are un efect favorabil asupra organelor sistemului digestiv, mai ales asupra functionarii ficatului. Contine Omega 3 si 6, antioxidanti naturali, care stabilizeaza membranele si previn distrugerea celulelor si aparitia cancerului.

Secretia biliara devine mai lichida, nu se formeaza pietre sau, uneori, se dizolva, daca sunt deja formate. Pentru eliminarea nisipului, se consuma cate 2 lingurite, de 3-4 ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. Se fac trei cure, de 21 de zile, cu pauze de 7 zile intre cure.

Tratamentul poate sa dureze si 6 luni, in functie de vechimea problemei. Ca efectul sa fie mai sigur, se mai beau si cate 10-15 picaturi de tinctura alcoolica din scoarta de plop, cu 10 minute inainte de consumul de ulei.
Share

Monday, August 8, 2011

RETETE SIGURE ANTICANCER

Share

Retete sigure anti-cancer
In urma cu catva timp, ati avut amabilitatea de a-mi publica o scrisoare in care am povestit despre felul in care m-am vindecat de neoplasm mamar prin interventia chirurgicala a unui medic si om de exceptie, prof. dr. Alexandru Blidaru de la I. O. B., urmand in paralel si tratamentul propus de d-l biolog Eugen Giurgiu, despre care am aflat din minunata revista "Formula AS".

In dorinta de a fi de folos in continuare, adaug la cele spuse atunci, tratamentul concret pe care l-am primit de la d-l Giurgiu din Alba Iulia, ce contine sfaturi extrem de importante pentru toti bolnavii de cancer.

Iubesc revista pe care o editati saptamanal si nu uit niciodata sa rog pe cineva sa mi-o cumpere, daca sunt plecata intr-un loc unde nu o pot gasi.

Va iubesc si va admir pe toti, de la cel mai mic pana la cel mai mare, si imi doresc ca si cei foarte tineri sa treaca prin scoala "Formula AS", caci asta sunteti, nu-i asa? Sunteti ireprosabili si oricine are de invatat, daca va citeste.
Cu multumiri si urari de sanatate si viata lunga, a dvs. fidela cititoare,
MIRIAM

(Din motive lesne de inteles, va rog sa-mi permiteti sa-mi pastrez anonimatul. Pentru orice lamurire suplimentara, telefonul meu se afla la redactie.)



Cateva constatari personale legate de boala canceroasa:

* Primul factor care duce la imbolnavire este stresul.

* Din cauza respingerii, nepasarii, indiferentei celor din jur, cel care supravietuieste chimioterapiei, radioterapiei etc. are tendinta de a demonstra ca poate face ceea ce a facut si pana in momentul depistarii bolii. Va asigur ca nu este bine.

Modul de viata de dinainte a dus la imbolnavire, deci, daca e posibil, cel vindecat va incerca sa schimbe modul de viata definitiv, si anume, fara efort, stres, relatii inutile etc.

* Cuvantul TREBUIE va disparea din vocabular.

* Bolnavul va face numai ceea ce ii face placere, nu il oboseste.

* Nu va astepta de la cei din jur (chiar de la cei foarte apropiati sau de la cei care il iubesc) nimic, nici macar sa fie ascultat. Strainilor nu le pasa, iar cei dragi pot fi afectati si se pot imbolnavi si ei, si asta nu e de dorit.

* Nu se va autoinvinui pentru nimic, nici pentru ce nu a facut, nici pentru ce a facut este inutil.

* Chiar daca nu a beneficiat de o educatie religioasa, e bine sa gaseasca o cale pentru a ajunge la Dumnezeu. Ori de cate ori va simti ca vrea sa vorbeasca cu cineva, sa mearga la duhovnic sau la preot.

* Nu-si va pune intrebarea: de ce eu, cu ce am gresit? caci este inutil si daunator.

* Cel mai important: sa gaseasca medicul in care sa aiba incredere si cu care sa poata discuta deschis orice aspect legat de boala si, mai ales, sa nu se abata de la cuvantul sau.

* In paralel, sa urmeze un tratament natural despre care sa creada cu adevarat ca ii este folositor.

* Sa se considere o persoana care poate sa invinga boala.

Tratamentul d-lui biolog EUGEN GIURGIU pentru cancerul de san si displazie mamara

Retete sigure anti-cancer
* Aplicarea de cataplasme cu mamaliguta calda pe san, timp de minimum 10 zile sau pana dispare afectiunea. Pentru aceasta, se va face o mamaliguta mai tare. Se taie o bucata de panza cat sa acopere zona afectata.

Se pune pe panza mamaliguta, in strat de 3-4 cm. Pe suprafata care se aplica pe piele, se va pune tamaie in strat subtire (daca este gros, se va lipi sau poate produce rani) sau praf de sulf.

Se aplica cat mai fierbinte (sa nu produca arsuri), in fiecare seara, pana la disparitia afectiunii.

* Aplicarea alternativa de cataplasma cu radacina de tataneasa. Se fierb in 250 ml apa 2 linguri de radacina maruntita. Se fac cataplasme cu o bucata de panza, care se aplica pe san, cu planta cu tot. Din cand in cand, se umezeste cu lichid, pentru a nu se usca.

* Aplicatii cu slanina, in special ranceda, care se taie in feliute subtiri si se aplica pe zona afectata. Apoi se pune o bucata de nylon, pentru a nu pata lenjeria. In cazul in care exista si noduli sub brat, acestia vor fi tratati ca si cei de la san.

* Tratament pentru intarirea imunitatii organismului. Doua sticlute de tinctura de Echinacea se vor turna peste 100 g de polen de albine, care se pune intr-un borcan de 800 g, cu capac.

Se lasa timp de 2 ore, pentru a se inmuia invelisul polenului, se va sfarama fiecare grauncior de polen cu o lingura de lemn. Peste polenul sfaramat, se toarna pana la umplerea borcanului miere poliflora.

Se va amesteca de fiecare data inainte de a se folosi, pentru ca are tendinta sa se stratifice. Se va lua cate o lingura de trei ori pe zi.

Persoanele care au greutate suplimentara vor lua inainte de mese (taie pofta de mancare), iar cele slabe, dupa mese.

* Se pot lua cate 2 lingurite de drojdie de bere zilnic, pentru a suplimenta hrana si a oferi organismului suficiente vitamine, in special din grupa B.

Este interzis sa se consume carnuri grase, afumate, conserve, aditivi alimentari, conservanti, coloranti. Se recomanda multa hrana vegetala cruda, bogata in vitamine, de care are nevoie corpul in aceasta situatie.

Concentrat anti-cancer

Se administreaza obligatoriu, pana la vindecarea afectiunii.
Retete sigure anti-cancer
Prepararea concentratului:

Se face o tinctura din 50 g planta maruntita si 250 ml alcool de 70. Se lasa la macerat 15 zile apoi se filtreaza. Se obtine tinctura simpla. Se pun apoi alte 50 g planta in tinctura simpla, se lasa 15 zile la macerat agitand zilnic, apoi se filtreaza.

Se pun apoi la macerat alte 50 g planta peste tinctura din a doua generatie. In acest fel se obtine tinctura tripla. Aceasta se va face din minimum 12 plante anti-tumorale (recomandabil 17) separat, care apoi se amesteca in proportii egale.

Plante anti-tumorale: albastrele, aloe, angelica, anghinare, arnica, armurariu, branca-ursului, brusture, captalan, catina, cimbru, coada-calului, coada-soricelului, dud, echinacea, galbenele, gentiana, lemn-dulce, levantica, lichen de piatra, limba-boului, menta, muschi de piatra, naprasnic, orz verde, patlagina, pelin, pedicuta, pufulita cu flori mici, rachitan, roinita, rostopasca, rozmarin, salcie, saschiu, scaiete, schinduf, silur, tataneasa, tuia, traista-ciobanului, troscot, urzica, urzica moarta alba, valeriana, vasc.

Administrare. Se vor lua cate 4 ml, de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale, cu 100 ml apa. In loc de apa simpla, e preferabil sa se foloseasca apa fiarta cu o creanga de busuioc sau cimbru, cuisoare, pentru a distruge agentii patogeni.

Tratamentul se va tine pana la terminarea concentratului, dar minimum 30 de zile. Este bine sa se ia pana la vindecarea completa.

Pentru evitarea infectiilor in timpul tratamentului, se recomanda tinctura de propolis, cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp, de trei ori pe zi. Se administreaza odata cu concentratul. Se pune pe miez de paine, se mesteca bine si se inghite.

ALTE SFATURI

De cea mai mare importanta in vindecarea cancerului este alimentatia. Se vor exclude din alimentatie toate produsele care contin conservanti si aditivi alimentari, de orice tip sau forma.

* Carnea- consumul ei se admite numai in cazul cand provine de la un animal de casa, crescut in mod natural. Carnurile provenite de la animalele crescute cu concentrate se exclud categoric, in caz contrar, nici un tratament nu este eficient.

Este unul dintre produsele care pot sa contribuie cel mai mult la mentinerea si chiar proliferarea bolii canceroase.

Nici o metoda de preparare nu va putea scoate din carnea de animale hranite cu concentrate substantele care modifica inmultirea celulara, in concluzie, va contribui la proliferarea celulelor canceroase din organismul uman.

* Prepararea nu se admite uleiul sau untura incinse la temperaturi peste 45 grade pentru ca si acestea sunt cancerigene.

* Apa -nemtii au folosit la Auschwitz sau in alte lagare de exterminare clorul, pentru ca este o otrava foarte puternica. Acum se foloseste clorul in toate apele potabile, pentru a omori anumiti microbi, dar el contribuie astfel si la degradarea organismului.

Este bine, deci, sa nu se consume apa cu clor. De asemenea, nici o apa care are termenul de garantie mai mare de 30 de zile nu este indicat sa se foloseasca, pentru ca in aceasta exista anumite substante chimice care pot contribui la degradarea organismului.

In mod normal, o apa se altereaza dupa 30 de zile (romanul spune ca se impute), in afara de agheasma. Daca are termenul mai mare de 45 de zile, inseamna ca acea apa contine conservanti si se va evita folosirea ei.

* Reteta apei buna de baut. In 2 litri de apa de orice fel (chiar de la robinet) se pun doua radacini de morcov, o radacina de patrunjel si o felie de telina. Se tine vasul 24 de ore acoperit cu un tifon.

In acest timp, radacinoasele rase vor extrage din apa toate substantele nocive si vor elimina in schimb vitamine, obtinand o apa vitaminizanta si sanatoasa. Se consuma la temperatura camerei, fara reziduurile depuse la fundul sticlei. Se prepara in fiecare zi.
Retete sigure anti-cancer
O alta metoda: se pune la 1 litru de apa 1 lingura de argila. Se lasa pentru 24 ore si apoi se consuma la temperatura corpului.

* Renuntati la pasta de dinti. Pentru ca sa nu se produca o serie de modificari in organism, bolnavul se va spala cu sare. Se pune sare pe periuta de dinti si apoi se inmoaie cu apa. Apa cu sare este, de fapt, serul fiziologic foarte util organismului.

* Bai -curatirea organismului prin baie este foarte importanta, dar produsele cosmetice ce se pun in apa contin substante chimice daunatoare.

Pentru aceasta, este foarte important sa se introduca in obisnuinta zilnica clatirea corpului cu o apa in care se dizolva la 1 litru de apa 2 linguri de otet de mere sau sucul de la o lamaie.

Cu aceasta apa se va clati intregul corp. Acest lucru face sa se distruga alcalinitatea si sa ramana pielea acida, lucru absolut necesar.

dr. biochimist pensionar EUGEN GIURGIU
str. Aleea Detunata, bl. D2, sc. A, ap. 19, Alba-Iulia, cod 510064, tel. 0258/83.35.00, 0741/92.88.80


SURSA FORMULA AS

Alchimia albinelor si reteta parintelui Elefterie anticancer


politia karmica: Alchimia albinelor

End Feelings of Failure Once and For All - Mini-Healing Session With Carol



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

RETETA COREEANA ANTI CANCER


politia karmica: RETETA COREEANA ANTI CANCER

Share

Vracii lui Zamolxis

politia karmica: Vracii lui Zamolxis

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Sunday, August 7, 2011

AMATSU NORITO - Japanese Oration



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

MINCAREA CARE VINDECA








“Fă în aşa fel încât mâncarea să-ţi fie medicament şi medicamentul mâncare”, spunea Hipocrate. Acesta este mesajul transmis de filmul documentar „Food matters”, realizat de James Colquhoun şi Laurentine ten Bosch.


Din cauza mâncărurilor tot mai sărace nutriţional, a aditivilor chimici şi a tendinţei noastre de a ne baza pe produsele farmaceutice pentru a ne trata bolile, societatea actuală este din ce în ce mai bolnavă.


Producătorii acestui film trag un semnal de alarmă cu privire la „industria bolii” şi propun soluţii ştiinţifice pentru vindecarea bolilor în mod natural. În acest scop, este prezentată o serie de interviuri cu unii din cei mai importanţi experţi în nutriţie şi medicină naturistă.


Aceştia spun că ne facem rău prin faptul că ne hrănim necorespunzător şi că mâncarea potrivită, suplimentele şi curele de detoxifiere pot trata bolile cronice, chiar şi cancerul. Filmul, finanţat din surse independente, doreşte să ne determine să regândim întregul sistem medical actual.

Vizionare online film documentar subtitrat Mâncarea care vindecă

Share

Plante care vindeca sufletul


Share


Paradisul naturii contine toate alimentele si medicamentele de care omul are nevoie pentru a se hrani si a fi sanatos. Chiar si sufletul are in Gradina lui Dumnezeu plante de leac, care il ajuta sa-si regaseasca seninul si bucuria.
Din perfectiunea creatiei nu lipseste nimic



Nu este usor pentru omul modern sa-si imagineze cum ar putea o simpla planta alina si vindeca ceva atat de gingas si complex ca sufletul uman.


Privind lucrurile teoretic, e dificil de inteles, de exemplu, cum ar putea disparea o stare de panica coplesitoare,
de depresie sau de gelozie cu doar cativa stropi de licoare facuta din ierburi de leac.

Asa ceva pare mai degraba de domeniul legendei, al unor practici vrajitoresti, a caror vreme a apus de mult.

Si totusi, cel care are curiozitatea de a experimenta acest lucru poate observa cum un manunchi de flori de tei poate reda sensibilitatea afectiva, cum o radacina de valeriana poate anula, pe moment cel putin, cea mai imposibila stare de nervozitate, ori cum iarba de sulfina trimite in lumea viselor persoanele cu cea mai indaratnica insomnie.


Prin padurile si fanetele noastre cresc peste o suta de plante care actioneaza benefic asupra psihicului si mintii. Multe erau cunoscute in trecut ca ierburi vrajitoresti, cu care se faceau farmece si descantece.

Odinioara, sunatoarea era folosita pentru a alunga varcolacii si zmeii care deranjau somnul copiilor. Acum, ea este speranta farmacistilor pentru inlocuirea sofisticatelor si nocivelor tranchilizante de sinteza.

Valeriana, care era folosita pentru alungarea ielelor si zburatorilor, este in prezent sursa unor medicamente sedative de ultima generatie, folosite in tratamentul celor mai grave boli psihice. Fiecare buruiana de leac de acest fel are tainele sale.

Stiinta moderna nu si-a gasit inca termenii pentru a descrie marile sau mai micile miracole, pe care fiecare dintre ele le poate infaptui, in mintea si sufletul celor bolnavi.

Cu o conditie: fara bunavointa si participarea activa a celor tratati, plantele de leac nu vor putea sa faca foarte multe miracole doar prin simpla lor ingerare.

Ele sunt, insa, un ajutor extraordinar pentru cei care vor cu adevarat sa-si depaseasca anumite probleme, fiind dispusi sa-si schimbe modul de viata cu unul mai sanatos, sa devina mai buni, mai toleranti, mai intelegatori cu ei insisi si cu cei din jur.

Folosirea plantelor cu efecte asupra psihicului (numite in mod curent psihotrope, pentru ca produc modificari sau miscari in plan psihic) este o adevarata arta, pe care vindecatorii populari de la noi au stapanit-o intr-un grad neegalat (deocamdata) de catre stiinta moderna.

Iata, pe scurt, cateva legi fundamentale ale folosirii plantelor de leac pentru suflet.


Trei legi fundamentale in folosirea plantelor de leac pentru suflet:


1. Mai intai de toate trebuie stiut ca, desi multe plante au acelasi efect, ele sunt totusi total diferite ca nuanta. De exemplu, plante calmante sunt valeriana, sunatoarea si lavanda.

Numai ca valeriana este o planta grea, care face mintea sa lucreze mult mai incet si te adoarme degraba, in timp ce sunatoarea netezeste gandurile, lasandu-te sa judeci in continuare, dar anuland parca pe moment toate nelinistile, iar lavanda este diafana, blanda, accentuand predispozitiile afective si dand o stare de placuta reverie.

Asadar, cand se indica o planta trebuie stiut nu doar efectul sau luat in mare, ci si nuantele sale.


2. O planta isi schimba proprietatile pe masura ce este marita doza. Nucsoara, de exemplu, este un banal condiment cand este pusa intr-un desert, insa devine somnifer si tranchilizant, cand este luata in cantitati mari (cateva lingurite) si un... drog foarte puternic cand este luata in cantitati foarte mari, producand efecte asemanatoaare cu ale hasisului sau Lsd-ului.

Acelasi lucru este valabil si pentru lavanda, valeriana, maghiran si multe alte plante. Nu sunt putine cazurile cand aceeasi planta are efecte diametral opuse atunci cand este folosita in doze diferite.


3. Modalitatea de preparare poate "ucide" proprietatile binefecatoare ale unei plante ori, din contra, le poate potenta. Vesnicul ceai (infuzia) nu are ce cauta de obicei in lumea plantelor de leac pentru suflet.

Eficienta si rafinamentul plantei de origine o pastreaza doar preparatele care nu au trecut prin foc. Acesta este un principiu unanim acceptat in alimentatie, dar care paradoxal este neglijat in prepararea plantelor, care sunt infinit mai sensibile decat alimentele.

In continuare, vom descrie trei modalitati principale de preparare a plantelor cu efecte psihotrope.


Modalitati de preparare


Maceratul
. Intr-o cana de apa (250 ml) se pun 1-2 lingurite rase de pulbere de planta (obtinuta prin macinarea plantei uscate cu rasnita electrica de cafea). Se lasa la macerat la temperatura camerei timp de opt ore, eventual de seara pana dimineata.

Se filtreaza si se consuma in maximum 8 ore de la preparare (cu conditia sa nu fie pastrat la temperaturi mai mari de 21?C).


Tinctura
. Se umple pe trei sferturi un borcan de sticla cu pulbere de planta (obtinuta prin pisare in mojar sau prin macinare cu rasnita electrica de cafea).

Pulberea nu se indeasa deloc si apoi se adauga alcool alimentar, agitand din cand in cand vasul pentru ca alcoolul sa patrunda cat mai bine planta, pana la umplerea borcanului.

Se lasa la macerat zece zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute mici, care se pastreaza in loc intunecos. Se iau 1-2 lingurite de tinctura de trei ori pe zi, diluate intr-un pahar de apa, pe stomacul gol.

Extractul fluid. Se iau sase linguri de tinctura, se pun intr-o farfurie intinsa si se lasa vreme de 4-5 ore la evaporat, pana cand mai raman doua linguri (deci scade cantitatea de trei ori). Se obtine o pasta inchisa la culoare si cu efect foarte puternic.

Aceasta se administreaza in termen de cateva ore dupa terminarea evaporarii sau se conserva prin adaugarea unei tincturi din alta planta ori prin depozitare in frigider (maximum sapte zile). La evaporare, nu vor fi supuse plantele care contin uleiuri volatile: busuioc, arnica, lavanda, valeriana.

Pentru afectiunile usoare, se administreaza o lingurita de extract fluid de trei ori pe zi; in afectiunile mai serioase, se iau 6-10 lingurite de extract pe zi. Din plantele cu grad ridicat de toxicitate nu se fac extracte fluide pentru uz intern.


Mic dictionar de plante

Arnica (Arnica montana)
- este celebra in medicina naturista si in homeopatie ca "planta antisoc". Aceasta deoarece absoarbe socurile emotionale si vindeca sechelele traumatismelor de tot felul, de la cele produse de accidente pana la cele produse de emotiile foarte puternice.

Cateva indicatii: paralizie, pierderi de memorie, dureri de cap produse de traumatisme craniene. Administrata impreuna cu cimbrul si rozmarinul este un leac foarte bun pentru recapatarea memoriei.

Este indicata pentru revenirea rapida dupa socuri emotionale, ca cele produse de despartirile dureroase, pierderea unei fiinte dragi, esecul intr-o actiune importanta in plan profesional etc.

Are o toxicitate ridicata, motiv pentru care nu se folosesc mai mult de 2 g de pulbere pe zi, 3 lingurite de tinctura sau o ceasca de macerat la rece pe zi.


Busuiocul (Ocimum basilicum)
- este o planta mai putin cunoscuta in medicina ca psihotropa, deoarece nu are efect sedativ (ca cele mai multe din plantele si medicamentele folosite in prezent), ci din contra e stimulent.

El favorizeaza trairea unor stari de buna dispozitie, voiosie, ajuta la regenerare (mai ales nervoasa si mentala), este un excitant usor.

Un element foarte interesant este ca intensifica trairile religioase (la fel ca smirna si tamaia), motiv pentru care este folosit in ritualul religios ortodox; el mareste, de asemenea, puterea rugaciunii.

Este utilizat pentru vindecarea unor numeroase boli din sfera psihica: depresie, surmenaj, epuizare nervoasa, frigiditate, impotenta psihica ori produsa de inaintarea in varsta.

Are efecte foarte rapide asupra celor cu o vitalitate scazuta. Impreuna cu sunatoarea, se foloseste cu succes in tratarea schizofreniei in faze incipiente.


Captalanul (Petasites off.)
- se foloseste frunza culeasa vara, la maturitate. Este o planta foarte speciala, care ajuta la deschidere afectiva, diminueaza iritabilitatea, nervozitatea, orgoliul. Inlatura cosmarurile la copii; este utila pentru persoanele care viseaza urat, care se trezesc la jumatatea noptii si apoi nu mai pot adormi.

Cateva boli care se vindeca cu captalan: tulburarile nervoase din hipertiroidie, cosmarurile si insomnia la copii, problemele emotionale traduse prin inghetare afectiva, lipsa de dorinta de comunicare cu fiintele dragi, pesimism.

Este o planta foarte rafinata ca actiune, care poate fi folosita in asociere cu sedativele mai puternice (talpa-gastei, sunatoare, mac) in tratamentul nevrozelor si al depresiilor severe.


Lavanda (Lavandula angustifolium)
- pentru ca este atat de parfumata si rafinata ca miros, este mai putin luata in serios ca planta de leac si mai mult ca mijloc de alungare a moliilor si de inmiresmare a dulapurilor.

Totusi, lavanda se dovedeste a fi o planta extrem de puternica deoarece, fiind lipsita de toxicitate, poate fi folosita in doze mari si foarte mari. Tinctura (4-6 linguri pe zi) este un leac foarte bun pentru tratarea starilor de tristete, de depresie ori angoasa, precum si a insomniei.

Lavanda are calitatea ca amestecata cu alte plante le imblanzeste si le rafineaza actiunea, punandu-le foarte bine in valoare.

Impreuna cu sunatoarea este un somnifer redutabil, care pe deasupra face somnul lin si da vise frumoase.

Impreuna cu talpa-gastei creeaza un sentiment durabil de confort afectiv si ajuta la aprofundarea unor sentimente si trairi binefacatoare cum ar fi tandretea, altruismul, optimismul ponderat (care este opusul exaltarii);.

Impreuna cu captalanul, sulfina si teiul formeaza un remediu cu un parfum adormitor si la propriu si la figurat, care este recomandat persoanelor cu nervi slabiti, aflate in convalescenta, care nu au un somn odihnitor ori care au o stare de proasta dispozitie pronuntata dupa trezire.


Sunatoarea (Hypericum perforatum)
- este un fel de regina neincoronata a plantelor calmante, deoarece reduce agitatia, nelinistea, teama, dar nu inhiba complet capacitatea de gandire, nici chiar in doze mai mari.

Din acest motiv, in Occident se foloseste intens pentru producerea unor medicamente-minune, care calmeaza pacientul fara insa a-l impiedica sa faca eforturi constiente de a-si reveni prin forte proprii.

La ora actuala, este una dintre cele mai folosite plante de pe planeta (mai ales pentru prelucrarea sa in industria medicamentelor psihotrope).

Indicatii: nevroze, nevroze la alcoolici, inclinatii spre violenta, diverse sindroame maniacale. Este folosita cu succes impreuna cu busuiocul in tratarea schizofreniei.

In bolile grave, se folosesc 4-6 lingurite de extract fluid pe zi. Este probabil una dintre cele mai eficiente plante in eliminarea starilor de anxietate.


Valeriana (Valeriana officinalis)
- impreuna cu macul este piesa grea a arsenalului plantelor calmante. In doze mari stopeaza toate fenomenele chinuitoare din sfera psihica, trimitand prompt pacientul in lumea viselor.

Din aceasta planta se produc - in tari cum ar fi Germania, Canada si S.U.A. - tranchilizante pentru suferinzii de psihoze cu manifestari violente, greu de stapanit cu medicatia usoara.

In doze medii, are efect de somnifer puternic, inlatura dezechilibrele psihice produse de neimplinirile si frustrarile de origine sexuala, stopeaza evolutia depresiilor si da un ragaz pentru a reveni la o stare de normalitate din punct de vedere emotional.

Este o planta singuratica, care combinata cu altele, in diverse preparate, nu prea da roade. Exceptie fac talpa-gastei, impreuna cu care formeaza un calmant cu efecte mai blande, si sulfina, care ii potenteaza efectul somnifer. Valeriana este contraindicata in cazurile de paralizie.


Talpa-gastei (Leonurus cardiaca)
- este o planta calmanta, care prezinta particularitatea ca favorizeaza interiorizarea, fiind indicata mai ales firilor extrovertite, care tind sa-si risipeasca foarte usor energia in discutii, polemici, certuri.

Este folosita pentru eliminarea bolilor si tulburarilor produse de stres. Ea are darul de a diminua sensibilitatea excesiva la factorii perturbatori, conferind o anumita imunitate fiintelor mai sensibile ori foarte influentabile la agresivitatea si ostilitatea celor din jur.

Cateva indicatii: tulburari produse de menopauza (iritabilitate, depresie, anxietate), nevroze (se fac cure de sase luni), hiperexcitabilitate sexuala, nimfomanie, sindroame maniacale. Impreuna cu lavanda si captalanul este folosita in combaterea depresiei, produsa de insingurare, de neimplinirile afective.


Cateva observatii


Pentru ca tratamentul cu plante sa fie eficient, el trebuie sa dureze minimum doua luni.

Pentru toate plantele prezentate aici, mai putin pentru arnica, doza zilnica este:
- 1-2 lingurite de tinctura luate de trei ori pe zi, cu apa sau - 2-3 cani de macerat la rece pe zi sau - 1 lingurita de extract fluid de trei ori pe zi. In bolile mai grave se ia mai ales extractul fluid: 6-10 lingurite pe zi, scazand in timp doza, pe masura ce dispar problemele.

Alimentatia lacto-vegetariana, in special cruditatile, pregateste foarte bine terenul pentru tratamentul cu plante, care va fi in acest fel mult mai eficient.

Regretatul Valeriu Popa recomanda chiar pacientilor sai cu nevroze grave sau psihoze in stadiu incipient postul negru de mai multe zile, in timpul caruia se luau plante, se faceau plimbari in natura, gimnastica usoara si se practica intensiv rugaciunea.


Ilie Tudor