Thursday, December 1, 2011

How to Reverse Agingcybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

DESPRE CIRCEI

Crampele muschilor de la picioare reprezinta o sursa de disconfort pentru multe persoane, in special pentru femeile care au intrat la menopauza. Insa exista un remediu, ciudat, inexplicabil, dar verificat.
El consta in ciupirea buzei superioare, aceasta tehnica dovedindu-se eficienta in 90% dintre cazuri, conform ThirdAge.com.
Metoda, descoperita de Milton F. Allen, suferind cronic de spasme musculare, este simplitatea intruchipata.
La primul semn de crampe musculare, ciupeste zona dintre buza superioara si nas, mentinand acaesta presiune constanta timp de 30 de secunde si chiar mai mult daca este necesar.
Durerea ar trebui sa dispara si muschii sa se relaxeze la cateva secunde de la ciupitura. Desi medicii nu-si pot explica motivul pentru care tehnica are efect, ei sunt nevoiti sa accepte faptul ca functioneaza.
Iar eficacitatea ei e confirmata de atletii profesionisti si de antrenorii lor.

PRIMITA PE EMAIL NU STIU SURSA

Share

Protein In The Human Retina Can 'Sense' Magnetic Fields

Protein In The Human Retina Can 'Sense' Magnetic Fields

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Photonic Human by Iona Miller, 2011Share/Bookmark

Wednesday, November 30, 2011

Un psiholog hawaiian a pus bazele Terapiei Iertarii

Share

In urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comisesera crime abominabile.

Violenta acestora era atat de mare incat, desi purtau catuse la maini si la picioare, personalul medical se simtea serios amenintat de acestia, iar cei mai multi psihologi clinicieni obisnuiau sa-si dea demisia dupa aproximativ o luna de lucru cu acest gen de pacienti. In ciuda avertismentelor colegilor bine intentionati, care incercau sa-l convinga sa nu lucreze intr-un astfel de loc, fiindca asta echivala cu o sinucidere in plan profesional, dr. Haleakala Lew Len a acceptat totusi postul.

Si atunci au inceput sa apara miracole. Dupa numai cateva luni, s-a dovedit ca in cazul multora dintre acesti pacienti nu mai era nevoie de catuse. Dozele medicatiei au scazut simtitor la majoritatea pacientilor si chiar s-au sistat in cazul unora. Dupa patru ani, pavilionul a trebuit sa fie inchis din lipsa de.. pacienti violenti.

Partea cea mai interesanta este ca in acesti patru ani dr. Len nu a vorbit cu nici unul dintre temutii sai pacienti. Mai mult, nici macar nu i-a vazut! Cerintele sale la ocuparea postului de psiholog clinician au fost de a i se oferi un birou si acces la dosarele criminalilor spitalizati.

“Tot ce a trebuit sa fac a fost sa lucrez asupra propriei mele persoane, a declarat ulterior dr. Len. Daca vrei sa vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poti face vindecandu-te pe tine.”

In prezent trecut de 70 de ani, dr. Len a ajutat cu succes de-a lungul carierei sale, folosind aceasta metoda pe mii de persoane, lucrand inclusiv cu grupuri din cadrul unor organizatii internationale prestigioase, precum UNESCO si Natiunile Unite. Dr. Len detine un doctorat in psihologie obtinut la Universitatea din Iowa, Statele Unite, dar el atribuie remarcabilul sau succes ca psiholog clinician, practicilor de vindecare traditionale invatate de la Morrnah Nalamaku Simeona, o femeie kahuna.

Cine sunt kahuna? In hawaiiana, huna se traduce prin secret, iar kahuna prin pastrator al secretului, expert, magistru. Daca vreti, kahuna reprezinta echivalentul mesterului in sistemul de bresle medieval. Orice meserie, arta sau mestesug avea proprii sai kahuna. Termenul a devenit insa cunoscut ca echivalent al samanului, vraciului, preotului. Legendele abunda in descrierea puterilor acestor kahuna, capabili sa realizeze vindecari miraculoase, sa influenteze vremea, sa mearga pe carbuni incinsi, sa-si atraga prosperitatea etc.

Morrnah Nalamaku Simeona s-a numarat printre ultimii kahuna veritabili dinHawaii, fiind numita oficial in 1983 de catre autoritati drept o comoara vie a Hawaii-ului (living treasure of Hawaii). Ea a infiintat Foundation of I, o organizatie nonprofit, menita sa raspandeasca filozofia si practicile psihologice ale vechilor kahuna, inainte ca acestea sa se piarda. Metoda traditionala invatata de dr. Len de la Morrnah Simeona si aplicata cu succes la Spitalul de Stat din Hawaii si nu numai, poarta denumirea de Ho’oponopono, care s-ar putea traduce prin a indrepta lucrurile, a corecta o eroare.

Metoda este extraordinar de simpla, atat de simpla incat mintea noastra, fascinata de complex si maestra in a complica masiv si inutil lucrurile, are impulsul de a o respinge imediat. Pe de alta parte, in ciuda simplitatii ei, metoda are la baza principiile huna, care sunt destul de greu de acceptat de noi, cei crescuti in spiritul respectului pentru rational si stiintific.

Lumea este o reflectare a gandurilor noastre. Asemeni lui Buddha, vechii kahuna considerau ca noi cream lumea prin gandurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se intampla in viata noastra reprezinta o consecinta a gandurilor noastre.

In cuvintele lui Morrnah Simeona, lumea este o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. Daca ne confruntam cu o problema, trebuie sa cautam cauza in noi insine, nu in factorii exteriori.

• Daca o persoana ne agreseaza, este util sa ne amintim ca ceilalti sunt o oglinda pentru noi si ca agresivitatea respectivei persoane nu este decat proiectia in exterior a propriei noastre agresivitati refulate.

• Daca seful ne spune ca nu suntem suficient de buni pentru postul pe care il ocupam, atunci vorbele lui nu sunt decat o reflectare a ceea ce noi insine gandim in sinea noastra despre noi.

• Daca ne imbolnavim, este bine de stiut ca, pentru kahuna, trupul este o casa pentru ganduri: cauza imbolnavirii rezida in negativitatea unui gand, intr-o eroare de judecata. “Nu-i nimic in neregula cu erorile de judecata, declara cu umor dr. Len. Te pot omori, asta-i tot.”

In viziunea unui kahuna, mintea este asemeni unei gradini, iar gandurile asemeni unor seminte. Ele incoltesc si dau roade. Trebuie sa avem grija ce ganduri plantam in mintea noastra, caci, inevitabil, vom culege ceea ce am semanat. Vestea buna este ca orice stres, dezechilibru sau boala pot fi corectate, lucrand asupra ta. Nu este nevoie sa cauti raspunsuri sau ajutor in afara ta. Si nimeni nu iti poate oferi informatii mai relevante decat cele pe care le poti obtine singur, cautand in tine insuti, sustine Morrnah Simeona.

Pentru kahuna, circumstantele exterioare sunt un barometru al nivelului nostru de constiinta. Starea de sanatate sau de boala, prosperitatea sau pauperitatea, succesul sau esecul nostru ori al celor din jurul nostru reflecta nivelul de constiinta la care am ajuns. Daca nivelul nostru de constiinta se modifica, circumstantele exterioare se schimba rapid, iar nivelul de constiinta poate creste semnificativ, daca ne asumam responsabilitatea pentru tot ce se intampla in viata noastra, pentru tot ce se intampla in jurul nostru.

“Vindecarea ori schimbarea incepe cu asumarea responsabilitatii. Ce inseamna sa ne asumam 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se intampla in viata noastra? Inseamna sa accepti faptul ca tu insuti – si nimeni altcineva – esti creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le traiesti”, afirma dr. Len, constient ca declaratia sa poate fi socanta sau chiar revoltatoare pentru majoritatea oamenilor.

O idee foarte greu de digerat, intr-o societate in care ne-am obisnuit sa ne gasim scuze la tot pasul, sa dam vina pe altii pentru ce nu merge in viata noastra, sa cultivam asiduu o mentalitate de victima.

Mai mult, aceasta idee este greu de acceptat si de catre persoanele considerate supraresponsabile. Caci una este sa iti asumi responsabilitatea propriilor actiuni si alta este sa iti asumi responsabilitatea pentru actele violente ale unor oameni cu care nu ai avut nimic de-a face si cu care singura legatura pe care o ai este ca locuiti impreuna in acelasi oras. Multi psihologi ar spune ca o astfel de gandire nu face decat sa ne culpabilizeze in mod excesiv.

Accesul la miracol si, implicit, la supraconstient nu este posibil decat atunci cand reincepem sa privim lumea prin ochii unui copil. E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitatii. Problema adultilor este ca si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea, prin evitarea sistematica a asumarii responsabilitatii. Kahuna afirma ca, reinstaurand inocenta – starea in care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de castigul personal – viata noastra se poate schimba radical.

“Intreaga lume este creatia ta si acest lucru trebuie luat ad litteram”, afirma dr. Len. Actele violente ale acelor criminali bolnavi psihic din Spitalul de Stat din Hawaii erau responsabilitatea lui, doar pentru faptul ca acestia aparusera in viata sa. Problemele lor erau creatia sa si, de aceea, tot ce a trebuit sa faca pentru a-i vindeca a fost sa lucreze asupra lui insusi, sa stearga el insusi gandurile care le-au generat.

Exagerare dusa la extrem, am putea spune, chiar daca descoperirile recente din fizica cuantica par a conduce la aceleasi concluzii. Asta inseamna ca daca copiii nostri au o problema de sanatate, ceva din noi a produs acea problema; daca partenerul de afaceri ne trage pe sfoara, noi am facut ca acel lucru sa se petreaca; daca sotul ori sotia ne inseala, noi am atras asta. Pare absurd. Totusi, evenimentele din viata noastra actualizeaza amintiri, tipare de actiune trecute si reactii ciudate. La urma urmei, toti am experimentat reactii care ne-au surprins si pe noi, si pe cei care ne cunosteau foarte bine – reactii in care parca nu eram noi insine, nu-i asa?


sursa damaideparte

Lama Ole Nydahl on The Today ShowShare/Bookmark

The Last Words of the Buddhacybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Tisarana - Taking Three Refuges/Triple Gem (Buddham Saranam Gacchami): B...


Ti-sarana or taking refuge in the triple gem is the most quintessential idea of getting on the path of the Buddha's teachings. Basically one takes refuge in the wisdom of the Buddha, his teachings (the Dhamma) and the community of wise teachers who understand the teachings (Sangha). In Pali:

Namo tasa bhagavato, arahato, samasambuddhasa

Buddham saranam gacchami,
Dhammam saranam gacchami,
Sangham saranam gacchami.

Dutiyami buddham saranam gacchami,
Dutiyami dhammam saranam gacchami,
Dutiyami sangham saranam gacchami

Tritiyami buddham saranam gacchami,
Tritiyami dhammam saranam gacchami,
Tritiyami sangham saranam gacchami

Namo tasa bhagavato, arahato, samasambuddhasa.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Imee Ooi The Pure Land Dharani Sanskrit A di dà kinhShare/Bookmark

Tuesday, November 29, 2011

LIFE OF BUDDHA


Share

FULL HERE


Istoria budismului este povestea călătoriei unui om către iluminare și a învățăturilor și modului de viață pe care și le-a însușit. Regăsind calea spre iluminare, Siddharhta a fost condus din durerea suferinței și a renașterii pe drumul înălțării și s-a făcut cunoscut sub numele de Buddha sau “cel trezit”.

Într-o zi, ajuns la maturitate, căsătorit și având un copil, Siddhartha a ieșit din curtea palatului regal în acre trăia. Afară, a văzut un bătrân, un bolnav și un cadavru. Acest lucru l-a tulburat într-o amre măsură și învățat că boala, bătrânețea și moartea sunt soarta inevitabilă a oamenilor – o soartă de care nimeni nu poate scăpa.

Siddhartha a văzut și un călugăr, lucru pe care l-a considerat un semn că ar trebui să părăsească viața fără de griji a palatului și să trăiască în continuare ca un sfânt pustnic. Călătoriile sale i-au revelat mare parte din suferințele lumii. A căutat o cale să scape inevitabilitatea morții, a bătrâneții șia durerii, studiind alături de clericii vremii. Nu a primit însă niciun răspuns…

Vizionare online film documentar The Life of Buddha cu subtitrare

Monday, November 28, 2011

ALIMENTE NECESARE PT ORGANISM


PENTRU INIMA

VARZA – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
BROCCOLI – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne
atacurile de cors si ateroscleroza
RIDICHEA – apara impotriva atacurilor de inima
PORTOCALA – are putine calorii, contine vitamina C si scade
valoarea colesterolului din sange
MORCOVUL – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi
protejeaza inima
PESTELE – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
CEAPA – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade
presiunea sangelui
USTUROIUL – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare
cerebrale
LEURDA (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
SPARANGHELUL – curata cordul si vasele mari de sange
ULEIUL DE MASLINE – energizeaza cordul si reduce colesterolul
CICOAREA – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata
sangele cu ajutorul unor minerale specifice
SOMONUL – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada
din nivelul trigliceridelor din sange
DOVLEACUL – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si
in bolile de inima
CARTOFUL – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si
ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular 16. paprika –
protejeaza vasele de sange si inima
ROSIA – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
MASLINELE – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
MARUL – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia
sistemului vascular
. FASOLEA NEAGRA – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si
320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm
cardiac
COACAZELE – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o
concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
ZMEURA – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
MURELE – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la
functionarea optima a cordului
SOCUL – imbunatateste circulatia sanguina
PIERSICA – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
CIRESELE – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu,
fier, fosfor si siliciu
RUBARBA – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
GRAPEFRUIT-UL – previne obstructiile vasculare si tromboza
datorita unei enzime speciale
CIUPERCA SHITAKE – reduce colesterolul
PRUNELE – previn tromboza
CURMALELE – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva
aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
AFINELE – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina
mai elastice
OVAZUL – este benefic in bolile cardiovasculare
PORUMBUL – contine vitaminele D si K
ARDEIUL IUTE – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce
poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

PENTRU CREIER

LINTEA – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie
celulele creierului
QUINOA – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire,
fiind bogat in fier
CARNEA DE PASARE DE CURTE – are grasimi si uleiuri ce ofera

energie celulelor nervoase
FASOLEA – creste puterea de concentrare
OUL – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina
ce ajuta la dezvoltarea memoriei
AVOCADO – combate stresul, nervozitatea si insomnia
BANANELE – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea
sunt benefice pentru creier si il energizeaza
CAISELE – stimuleaza neuronii
STAFIDELE – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
PARA – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica
puterea de “lucru” a creierului
MAZAREA – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
SALATA VERDE – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

PENTRU OCHI

CASTANUL SALBATIC – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile
datorita substantelor sale active
ARNICA – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine
VITAMINA C, potasiu si calciu
LIMBA DE MIEL – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita
taninurilor si a saponinelor
ROSTOPASCA – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor
si mai ales pentru ochii uscati
GUTUIA – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece
contine pectine si calciu
IARBA DE SILUR (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii
persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului 55.
GRASIMEA DE GAINA – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna
cu iarba de silur
STRUGURII – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
PATLAGINA – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
CAPSUNA – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
CENTARIUM MINUS – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca
afectiunile oculare
ANANASUL – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi
din cauza calculatorului
ROZMARINUL – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

PENTRU PIELE/PAR

PEPENELE – contine foarte putine calorii si este excelent pentru
mentinerea fermitatii pielii
IAURTUL DEGRESAT – bacteriile continute de acesta imbunatatesc
aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
GRAUL – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt
extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
ORZUL – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
CIMBRUL – reda stralucirea pielii si curata organismul
HREANUL – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
MUSTARUL- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

PENTRU OASE

MIGDALELE – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
SPANACUL – datorita fierului si calciului pe care il contine, face
oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
MEIUL – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
SECARA – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa
ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan,
fier si zinc
BRANZA – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

PENTRU STOMAC / INTESTIN
TINCTURA DE FENICUL – protejeaza mucoasele intestinale
PASTARNACUL – stimuleaza digestia
MANGO – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
ARPACASUL – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
MARARUL – amelioreaza indigestia
SOIA – are proprietati anticancerigene
NUCILE – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la
reudcerea riscului de cancer al intestinelor

PENTRU RINICHI

SFECLA ROSIE – stimuleaza arderile celulare
VISINELE – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o
elimine din sange atunci cand este in exces
CASTRAVETELE – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
TELINA – protejeaza rinichii de virusuri
VARZA ROSIE – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine
actioneaza ca un filtru pentru rinichi
GULIA – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul
si fosforul energizeaza
RIDICHEA NEAGRA – este un antibiotic natural
VARZA MURATA – detoxifica organismul
HRISCA – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de
rinichi si in diabet
PATRUNJELUL – detine combinatia ideala de minerale pentru a
curata rinichii

PENTRU FICAT

ANGHINAREA – contine proteine regenerative, iar acidul folic si
antioxidantii previn bolile hepatice
SUCUL DE RIDICHE – stimuleaza secretia bilei
CONOPIDA – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
DROJDIA DE BERE – este o importanta sursa de vitamina B si
detoxifica ficatul
NASTURELUL (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru
producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru
metabolismul bilei si al ficatului
PAPADIA – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
LAPTELE – apara ficatul de afectiuni frecvente
MENTA – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara
si calmeaza crampele
CARNEA DE IEPURE – degreseaza ficatul
CARNEA DE VITA SAU MANZAT – contine fier, proteine si vitamina B.
Share