Friday, January 20, 2012

MEDICINA CHINEZA DESPRE RINICHI ~ karmapolice

MEDICINA CHINEZA DESPRE RINICHI ~ karmapolice

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Cele 5 trepte ale desteptarii ( documentar scurt - foarte util !)Share

NOUA MEDICINA GERMANICA

1. Lege Biologică a naturii
REGULA DE FIER A CANCERULUI
prezintă trei criterii:

Criteriul 1:
Fiecare Program Biologic Special Semnificativ (PBS) debutează printr-un DHS (Sindrom Dirk Hamer) caracterizat printr-o experienţă şocantă, ca urmare a unui conflict puternic, acut, dramatic, trăit izolat care afectează simultan cele 3 niveluri:
1. nivel psihic
2. nivel cerebral
3. nivel organic


DHS-ul este o stare de şoc conflictual acut, sever, dramatic, care este trăit izolat, deoarece individul este “prins pe picior greşit” însă, în acelaşi timp reprezintă o şansă a naturii de a remedia conflictul apărut. În acel moment se declanşează un Program Biologic Special, practic sincronizat: în psihic, creier şi organe fiind identificabil, vizibil şi cuantificabil. Natura neaşteptată a impactului este mai importantă decât "conţinutul psihologic" al conflictului. Este întotdeauna o experienţă conflictuală, nu o fatalitate în care oricum persoana afectată nu poate schimba nimic.

... prins pe picior greşit

Începând cu faza de DHS-ului pacientul începe să experimenteze o stare de stres permanent. El are mâinile şi picioarele foarte reci, se gândeşte zi şi noapte la conflictul său şi încearcă să-l rezolve. Nu mai poate dormi noaptea iar dacă se întâmplă să adoarmă, doarme numai în prima jumătate a nopţii; nu mai are poftă de mâncare şi începe să piardă în greutate.

Criteriul 2:
Conflictul biologic determină apariţia DHS-ului, cât şi localizarea PBS-ului sub forma Focarului Hamer, deopotrivă cu localizarea la nivelul organelor a formaţiunilor canceroase sau echivalente cancerului.


Nu există de fapt niciun conflict în sine, fiecare conflict are un conţinut foarte specific, definit în secunda declanşării DHS-ului. Conţinutul conflictului este asociat cu gândirea involuntară şi este filtrat de capacitatea noastră de înţelegere. Te gândeşti că gândeşti însă, în realitate conflictul ia naştere înaintea începerii procesului de gândire.

Acest şoc neaşteptat lasă urme în creier, care pot fi fotografiate cu ajutorul tomografiei computerizate (CT) a creierului. Un astfel de releu se numeşte Focar Hamer (FH). Acest FH arată ca o protuberanţă de inele concentrice, sau ca imaginea unei suprafeţe de apă, după ce a căzut o piatră în ea.

CT cu FH la debutul fazei de vindecare.

Asta înseamnă că fiecărui conflict îi este atribuit un anumit tip de cancer şi o anumită zonă a creierului. Dar lucrul cel mai fascinant în Noua Medicină Germanică este faptul că putem determina atât tipul conflictului biologic cât şi conţinutul conflictului prin CT cranian; putem, de asemenea, determina organul afectat şi dacă este vorba de o proliferare sau de o diminuare celulară, precum şi dacă conflictul este încă în faza activă sau s-a trecut în faza de vindecare.

Criteriul 3:
Desfăşurarea PBS-ului pe cele trei planuri (psihic - creier - organ) este perfect sincronizată, începând cu momentul DHS şi până la soluţionarea conflictului (RC = rezolvarea conflictului), precum şi în criza epileptoidă/epileptică ce are loc în punctul culminant al fazei de vindecare şi terminând cu faza de refacere şi de normalizare.

Pe parcursul perioadei de stres permanent (simpaticotonie) care este, în principiu, programată, legăturile nervilor cranieni sunt deteriorate, aria craniană afectată crescând şi alterându-se progresiv. În acelaşi timp, cancerul evoluează în organul aferent zonei craniene afectate, organul respectiv suferind modificări: se va mări sau se va micşora în funcţie de caz.

Asta înseamnă că:

Cu cât conflictul se va amplifica, impactul asupra corpului va fi mai puternic. Cu cât conflictul va slăbi în intensitate cu atât influenţa pe cele trei planuri enumerate anterior va slăbi şi ea în intensitate. Dacă conflictul dispare, influenţa pe toate cele trei niveluri va înceta. De asemenea o recidivă a conflictului va atrage de la sine o recidivă a efectelor pe toate cele trei planuri.

În secunda declanşării DHS-ului lucrurile se pot complica deoarece, în acel moment, pot apărea şine suplimentare. Şinele sunt aspecte suplimentare ale conflictului, observaţii reale prin prisma conflictului.

Deoarece oamenii şi animalele "înregistrează", în timpul desfăşurării DHS-ului – în mod inconştient – circumstanţele în care se desfăşoară faza DHS (informaţii fulgerătoare cu privire la tonuri, mirosuri, persoane, reprezentări, senzaţii gustative, etc.) vor păstra aceste observaţii în minte pe tot parcursul vieţii.

Dacă de-a lungul timpului pacientul ajunge pe o astfel de şină declanşată de unii dintre factorii înregistraţi şi memoraţi în subconştient, poate rezulta o recidivă a întregului conflict.

În cazul în care pacientul gestionează bine conflictul său biologic şi ajunge la o rezolvare, el intră în faza a doua a Programului Biologic Special, în faza de vindecare. Exact la începutul acestei faze de refacere, organismul începe să repare stricăciunile produse la nivelul creierului şi la nivelul organului – fie printr-o multiplicare celulară, fie printr-o diminuare a numărului de celule. Cu cât conflictul a durat mai mult cu atât mai mult va dura faza de refacere.

Odată cu rezolvarea conflictului, starea organismului se comută din starea de simpaticotonie (stres) în starea de linişte, numită vagotonie.
La nivel organic se poate observa acum cel mai important lucru: cancerul a încetat. În paralel, la nivel cerebral se poate observa cum Focarul Hamer devine un simplu edem.
Copyright © 2012 Noua medicina germanica. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.

http://www.noua-medicina-germanica.ro/cele-5-legi-naturale/legea-1.html Share

Televiziunea, o sui generis otravă teribilă

Share


de George Preda
Cercetătorii care au analizat expansiunea „cangrenei” televizuale au ajuns la concluzia că principalul releu informatic rămâne, pentru imensa majoritate a populaţiei, micul ecran, în ciuda expansiunii internetului.

Pe de altă parte, numeroase studii ştiinţifice trag veritabile semnale de alarmă privind nocivitatea intrinsecă a televiziunii, dar ele nu sunt accesibile publicului larg, căci în general rămân încuiate în bibliotecile universitare (în special cele americane) sau undeva în laboratoare prestigioase – care nu le fac publice, căci nu pot scoate profit din aceste lucrări.
Televiziunea este un drog care are un efect de îndobitocire

Avântul internetului, cu aparenta sa „democraţie” a informaţiilor şi opiniilor, a lăsat pentru o scurtă vreme impresia că dominaţia televiziunii în câmpul mediatic va cunoaşte o scădere. Ori, în mod paradoxal, oamenii de ştiinţă care au avut curajul să studieze această problemă spinoasă a societăţii contemporane au observat exact contrariul: influenţa negativă a televiziunii este în continuă creştere.

Din fericire, presa alternativă şi unele site-uri şi bloguri de pe internet au făcut publice aceste descoperiri ştiinţifice cutremurătoare care evidenţiază nocivitatea devastatoare a televiziunii asupra psihicului uman.

Studiile şi cifrele depăşesc cu mult orice bănuieli îndreptăţite am putea avea despre efectele pe care micul ecran le are asupra noastră, dovedind fără drept de apel că televiziunea este un fenomen abrutizant, căci ea prosteşte şi îndobitoceşte fiinţele umane care îi cad în sfera de influenţă.

Dar, din nefericire, aceste avertismente nu sensibilizează publicul şi nu sunt înţelese de marea şi imensa majoritate a familiilor care sunt prostite zilnic (şi se prostesc literalmente, din ce în ce mai mult) prin intermediul televizorului.

Cercetătorul Michel Desmurget, specialist în domeniul neurologiei, a publicat recent o carte deosebit de bine documentată, în care face o analiză amplă a influenţei teribil de nefaste pe care o are televiziunea asupra fiinţelor umane. Sugestiv intitulată „Lobotomia TV – adevărul ştiinţific asupra efectelor televiziunii”, cartea lui Desmurget demonstrează, printre altele, că televiziunea acţionează ca un veritabil drog, deosebit de periculos şi otrăvitor.

Este imperios necesar ca oamenii să realizeze pericolul şi influenţa crescândă pe care otrava mediatică o are atât asupra societăţii în ansmablul ei, cât şi asupra fiecărei fiinţe umane în parte.

În primul rând, timpul irosit în faţa televizorului este foarte mare: rezultatele şocante ale unor statistici recente arată faptul că media de timp pe care un adult o petrece în faţa televizorului este de 3 ore şi 40 minute pe zi; pentru şcolari, media este de numai... 2 ore şi 40 minute.

Perioada de timp pe care oamenii o petrec zi de zi faţa televizoarelor a crescut continuu în ultimii cinci ani (în ciuda expansiunii internetului şi a DVD-urilor) şi ea constituie, în viziunea reputatului neurolog Michel Desmurge, o veritabilă „lobotomie” (operaţie pe creier, constând în tăierea unor fibre nervoase din creier).

Acest timp pe care omul îl petrece zilnic în faţa televizorului corespunde cu 25% din timpul de veghe şi cu 75% din timpul liber şi este echivalentul a 56 de zile pe an şi aceasta în condiţiile în care marea majoritate a oamenilor se plâng că nu au suficient timp.

Altfel spus, în medie, fiecare om iroseşte un sfert din timpul cât este treaz, zilnic, în faţa televizorului, adică trei sferturi din timpul său liber. Vi se pare puţin? Un calcul simplu vă va face să constataţi că timpul irosit în faţa televizorului este, în medie, de aproape două luni pe an, sau altfel spus, vă irosiţi aproximativ 16 ani de viaţă privind la televizor!

Ocupând din ce în ce mai mult timp din viaţă, dar şi mai mult loc în casele oamenilor (aceştia îşi cumpără televizoare din ce în ce mai mari şi din ce în ce mai multe – există numeroase familii care îşi instalează televizoare în fiecare cameră), televizorul a devenit în felul acesta încă şi mai otrăvitor.

Consecinţele supraexpunerii mediatice sunt foarte grave

Din punct de vedere strict medical, pentru fiecare oră din zi petrecută în faţa televizorului creşte riscul de deces cu 10% şi numărul obezilor cu 2%. Fiecare persoană care petrece mai mult de două ore pe zi în faţa televizorului ar trebui să fie conştientă că aceasta face ca proabilitatea de a deveni supraponderală să crească cu 55%.

Cele aproape 4 ore petrecute în medie de fiecare adult, zilnic, în faţa televizorului, măresc riscul afecţiunilor cardio-vasculare, grăbesc degenerescenţa şi alterarea proceselor cognitive la persoanele în vârstă (şi facilitează dezvoltarea bolii Alzheimer), diminuează speranţa de viaţă.

În cazul tinerilor, situaţia este încă şi mai gravă. Statisticile demonstrează că acei tineri care sunt expuşi „otrăvii televiziunii” se confruntă cu frecvente stări de apatie şi în cazul lor, performanţele şcolare scad, cu cât timpul pierdut în faţa televizorului este mai mare, tinzând către rezultate dezastruoase şi conducând la numeroase cazuri în care tinerii reununţă la şcoală sau nu reuşesc nici măcar să-şi ia diploma de bacalaureat.

Alte pericole deloc de neglijat se referă la tendinţele violente generate de televiziune şi la comportamentele sexuale inconştiente, iresponsabile şi perverse care pot fi induse de aceasta.

În cartea sa, Michel Desmurget îşi concluzionează studiile şi observaţiile, în ceea ce îi priveşte pe telespectatorii tineri şi foarte tineri: „Televiziunea împiedică dezvoltarea optimă a funcţiilor cerebrale, compromiţând performanţele şcolare ale copiilor şi procesele de formare intelectuală, culturală, socială şi profesională.”

În cazul copiilor, ocazional s-a constatat că unii dintre cei care sunt supraexpuşi, de mici, televiziunii, sunt retardaţi, având reale probleme de vorbire şi de exprimare. De altfel, televiziunea nu ajută cu nimic în dezvoltarea inteligenţei sau în creşterea nivelului de cultură şi educaţie al copiilor: notele la limba maternă sau la matematică sunt mai mici în cazul celor care petrec mult timp în faţa televizorului.

Poate părea paradoxal, dar televiziunea nu ajută nici măcar la îmbunătăţirea cunoştinţelor sau performanţelor în ceea ce priveşte limbile străine, statisticile arătând că ea nu este de niciun folos în acest sens.

Televiziunea, acest „al treilea părinte, catodic” (cum mai este numită uneori de psihologi) mutilează sociabilitatea în sânul familiei, reducând drastic atât cantitatea, cât şi calitatea comunicării dintre părinţi şi copii, dar şi între copii. Desmurget propune un număr de măsuri care ar trebui aplicate cu promtitudine de părinţi pentru a lupta împotriva acestei dependenţe nefireşti de televiziune.

Printre altele, el recomandă părinţilor să nu instaleze niciodată televizoare în camerele copiilor, iar în cazul copiilor mai mici de 6 ani, trebuie evitată complet expunerea la televizor. Optim ar fi ca atât şcolarii, cât şi adolescenţii să reducă timpul petrecut la televizor la cel mult trei ore pe săptămână şi, de asemenea, să nu se uite niciodată la televizor seara.

Violenţa, nefericirea, suferinţa promovate de televiziune în scopuri publicitare

Vorbind despre perioada pe care oamenii o petrec în faţa televizorului, Patrick Le Lay o numeşte „perioada în care creierul este disponibil”. Această expresie indică într-un mod exact procesele cognitive care sunt generate în fiinţa telespectatorilor prin intermediul emisiunilor de televiziune, subliniază Michel Desmurget.

Cu toţii am sesizat că, de la an la an, calitatea programelor TV este din ce în ce mai proastă. Abundenţa violenţei, atât în programele de ştiri, cât şi în filme, are o explicaţie mult mai mercantilă decât ne putem imagina.

Deoarece, după cum afirmă Desmurget, „dacă stresezi o persoană înainte de a difuza o reclamă, acesta va reţine mult mai uşor mesajul publicitar. Se pare că suntem mai dispuşi să reţinem lucrurile care ne ameninţă, de care ne temem, decât cele care ne-au făcut plăcere sau care ne-au fost indiferente. Nu întâmplător ne este prezentată cu insistenţă atâta violenţă.”

Astăzi, rolul principal al televiziunii (prin filmele, emisiunile şi programele sale) este de a stresa consumatorul; de a-l stresa în mod continuu, cu putere şi cu o determinare neobosită, demnă de o cauză mai bună, fiind un mijloc odios, extrem de eficient de manipulare în masă.

Putem remarca faptul că se difuzează din ce în ce mai multă publicitate în timpul filmelor, dar se evită prezentarea reclamelor imediat la finalul unui episod, happy end-ul tipic american nefiind propice pentru creşterea stresului publifil.

În consecinţă, scenariştii s-au adaptat noilor exigenţe psiho-publicitare: violenţă la cote maxime, suferinţe perpetue, angoasă comunicativă, perversiuni sexuale de necrezut...

Numeroasele filme şi seriale de acest gen difuzate pe posturile naţionale de televiziune din toată lumea invită în mod insidios şi totodată captivant telespectatorii să se pună în pielea unor personaje bizare, nefericite, sângeroase, criminali în serie, abuzaţi, prostituaţi, oameni chinuiţi etc.

În general, copiii în jurul vârstei de 10 ani sunt primii fani ai unor astfel de filme, ei fiind astfel în mod constant împinşi către scene generatoare de adrenalină, macabre, criminale, imorale: ei ajung sa fie dependenţi de stres, stresul este „liniştea” lor, iar publicitatea este ca un fel de heroină pentru ei.

Ademeniţi de pe la vârstele de 5, 7 sau 8 ani cu ajutorul unor sitcomuri (sitcom este un gen de serial TV de comedie), aceşti copii sunt apoi expuşi cu sadism, pe la vârsta de 9 sau 10 ani, la filmele atroce pline de scene violente şi sângeroase care le captează atenţia şi care, vizionate în mod regulat, le modelează în mod nefericit viaţa şi personalitatea.

Însă relele provocate de televiziune, acest veritabil Moloch [zeu antic din Orientul Mijlociu adorat prin sacrificarea copiilor de către părinţi], nu se opresc aici.

Desmurget spune: „Studiile arată că oamenii care urmăresc programele TV ajung să vadă realitatea aşa cum este ea prezentată în acele emisiuni. Spre exemplu, dacă vom duce televiziunea pe o insulă din Fiji, vom constata că dosarele medicale arată că înainte de apariţia TV, numărul fetelor care ţineau regim era aproape nul, iar numărul anorexicilor inexistent.

Trei ani mai târziu, 70% dintre adolescente vor fi la regim, iar 12% vor fi bulimice, adică vor mânca şi apoi vor voma ceea ce au mâncat, pentru că televiziunea le-a insuflat în conştiinţă acest ideal de femeie slabă.”

Oamenii de ştiinţă au observat acelaşi fenomen în ceea ce priveşte consumul de tutun şi de alcool... În scopul manipulării în masă al cărei mijloc pervers este, nefiindu-i de ajuns să otrăvească minţile oamenilor, televiziunea distruge în aceeaşi măsură trupul şi extenuează organismul. Efectele privitului la televizor ore în şir sunt cât se poate de nocive şi de grave, ele având repercusiuni serioase asupra fiinţei umane.

Televiziunea ne afectează chiar şi indirect, într-un mod extrem de negativ, viaţa din mai multe puncte de vedere. Ca un mic exemplu în acest sens, un studiu canadian a arătat că introducerea televiziunii într-o zonă de enclavă, care înainte nu nu avea acces la TV, a scăzut cu 30-40% frecventarea sălilor de sport şi a activităţilor culturale, printre care şi bibliotecile.

Evidenţa ne arată că televiziunea acţionează ca un drog puternic şi este extrem de nocivă pentru viaţa omului. Ea mutilează sufletele şi trupurile şi creează o dependenţă severă (la imensa majoritate a „consumatorilor”). După părerea lui Desmurget, nu există decât o singură soluţie pentru a scăpa de acest drog: debarasarea de televizor. Alegerea vă aparţine!

Un interviu cu marele yoghin Gopi Krishna despre starea de iluminare spirituală (I)Mulţi cunosc povestea extraordinară a trezirii spirituale a celebrului yoghin iluminat Gopi Krishna, din cartea publicată şi în limba română sub titlul KUNDALINI, energia evolutivă din fiinţa umană.

Vă prezentăm în continuare un interviu inedit şi semnificativ despre trezirea forţei KUNDALINI SHAKTI şi despre iluminarea spirituală, acordat de Gopi Krishna şi publicat în anul 1995.


Gopi Krishna, dumneavoastră faceţi de ani de zile demersuri pentru investigarea ştiinţifică a experienţei yoghine de trezire a forţei KUNDALINI. Ce semnificaţie are cuvântul „KUNDALINI” şi care este istoria sa lingvistică?

KUNDALINI, în sanscrită, înseamnă „încolăcit” şi vine de la cuvântul KUNDALA. El se referă la o forţă care la omul obişnuit se află în stare latentă, fiind „adormită” la baza coloanei vertebrale, încolăcită precum un şarpe, dar care poate fi trezită la cei care practică YOGA cu perseverenţă.

În cazul meu, nu am ştiut nimic despre această forţă şi la un moment dat, pe neaşteptate, ea a devenit activă în urma meditaţiilor de lungă durată pe care le-am realizat cu perseverenţă timp de şaptesprezece ani.

La prima trezire a lui KUNDALINI în fiinţa mea, m-am simţit total dezorientat, pentru că nu aveam nici experienţă şi nici nu citisem vreo carte despre asta, dar totodată eram uluit şi bulversat de ceea ce mi se petrecea.

Apoi, am început să citesc câte ceva despre acest subiect şi am descoperit că rădăcinile sale sunt ancorate în vremuri străvechi. Se pare că această forţă era cunoscută încă din vremea egiptenilor, fiind evidenţiată prin ornamentul simbolic al cobrei ridicate care făcea parte din acoperământul de pe capul faraonului.

Acest simbol denotă o relaţie strânsă cu puterea şarpelui sau KUNDALINI. Mai există şi alte nume care îi sunt atribuite, unul dintre ele fiind acela de KUNDALINI SHAKTI. SHAKTI înseamnă forţă sau energie, iar PRANA SHAKTI înseamnă energie vitală sau bioenergie, cum o numesc oamenii de ştiinţă.

Ea mai este cunoscută în Occident şi sub numele de forţă odică sau astrală, sau CHI; deoarece era cunoscută sub multe alte nume în trecut, am putut să descopăr că există o legătură foarte directă între SHAKTI din tradiţia tantrică multimilenară şi din civilizaţiile sumeriană şi asiriană.

Deci, datorită trezirii acestei energii, KUNDALINI SHAKTI, care exista în stare latentă în fiinţa dumneavoastră şi pe care aţi descoperit-o după şaptesprezece ani de meditaţie, aţi fost la început forţat să deveniţi conştient de prezenţa ei în fiinţa umană. Acest lucru a condus la întreprinderea unei cercetări ştiinţifice pentru a înţelege ce se petrece de fapt?

Da, a fost o experienţă cutremurătoare, deoarece odată trezită, energia a continuat să acţioneze în fiinţa şi în trupul meu. Aceasta a fost partea cea mai minunată a experienţei. Dar în timpul primilor câţiva ani, bâjbâiam efectiv în întuneric şi mă lăsam ghidat doar de intuiţie pentru a şti ce să fac. La un anumit moment dat, m-am confruntat cu stări anormale.

Apoi am început să citesc o carte, Puterea Şarpelui a lui Arthur Avalon, şi privirea mi-a căzut, deloc întâmplător, asupra unei propoziţii în care se spunea că SADHAKA (iniţiatul) nu are voie să-şi menţină stomacul gol, ci trebuie să servească o masă uşoară la fiecare trei ore. Am urmat şi eu acest sfat, iar el m-a ajutat să supravieţuiesc.

Care au fost unele dintre simptomele cu care v-aţi confruntat după trezirea lui KUNDALINI?

Primul simptom a fost senzaţia de lumină intensă la nivelul capului. Nu era ca şi când vedeam lumina sau aveam viziunea interioară a luminii, ci mai degrabă, părea ca şi când un flux de lumină fluidă îmi pătrundea în creier.

Această revărsare de lumină continuă de atunci şi până astăzi. La început îmi distrăgea atenţia, dar puţin câte puţin a început să mă încânte din ce în ce mai mult, iar la ora actuală mă fascinează în aşa măsură, încât îmi este greu să exprim în cuvinte ceea ce simt.

Acest flux de lumină lichidă a început să-mi inunde creierul chiar din prima zi – când mă aflam aşezat în meditaţie şi când puterea şarpelui s-a trezit – şi l-am simţit curgând prin tot sistemul nervos, prin stomac, inimă, plămâni, gât, cap şi preluând controlul asupra întregului meu trup.

Era o energie inteligentă, care avea un scop precis şi care ştia ce trebuie să facă. Este energia KUNDALINI mecanismul evolutiv responsabil de dezvoltarea unei conştiinţe superioare? Permiteţi-mi să o numesc energie creatoare, sistem reproductiv. Ea este, de asemenea, controlată şi ghidată de PRANA, prin urmare este atât mecanismul, cât şi energia responsabilă de evoluţia noastră spirituală.

Dacă înţeleg corect, vreţi să spuneţi că energia KUNDALINI este totodată baza biologică de la care pleacă creativitatea şi starea de geniu, iar dumneavoastră oferiţi o explicaţie biologică a acestor fenomene pentru care Freud propune doar un fel de metaforă psihologică.

Este corect. Conceptul lui Freud despre libido este acela al unei energii ce provine din tendinţele lascive care există în fiinţa umană, şi anume energia reproducătoare, însă doar din punct de vedere psihic. El nu spune că această energie are rădăcini organice.

Este ceea ce subliniază însă Wilhelm Reich, şi anume că acest libido trebuie să îşi aibă rădăcinile în structura organică a fiinţei umane. Ştim că trupul nostru depinde de hrană şi că trebuie să existe o anumită modalitate prin care energia organică să fie transformată în energie psihică.

Energia psihică nu este doar energie organică, şi nici doar energie electrică. Este ceva despre care ştiinţa încă nu a reuşit să descopere mare lucru. Oamenii de ştiinţă nu-şi dau încă seama cum se transformă energia organică în energie psihică. Prin urmare, conceptul lui Freud despre libido s-a limitat doar la sfera psihică. El nu oferă nicio explicaţie sau descriere despre substratul său somatic.

Ceea ce vreau să spun este că în energia seminală a bărbatului, în fluidele sale seminale, există două ingrediente: unul dintre ele are un substrat organic subtil, volatil care poate fi convertit în energie psihică ce are o forţă mai mare.

Iar această energie psihică este cea care pătrunde în creier sub formă de lumină fluidă. Mai există un ingredient de natură biologică, mai grosier, care ajunge şi el la creier prin canalul spinal, şi care asigură hrănirea celulelor atunci când se desfăşoară procesul de regenerare.

Prin urmare, ceea ce propuneţi dumneavoastră legat de natura energiei KUNDALINI este un concept care unifică diferite ştiinţe – fizica, biologia şi psihologia – şi oferă totodată o punte de legătură între fizică, psihologie şi biologie, ce permite investigarea ştiinţifică?

Da. Experienţa mea îmi spune că în întreaga structură organică a fiinţei şi în celule există un element vital şi că nervii colectează acest element vital şi îl concentrează în fluidele reproducătoare. Şi că atunci când KUNDALINI se trezeşte, are loc o acţiune inversă.

Că acest element vital este separat de elementele grosiere, şi apoi, ca o radiaţie, el inundă creierul, generând fenomenele asociate extazului mistic. Ce este de fapt iluminarea?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să vă ofer nişte informaţii suplimentare. La mulţi ani după trezirea lui KUNDALINI SHAKTI în fiinţa mea, lumina care îmi inunda creierul m-a ajutat să percep lumea în mod diferit.

Vedeam totul scăldat într-o lumină albă. Părea ca şi când oglinda – mă refer la oglinda prin care observăm Universul în mod subiectiv – avea un fel de praf albicios pe ea. De exemplu, dacă vedeam o persoană sau hainele pe care le purta, acestea îmi apăreau ca şi când ar fi avut un strat fin dintr-o substanţă de culoare albă pe deasupra.

Nu am putut să înţeleg sau să-mi explic acest fenomen ani de zile. Apoi, dintr-o dată, acest strat alburiu a început să devină din ce în ce mai rafinat, în cele din urmă transformându-se într-o lumină alb-argintie. Ulterior am început să văd totul ca având o strălucire argintie, atât atunci când dormeam, cât şi atunci când vorbeam sau mă gândeam la ceva.

Prin urmare, întregul mecanism şi substanţa din care este alcătuit creierul meu s-a modificat. Acesta este lucrul cel mai extraordinar pe care oamenii de ştiinţă ar trebui să-l investigheze. Acest fenomen nu îmi este specific numai mine. În toate imaginile, sfinţii – Iisus sau marii mistici ai lumii – sunt reprezentaţi având un halou luminos, un nimb în jurul capului.

În mod invariabil, este vorba despre această lumină. Ea este indiciul că conştiinţa sfântului sau a misticului respectiv este pătrunsă de lumină. În Vede se fac multe referiri la această lumină. În cărţile despre HATHA YOGA, KUNDALINI SHAKTI este descrisă în termeni de lumină şi sunet, iar în Vede şi în Upanishade, Sinele Nemuritor ATMAN este descris ca purtând o mantie de lumină.

Aceasta nu este percepută de conştiinţa umană obişnuită. În mod normal, vedem lumina doar atunci când ea există efectiv în faţa noastră. Pe întuneric, vedem doar întunericul. Dar în cazul unei fiinţe iluminate, există lumină atât în afara sa, cât şi în interiorul său. Ea percepe întotdeauna existenţa unui halou de lumină în universul său lăuntric.

Este ceea ce eu numesc Sinele meu, sufletul, oglinda interioară prin care observ Universul şi care nu mai este aşa cum era când aveam 34 de ani. Acum este ca un far glorios, întotdeauna strălucitor, o splendoare, o minune. Această stare nu a apărut brusc, ci ca urmare a unui proces gradat de rafinare a energiei şi conştiinţei. În primele etape, vedeam doar un fel de strat albicios. Am menţionat despre aceasta în autobiografia pe care am scris-o.

Dar gradat, percepţia s-a rafinat. Acest lucru îmi arată că după trezirea lui KUNDALINI SHAKTI, în fiinţă are loc şi o transformare, o transmutare biologică ce produce o substanţă subtilă care ascensionează ca o radiaţie până la nivelul creierului, determinând în universul lăuntric o explozie de lumină.

Este necesar să treacă un anumit timp pentru ca această radiaţie luminoasă să se rafineze, până când ajunge la o formă strălucitoare, extraordinară şi fermecătoare. Acest lucru este menţionat în tratatele de HATHA YOGA, chiar şi în cartea Puterea Şarpelui a lui Arthur Avalon.

Există trei NADI-uri sau canale care trec prin măduva spinării – unul mai grosier, al doilea mai rafinat şi ultimul, cel mai rafinat – prin care curge PRANA. Acest lucru corespunde experienţei pe care am avut-o.

La început, energia creatoare s-a transformat într-o formă mai grosieră, apoi într-una ceva mai rafinată, apoi într-una şi mai rafinată, iar în cele din urmă în forma pe care o percep la ora actuală. Aceasta a fost experienţa mea lăuntrică.

Cum ar putea cineva, doar privindu-vă atent, să ştie la modul real că sunteţi o fiinţă iluminată, având în vedere faptul că singurul semn al acestei stări este percepţia interioară a strălucirii luminoase pe care o manifestaţi şi care vă umple câmpul vizual? Există semne exterioare ale stării de iluminare pe care ceilalţi să le poată observa?

Această transformare este atât de radicală, încât trebuie să existe ceva în sânge şi în fluidul spinal care să-i corespundă. Nu pot spune dacă la ora actuală oamenii de ştiinţă vor fi capabili să descopere acel ceva, deoarece cunoştinţele lor despre trupul uman sunt încă departe de a fi complete.

Dar am motive serioase să cred că de îndată ce cercetarea va începe, în decursul a câţiva ani, oamenii de ştiinţă vor putea să descopere particularităţile care există în compoziţia microbiologică a sângelui unei fiinţe iluminate.

Ştiu din experienţă personală că într-un astfel de caz, o cantitate uriaşă de fluid reproducător este reabsorbită în sânge, în sistemul nervos şi în creier, astfel că este absolut necesar să existe un indiciu care să arate că un nou mecanism a început să funcţioneze.

Sunt absolut sigur de aceasta! Este şi motivul pentru care sunt atât de nerăbdător ca oamenii de ştiinţă să facă primele descoperiri. Sigur există ceva în sângele şi în creierul sau în fluidul cerebrospinal care să indice faptul că un element nou este prezent în cazul unei persoane iluminate. Acesta ar fi unul dintre semne.

Un alt semn, după cum am menţionat şi în cărţile pe care le-am scris, poate fi observat în timpul etapei de tranziţie, când KUNDALINI SHAKTI se trezeşte şi începe procesul de regenerare a trupului şi a fiinţei. Atunci, oricine poate vedea clar semnele unei activităţi metabolice crescute care are loc în organism – bătăile inimii, pulsul, fluxul sângelui, digestia şi excreţia.

Toate aceste aspecte sunt menţionate în cărţile de HATHA YOGA. De exemplu, este evident că energia digestivă – focul digestiv – este mult amplificată imediat ce KUNDALINI SHAKTI se trezeşte în fiinţă. Mai există, de asemenea, şi alte semne care apar. Sunt sigur că o examinare atentă a organelor reproducătoare, genitale, poate demonstra faptul că energia capătă un curs ascendent.

O examinare amănunţită şi exactă ar evidenţia cu siguranţă funcţionarea mult intensificată la nivel fiziologic, astfel că sigur ar apărea indicii evidente că s-au produs modificări organice în sistemul reproducător. Un astfel de studiu le-ar permite fiziologilor să observe transformările care apar în cazul unei fiinţe iluminate la nivel funcţional şi la nivelul structurilor organice.

Mai presus de toate, există acest flux ascendent al energiei sexuale, numit URDHAVA-RETAS, şi orgasmul orientat ascendent. Acesta este un indiciu foarte clar care apare în cazul unui înţelept iluminat: sistemul său reproducător începe să funcţioneze în direcţie ascendentă.

Chiar şi atunci când face dragoste cu o femeie, un astfel de iluminat este capabil să-şi controleze energia sexuală, potenţialul creator. (Aici, Gopi Krishna se referă indubitabil la conceptul de continenţă sexuală® care este promovat în şcoala noastră de YOGA – n.n.)

El poate să procreeze, dacă doreşte, şi atunci îşi orientează la voinţă energia sexuală în mod descendent, prin ejaculare, sau poate la fel de bine să îşi orienteze energia ascendent, sublimând-o şi conducând-o în etajele superioare ale fiinţei sale. Acest lucru poate fi verificat de orice fiziolog. Este foarte simplu.

Având în vedere starea actuală de evoluţie a omenirii, am fost în mod pozitiv surprins să constat că, fără să intru prea mult în detalii, există unii oameni de ştiinţă care sunt dispuşi să accepte ceea ce spun.

Cândva, am discutat despre aceasta cu un faimos neurochirurg din Germania. El a spus că dacă această caracteristică foarte importantă a extazului mistic ar putea fi verificată experimental, acest lucru ar putea pune întregul fenomen pe o bază ştiinţifică.

Când l-am reîntâlnit la München, alături de numeroşi alţi oameni de ştiinţă eminenţi, am perceput o reală deschidere faţă de această idee.

Nu am simţit nicio rezistenţă deosebită. Atâta doar că ideea nu a fost totuşi suficient de luată în serios pentru a se trece la faza de cercetare ştiinţifică concretă.

Dacă luăm acum extazul mistic aşa cum este el de fapt descris de marii mistici ai lumii, adică tot ceea ce ei povestesc din experienţă, constatăm că lumina este invariabil o caracteristică a extazului mistic. Adică această curgere ascendentă a energiei sexuale, această Lumină, este o caracteristică comună tuturor formelor de extaz mistic.

Dacă citim descrierea experienţelor de comuniune cu DUMNEZEU ale oricărui mistic, vom descoperi că el spune: „Eram absorbit într-o lume de lumină. Eram înconjurat de slavă.” Aceasta este, prin urmare, prima experienţă. Apoi apare surpriza, minunea unei experienţe spirituale care nu este deloc obişnuită şi care nu apare niciodată în cursul normal al vieţii.

Apare, de asemenea, şi o stare de adoraţie, de iubire intensă şi se trezeşte în fiinţă starea de fericire. De asemenea, apare şi o stare de omniscienţă, ca şi când am cunoaşte întregul Univers. Iar în unele cazuri apar chiar şi viziuni cu fiinţe spirituale, cum ar fi Iisus, Buddha, Krishna, Vishnu sau Allah. Acestea sunt câteva dintre caracteristicile stării de iluminare care apar aproape întotdeauna. Ele sunt mereu prezente în cazul meu.

Ce modificări psihologice sunt observabile la o persoană care a atins starea de iluminare? Poate un psiholog să le constate sau să le măsoare?

KUNDALINI SHAKTI este agentul purificator al trupului şi al minţii. Cele mai importante modificări psihologice care sunt specifice unei persoane iluminate sunt următoarele: este mai compasivă, mai detaşată, iar EGO-ul său se manifestă mai puţin.

Nu este o persoană violentă sau agresivă şi este autentică în tot ceea ce face.


KUNDALINI SHAKTI este mama spiritualităţii şi a moralităţii. Toate formele de spiritualitate îşi au rădăcinile în această energie. Chiar de la bun început, ea a fost energia care a susţinut procesul evolutiv şi care a creat pentru fiinţele umane, conceptul de virtute morală.

Nu experienţa pe care ne-o oferă structura socială este cea responsabilă de principiile noastre morale, ci mai degrabă energia KUNDALINI plenar trezită în fiinţă. Prin urmare, putem spune despre KUNDALINI SHAKTI că este păzitoarea virtuţilor morale.

Când ea se trezeşte, primul său efort este să cureţe mintea de dorinţele şi pasiunile rele, de mânie, răutate, invidie, gelozie şi chiar de ambiţiile şi dorinţele excesive. Aceasta înseamnă că există în mod categoric şi o bază biologică pentru valorile spirituale şi morale. Este o parte a evoluţiei umane.

Resimt transformări extraordinare în fiinţa mea pe care nu mi le pot explica prin propriile mele acţiuni. Ele au apărut ca urmare a procesului de remodelare care se petrece fără încetare în trupul meu.

Dacă ne uităm la vieţile marilor mistici din trecut, ale profeţilor, avem clar dovada acestei transformări. Toţi au simţit imboldul de a spune adevărul, de a vorbi oamenilor cu foarte multă iubire, cu compasiune, milostenie şi bunăvoinţă. Toţi au manifestat aceste calităţi.

KUNDALINI SHAKTI este tezaurul tuturor virtuţilor.

(va urma)

Articol preluat din Caietul taberei spirituale yoghine de vacanță, Vol. 1, Costinești 2011


yogaesoteric
16 decembrie 2011

Share

Din învăţăturile lui Padmasambhava către Dakini Yeshe Tsogyel (I)

Share


de Iulia Bontaş
Venerat atât în Tibet, cât şi în India şi Nepal, ca un mare GURU (Ghid spiritual), precum şi ca o manifestare divină – este considerat a fi o încarnare a lui BUDDHA AMITABHA – Padma Sambhava a fost un celebru yoghin tantric care a trăit în secolele VIII-IX.

Acele timpuri au fost considerate o perioadă de glorie şi de maximă înflorire spirituală a Tibetului, mărturie stând însăşi nenumăratele fiinţe umane cărora Padma Sambhava le-a fost Ghid spiritual, multe dintre ele atingând, cu ajutorul său, starea de iluminare spirituală.

El este cel care a dus în Tibet învăţăturile tantrice şi a răspândit budismul tantric, ajutând poporul tibetan să scape de sub tirania unei tradiţii în mod funest marcată, printre altele, de practica magiei neagre.

Se spune astfel că el a reuşit să convertească chiar şi nenumăraţi demoni, care au fost astfel ajutaţi să îmbrăţişeze practica spirituală şi să aspire sincer către Dumnezeu.

Secole de-a rândul, numeroşi aspiranţi au beneficiat de învăţăturile sale remarcabile şi de graţia acestui măreţ Ghid spiritual. Fragmentele care urmează sunt un extras din învăţăturile sale spirituale ce se impun prin claritatea şi valoarea lor practică inestimabilă pentru orice aspirant care doreşte să atingă succesul în practica yoga.

Lucrarea Din învăţăturile lui Padmasambhava către Dakini Yeshe Tsogyel, din care provin aceste fragmente, este structurată ca un dialog iniţiatic între Ghidul spiritual (Padma Shambava) şi Yeshe Tsogyel.


Zece calităţi (virtuţi divine)
Marele GURU (Ghid spiritual) Padma Sambhava a spus: Este necesară apariţia şi manifestarea a zece virtuţi divine ca semne ale practicării corecte a DHARMA-ei (îndatoririlor spirituale, practicii spirituale).

Yeshe Tsogyel a întrebat: Care sunt aceste virtuţi divine?

GURU-l a răspuns: Dacă poţi să depăşeşti gândirea discursivă, acesta este un semn că ai început să trăieşti stări superioare de conştiinţă, recunoscând starea naturală de conştienţă a fiinţei umane.

Dacă starea de înţelepciune s-a trezit în fiinţa ta şi eşti capabilă să te manifeşti mai mereu în mod înţelept, detaşat şi imparţial, acesta este un semn că învăţăturile spirituale în care ai fost iniţiată au devenit eficiente în fiinţa ta, graţie practicii perseverente.

Dacă îţi percepi în mod firesc Ghidul spiritual ca pe o fiinţă desăvârşită spiritual, acesta este un semn al devoţiunii sincere faţă de acesta.
Dacă eşti deschisă să primeşti în mod direct ajutorul şi binecuvântarea Ghidului tău spiritual, acesta este un semn al faptului că filiaţia spirituală a SIDDHA-şilor este neîntreruptă.

Dacă atunci când priza de conştiinţă se face cu efort, poţi să îţi modifici starea mentală cu uşurinţă, aceasta este virtutea (meritul) de a fi dobândit deplina putere a conştientizării.

Dacă nu resimţi oboseala deşi practici diferite modalităţi spirituale zi şi noapte, aceasta este virtutea de a fi atins punctul cheie al ansamblului minte – PRANA (suflu subtil).

Daca nu există nicio diferenţă în claritatea conştiinţei atât în timp ce practici tehnici spirituale, cât şi în restul timpului, acesta este un semn că ai descoperit secretul meditaţiei (încrederea în rezultatele meditaţiei).

Dacă poţi să-ţi reaminteşti de DHARMATA (natura înnăscută a minţii şi a fenomenelor), indiferent ce gânduri sau percepţii legate de aparenţele exerioare îţi apar, acesta este un semn că ai devenit capabil să foloseşti chiar şi lumea exterioară a aparenţelor iluzorii ca pe un ajutor pe calea spirituală.

Dacă nu mai apar în cazul tău manifestări inconştiente ale emoţiilor perturbatoare, sau dacă totuşi ele apar, dar poţi să le linişteşti imediat, acesta este un semn că ai învins spontan cele cinci otrăvuri (ale tendinţelor inferioare, şi anume: orgoliul, mânia, dorinţele pasionale, invidia şi prostia).

Dacă eşti de neînvins în faţa suferinţei şi a dificultăţilor, acesta este un semn că ai înţeles faptul că totul este trecător, impermanenţa fiind o caracteristică a SAMSARA-ei (lumea aparenţelor efemere şi iluzorii).

În orice caz, virtuţile se trezesc în fiinţa ta atunci când practica spirituală începe să dea roade. În cazul fiinţelor umane care nu au credinţă, răbdare, perseverenţă şi inteligenţă, acestea rareori manifestă vreo virtute.

Semne ale succesului
Marele GURU Padma Sambhava a spus: Atunci când DHARMA se realizează spontan în inima ta, vor apărea diferite semne ale succesului în practica spirituală.

Yeshe Tsogyel a întrebat: Care sunt aceste semne?

GURU-L a răspuns: Atunci când lăcomia te afectează din ce în ce mai puţin, acesta este un semn că ai reuşit să învingi tendinţa demoniacă de a fi ataşată de (fixată în) aşa-zisa „realitate” a lumii materiale, concrete.

Atunci când ataşamentul tău scade, acesta este un semn că te-ai eliberat de tirania ambiţiei.

Atunci când emoţiile tale perturbatoare apar din ce în ce mai rar şi sunt din ce în ce mai puţin intense, acesta este un semn că cele cinci otrăvuri (ale tendinţelor inferioare, şi anume: orgoliul, mânia, dorinţele pasionale, invidia şi prostia) încep să fie alchimizate şi depăşite în interiorul fiinţei tale.

Atunci când nu mai manifeşti aproape deloc egoism, acesta este un semn că ai învins tendinţa demoniacă de a te agăţa, de a fi ataşată de propriul ego (egoismul).

Atunci când te-ai eliberat de prejudecăţi, precum şi de idei fixe şi închistatoare şi nu te mai agăţi de niciun punct de referinţă, acesta este un semn că începi să îţi trezeşti adevărata stare de înţelepciune şi astfel nu mai apar în cazul tău percepţii eronate care te-ar putea amăgi.

Atunci când în conştiinţa ta sunt unificate conceptele de „cel care meditează” şi „obiectul meditaţiei” şi nu pierzi niciodată din vedere natura ta înnăscută (Sinele Suprem nemuritor), acesta este un semn că ai început să trăieşti stări autentice de iluminare spirituală.

Atunci când orice percepţie apare ca o experienţă imparţială de sine stătătoare, acesta este un semn că ai ajuns la esenţa practicilor meditative, care ţi-au trezit o viziune corectă.

Atunci când percepi SAMSARA şi NIRVANA ca fiind indivizibile, fiind una şi aceeaşi realitate, acesta este un semn al faptului că deplina realizare spirituală se trezeşte în fiinţa ta.

Pe scurt, dacă nu mai eşti ataşată nici măcare de propriul tău trup, acesta este un semn al eliberării totale de orice ataşament.
Atunci când nu te mai afectează suferinţa şi dificultăţile, acesta este un semn al faptului că ai înţeles că lumea aparenţelor este o iluzie.

Atunci când nu mai manifeşti decât într-o măsură foarte mică cele opt griji (preocupări) lumeşti (dorinţa de a obţine câştiguri materiale, plăcere, mândrie şi faimă, precum şi respingerea sau teama de pierdere, durere, reproşuri şi proastă reputaţie), acesta este un semn al faptului că ai recunoscut cu adevărat natura iluzorie a minţii.

În orice caz, atunci când semnele interioare ale succesului încept să se manifeste vizibil în exterior, este precum în cazul unui copac care a înfrunzit. Atunci când semnele exterioare sunt observate de ceilalţi oameni, este ca şi cum fructele copacului s-au copt şi pot fi savurate de ceilalţi.

Mulţi practicanţi ai DHARMA-ei, datorită superficialităţii şi lipsei de consecvenţă în practica spirituală, nu au dobândit nici măcar o singură calitate (virtute divină) şi în cazul lor nu se manifestă deloc semnele succesului.

Fiinţele care au atins realizarea spirituală sunt extrem de rare şi tocmai de aceea este esenţial să faci eforturile necesare, cu o perseverenţă exemplară, în practica meditaţiei.

Notă. Cuvântul DHARMA, în budismul tantric tibetan, desemnează deopotrivă legile divine, tradiţia spirituală, cât şi (în mod particular) învăţăturile budiste. DHARMA înseamnă de asemenea şi îndatorire sau practică spirituală şi se referă în mod special la menirea proprie a unei anumite fiinţe umane.

Thursday, January 19, 2012

Inner Earth Ringing Tibetan Monks in spirit cave hear new soundsCitizens of Shambala are releasing powerful vibrating energy. It sounds like a extreme combined energy of healing mantra sounds. On the surface the Tibetan monks that are meditating in this cave of the spirits for a long time are saying that this started to happen only recently. They also were saying that the spirits telepathically transmitted to them that something major is going to happen soon. The Earth is ringing like a bell more and more recently. Its all happening guys.

No human interference in the audio file. You can download the original file Russian scientists recorded on: http://files.mail.ru/SGYD94

Wednesday, January 18, 2012

Tratamentul homeopatic al d-lui dr. RARES SIMU a invins hepatita cu virus C de care sufeream"


Stimata redactie, va scriu aceste randuri pentru a-i multumi d-lui dr. Rares Simu (despre care am aflat din paginile revistei "Formula AS"), care m-a salvat de hepatita cu virus C.Cand eram insarcinata cu primul copil, am aflat ca am virusul hepatitei C. Medicul ginecolog m-a asigurat ca riscul de transmitere a virusului de la mama la copil este foarte mic. Dupa nasterea primului copil (prin cezariana), medicul pediatru mi-a spus ca nu are rost sa fac investigatii cu privire la posibila transmitere a bolii.

La un an si zece luni distanta, am nascut si cel de-al doilea copil, tot prin cezariana. La cateva luni dupa aceea, m-am decis sa fac analizele specifice pentru mine si copii. Mie mi s-a reconfirmat prezenta afectiunii, la cel mic testul a fost negativ, dar - din nefericire - la copilul cel mare, testul a iesit pozitiv.

M-am interesat ce tratamente se fac impotriva virusului C la adulti si m-am hotarat sa urmez tratamentul cu Interferon. Insa in privinta copilului am fost tare speriata, nu stiam ce sa fac, deoarece medicul specialist in boli infectioase mi-a spus ca cei mici nu pot face tratament cu Interferon.

Dat fiind ca dosarul meu pentru tratamentul cu Interferon avea sa-si mai astepte randul cateva luni bune pana la aprobare, am decis sa urmez un tratament homeopat, recomandat de d-l dr. Rares Simu. Un motiv in plus sa optez pentru acest tip de terapie a fost faptul ca d-l dr. Simu ma vindecase de o rinita alergica foarte suparatoare, acum cativa ani.

Asadar, am pornit tratamentul cand aveam o viremie de 653.000 UI, ajungand pana la 43 UI in aproape un an, cand mi-a venit randul la tratamentul cu Interferon... Homeopatia dadea rezultate vizibile (dupa analizele de laborator), dar dorinta mea era sa fiu din nou sanatoasa cat mai rapid (nu ma puteam impaca cu gandul ca mai am acel virus in corp!).

Asa ca am continuat in paralel cele doua tratamente, iar la finalul administrarii Interferonului, aveam 171.702 UI!, ceea ce, in mod evident, nu dovedea o scadere a viremiei! Vazand ca tratamentul cu Interferon nu are nici un efect, am luat decizia sa urmez in continuare doar tratamentul homeopat, care a dus in timp la atingerea valorii nedetectabile a virusului.

Si in cazul copilului meu, am optat pentru homeopatie. Tratamentul urmat de el a fost de mai lunga durata, dar cu rezultate notabile, in prezent, viremia fiind de numai 37.858 UI. Chiar si medicul specialist in boli infectioase pediatrice a recunoscut ca rezultatul
este neasteptat de bun si ca nu se mai justifica un alt tratament, in aceste conditii.

Ii multumesc din inima mea de mama d-lui dr. Rares Simu pentru profesionalism, pentru incurajarea permanenta cu care m-a sustinut si pentru tratamentul sau homeopatic, care a invins hepatita cu virus C de care sufeream.

Din pacate, mai am de dus o batalie cu o boala autoimuna (hipotiroidism), dar sunt convinsa ca alaturi de d-l dr. Simu o voi castiga, prin aceeasi perseverenta!
ALINA CRETU - Bucuresti, tel. 0723/13.99.60

D-l dr. Rares Simu poate fi contactat la Cabinetul "Apimedica" din Bucuresti, str. C.A. Rosetti nr. 31, tel. 021/317.37.91, 021/317.38.96.

sursa formula-as.ro

Share

UNIUNEA - Istoria marijuanei (RO)

Vindecatoarea din Teleorman - Trudica Gheorghe ~ karmapolice

Vindecatoarea din Teleorman - Trudica Gheorghe ~ karmapolice

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Tuesday, January 17, 2012

DESPRE APA

Share*Intr-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a sustinut-o in Romania , ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus:

"Apa are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor si de a pastra informatia. In stadiul de fata, suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste 80 la suta apa, apoi sintem 70 la suta apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa tot mai putin. Ce se intimpla cind sintem doar 50 la suta apa? Ne ridicam la. ceruri. (murim).* * * *

De ce nu putem trai fara apa?* * * *

Pentru ca "ea transforma energia si informatia".Experimentele lui Emoto demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificindu- si structura.

"Eu sint budhist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cind am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata", a mai spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania. Dar, aceleasi experimente demonstreaza ca apa asculta si muzica, asa cum reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura emotionala a imaginilor.* * * *

Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum si Lacul Lebedelor a lui Ceaikovschi. "Cind apa din corpul nostru asculta o muzica frumoasa, se schimba corpul nostru. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana. Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare" , a mai spus Emoto.

Asadar, trebuie sa bem mai multa apa, trebuie sa vedem imagini cit mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica vindecatoare si sa auzim - atit de la propria noastra constiinta, cit si de la cei din jur - cit mai multe cuvinte vindecatoare.* * * *

Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente au aratat ca apa reproduce formele emotionale ale alimentelor pe care le mincam. * * * *

Ce se intimpla in corp cind bem sau nu bem apa?* * * *

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut intr-un context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cind arestatii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.* *

* *Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sint cauzate de stresul din inchisoare. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in 90 la suta din cazuri, spasmele stomacului dispareau.

Medicul a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva; 90 la suta din ele erau cauzate de deshidratare. Observind faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Cind a fost eliberat, el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecind si multi bolnavi.

"Ce se intimpla in corp cind bem apa?".* * * *

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corpul omenesc, incepind cu celulele, singele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari. Creierul are in componenta sa 90 la suta apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto).

De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90 la suta apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete.

Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe..* * *

*Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cind apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei.

Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.* * * *

Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza. Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului.

Studiile efectuate au aratat ca, in 90 la suta din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90 la suta din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.* * * *Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele .

Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer. Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sarii.

Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara.* * * *Pentru a se hidrata, singele trage apa din organele vitale.* * * *

Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)?

Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de singe pentru a efectua procesul digestiv, iar singele este compus 80 la suta din apa. Singele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa.

Pentru a efectua corect procesul de digestie, singele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa.. Altfel, singele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata trage apa din organele vitale.

Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.* * * *

Singele nu face exceptie de la acest principiu, asa incit - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Singele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.* * * *

"Sint oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm.* * * *Cercetarile efectuate arata ca 90 la suta din durerile de stomac sint cauzate de deshidratare.

Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor, cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90 la suta. Cind cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca.

Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sint cauzate de deshidratare.* * * *

Ce se intimpla cind luam un calmant pentru dureri sau cind avem un soc?

Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind sintem in stare de soc. De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90 la suta din durerile din corpul nostru sint semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!".

Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de singe sint cauzate de lipsa apei din corp. Presupunem, insa, ca durerile sint mai mult decit o rugaminte pe care corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!". * * * * * * * * * * * * * * *

primita pe email nu stiu sursa

Sunday, January 15, 2012

"Padurea Baciu, un Triunghi romanesc al Bermudelor" - documentar ROcybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

ICOANA MAICII DOMNULUI PANTANASSA

ROUA DIMINETII: ICOANA MAICII DOMNULUI PANTANASSA: Iata insa ca Maica Domnului are de acum doua icoane Pantanassa vindecatoare de cancer si in Romania: la Biserica Rusa din Bucuresti si la Sfanta Manastire Oasa din judetul Alba. Ii indemnam, asadar, pe credinciosi sa alerge cu credinta la ajutorul acestor icoane, cerand ulei de la candela Maicii Domnului, aghiazma si citind in fata icoanei Acatistul sau Paraclisul Maicii Domnului.