Wednesday, April 11, 2012

Ceaşca de sănătate. Vinul de portocale menţine energia

Share

Portocala este de mare ajutor celor care se confruntă cu migrenele şi alergiile

Portocala este de mare ajutor celor care se confruntă cu migrenele şi alergiile

Conţinutul bogat de Vitamina C al portocalei ajută la menţinerea sănătăţii celulelor din sânge. În acelaşi timp, portocala este apreciată de nutriţionişti şi pentru faptul că sporeşte rezistenţa organismului în faţa infecţiilor.

Studii recente confirmă faptul că portocala scade nivelul de colesterol, îmbunătăţeşte absorbţia fierului, protejează împotriva tensiunii arteriale şi a cancerului. De asemenea, portocala este de mare ajutor celor care se confruntă cu migrenele şi alergiile.

Migrena, o afecţiune frecventă, apare, deseori, după perioade de stres intens, după eforturi fizice sau după o masă copioasă. În astfel de momente, poate nu v-aţi gândit că puteţi scăpa de calvarul durerilor fără să înghiţiţi un pumn de pastile.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne recomandă o alternativă: să înlocuim medicamentele cu suc de portocală. Are efecte tonice, calmante şi relaxante asupra întregului organismului. Mai mult, s-a constatat că un vin terapeutic, care conţine portocale şi se prepară uşor, combate cu succes lipsa de energie

Vin terapeutic de portocale

Ingrediente: Un kg de portocale, două rădăcini de hrean, o linguriţă de cimbru, două kg de vin roşu dulce, procurat de la producător.

Preparare: Într-un borcan de sticlă, puneţi portocalele tăiate mărunt, cu coajă cu tot. Apoi, adăugaţi hreanul ras, cimbrul uscat şi vinul. Lăsaţi să se macereze timp de 4-5 zile, apoi strecuraţi. Păstraţi leacul la frigider; consumaţi câte un păhărel de 50 ml pentru revigorarea organismului. De asemenea, în zilele cu migrene luaţi câte o lingură din acest vin gustos, din patru în patru ore.

sursa click.ro

0 comments:

Post a Comment