Wednesday, May 2, 2012

Oul de prepelita – Alimentul complet pentru sanatatea noastra


Share

Cercetatorii britanici au dat verdictul: consumul de oua este benefic pentru sanatatea noastra, dar cel mai bun este oul de prepelita pentru ca este un super aliment, capabil sa ne ofere toti nutrientii importanti de care organismul nostru are nevoie intr-o zi.

Ce contine oul de prepelita?

Ouale de prepelita le-ar putea inlocui cu usurinta pe cele de gaina pentru ca ele contin de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B12.

Mai mult decat atat, ouale de prepelita contin 13 % proteine de calitate superioara fata de cele de gaina, vitamina A, B, D, E, zinc, potasiu, sulf, calciu, glucide speciale si are un total de 14 calorii! In plus, ele nu provoaca alergii, din contra, le vindeca! Si lucrurile nu se opresc aici!

Beneficii ale consumului de oua de prepelita


Ouale de prepelita sunt excelente pentru revitalizarea organismului la orice varsta, sunt bune pentru lauze, pentru persoanele care tocmai au suferit operatii sau care au facut chimioterapie, pentru anemici, dureri de cap, oboseala etc. Ele sunt bune atat pentru cei care isi doresc sa isi mentina sanatatea dar si pentru cei care isi doresc sa si-o recupereze.


Ovomucoidul, adica proteina din albus, previne alergiile, vindeca rinita alergica si sinuzitele.

Ouale de prepelita sunt recomandate celor care au probleme digestive pentru ca regleaza aciditatea gastrica. Asadar, ele sunt benefice celor care sufera de ulcer, gastrita dar si care au pietre la bila, la rinichi sau care au probleme cu ficatul.

De asemenea,ele intaresc sistemul imunitar fiind bune pentru copii pentru ca ii feresc de bolile infectioase, vindeca anemiile, conjunctivitele si urticariile.
Ouale de prepelita stimuleaza metabolismul, fiind de folos in curele de slabire si in prevenirea si tratarea obezitatii. De asemenea, ouale de prepelita scad colesterolul si protejeaza inima si intreg sistemul circulator.

In plus, ele sunt bune in tratarea astmului, diabetului si tuberculozei.

In cazul copiilor si nu numai, ouale de prepelita stimuleaza activitatea cerebrala, memoria si sistemul nervos. Consumul de oua de prepelita este bun si in cazul viitoarelor mamici care vor sa asigure o dezvoltare armonioasa a sistemului nervos si cerebral al copilului. Studiile cercetatorilor britanici au ajuns la concluzia ca acei copii care au consumat oua de prepelita au inregistrat un coeficient de inteligenta crescut.

In cazul barbatilor, ouale de prepelita sunt cunoscute pentru efectele sale benefice asupra fertilitatii, impotentei si libidoului datorita continutului lor de proteine, vitamine si fosfor.

De asemenea, ouale pe prepelita sunt foarte bune pentru sanatatea pielii si a parului. Daca vi se pare greu de crezut, atunci trebuie sa stiti ca multe masti de infrumusetare se folosesc de acest aliment complet pentru rezultate excelente.


Cum se consuma ouale de prepelita?


Oule de prepelita se consuma, in general, crude pentru a profita la maxim de calitatile lor. Ele se spala in apa fierbinte. Spre deosebire de ouale obisnuite, nu exista riscul infectiei cu Salmonella pentru ca ele sunt rezistente la infectii datorita continutului de lizozima, o substanta care ucide bacteriile.

Daca nu va place deloc gandul de oua crude, atunci puteti sa folositi un mic artificiu pentru a face mai placuta experienta: le puteti amesteca cu suc de rosii sau de portocale sau le puteti combina in salata de legume, de fructe, cu branza sau cu miere, dar tot in stare cruda.

Cura cu oua de prepelita


Ouale se beau dimineata, pe stomacul gol, cu aproximativ o ora inainte de micul dejun. Cura tine intre 30 si 60 de zile si poate fi tinuta de oricine, inclusiv de copii.

Pentru copii, cura cu oua de prepelita se recomanda pentru a imbunatati starea fizica si mentala. Studii recente au aratat ca aceasta cura are un impact benefic asupra IQ-ului si a sistemului nervos, stimuleaza cresterea si rata metabolismului.

Copii sub un an pot urma o astfel de cura, care dureaza numai 30 de zile, timp in care se va consuma un singur ou zilnic. Copiii cu varsta intre 1 an si 7 ani pot urma o cura de 30 de zile in care, zilnic, se vor consuma cate 2 oua de prepelita.
Copiii intre 8 si 10 ani pot urma o cura de 30 de zile in care trebuie sa consume cate trei oua pe zi, adica un total de 90 de oua.

Copiii intre 11 si 15 ani pot urma o cura de 31 de zile in care pot consuma cate 3 oua in primele 3 zile, si apoi cate 4 oua pana la finalul curei. In total se vor consuma 120 de oua.

Pentru copiii care au intre 16 si 18 ani este recomandat sa tina o cura de 25 de zile in care sa consume 3 oua in primele doua zile, patru in a treia zi si apoi cate 5 pana la finalul curei. In total se vor consuma 120 de oua.

Adultii pot opta pentru doua tipuri de cure: una cu 120 de oua si alta cu 240 de oua. Prima va dura 25 de zile, iar a doua 49 de zile. Singura diferenta dintre cele doua cure este numarul de zile, dar administrarea este la fel: in primele doua zile se consuma cate 3 oua, in a treia zi se consuma 4 oua si apoi, zilnic, se consuma cate 5 oua pana la finalul curei.

O cura mai completa gasiti aici

Blood Reprogrammingcybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Tuesday, May 1, 2012

The Art of War Sun Tsu Full Documentary. (Educational).Share/Bookmark

Forbidden city documentary (complete)Share

Film Ortodox Lavra Pecerska - Calea calugarului (tradus in romana)Share

Illusion and Reality / Iluzie şi realitate (RO)Share

ETHOS - Refuzul manipulării colective (RO)


"Gazduit de actorul şi activistul Woody Harrelson, acest film aduce lumină asupra problemelor sistemice care garantează eşecul în aproape fiecare aspect al vieţilor noastre; de la mediu şi democraţie la libertatea noastră personală; de la intensele conflicte de interes în politică la puterea corporaților nereglementate, a mass-mediei, şi a uniui sistem militar industrial care detine practic toți reprezentanţii noştri. Cu interviuri a celor mai mari gânditori din zilele noastre şi materiale de la cei mai buni creatori de filme documentare din timpurile noastre, Ethos examinează şi se desluseste aceste relatii complexe, şi oferă o soluţie, un mod simplu, dar puternic pentru noi de a schimba acest sistem!"

Traducere: Marian Matei

Sursa: http://ethosthemovie.comShare

Frumosul adevăr - cel mai simplu tratament pentru cancer (RO)cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

"Padurea Baciu, un Triunghi romanesc al Bermudelor" - documentar ROShare

Use raw honey for health, skin, hair, and more

Use raw honey for health, skin, hair, and more

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Despre... exorcizarea cu ierburi de leac ~ karmapolice

Despre... exorcizarea cu ierburi de leac ~ karmapolice

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Monday, April 30, 2012

Controlul populaţiei prin glutamatul de monosodiu


24 aprilie 2012

sursa financiarul.ro

Controlul populaţiei prin glutamatul de monosodiu

- “Suntem martorii unui „război împotriva populaţiei” fără precedent, unul în care omului i se cere o atenţie sporită faţă de ceea ce se întâmplă în jur, pentru a evita ceea ce altfel i-ar putea distruge viaţa, fără ca măcar să-şi dea seama de ce a ajuns atât de neputincios şi lipsit de vlagă.

Ajungem treptat asemenea puilor din crescătoriile de păsări – o masă de carne, obezi, fără memorie şi iniţiativă, cu dată de expirare cât mai recentă, înhămaţi mai degrabă la căruţa morţii. Şi – dacă se poate – fără urmaşi!”, scrie Petru Molodeţ într-un articol publicat în revista “Familia Ortodoxa”

Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nici o măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat.

În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai-marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri. De ce?

De ce mâncăm fără să ne mai putem opri, până ajungem obezi?

Potrivit cercetătorilor F. Bellisle şi M. Monneuse, un procent de 0,6% glutamat de monosodiu (MSG) este suficient pentru a-i determina pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede; se pare că în jur de 6% din dieta zilnică a unei persoane ar putea fi alcătuită din MSG.

Aceasta înseamnă că, la un consum de două kilograme de alimente pe zi, un adult sau un copil ar primi o doză de 12 grame de glutamat de monosodiu: o astfel de doză este suficientă pentru a omorî un şobolan de un kilogram (cf. JECFA Toxicology Study, FAO Nutrition Meetings Report Series, 1974, No. 53).

În literatura de specialitate, „şoareci trataţi cu MSG” este o expresie sinonimă cu obezitatea, letargia şi creşterea nivelului de insulină.

De zeci de ani, cercetătorii produc în laborator şoareci ce suferă de obezitate, datorită aplicării de glutamat de monosodiu în diferite doze. De asemenea, MSG-ul adăugat în hrana oilor a condus la o creştere experimentală a apetitului, încât consumul de hrană de slabă calitate poate fi mărit prin tratarea acesteia cu MSG (cf. Factors affecting the voluntary intake of food by sheep, Colucci P.E., Grovum W.L., 1993).

Într-un alt studiu având la bază subiecţi umani, „Umami şi apetitul” („Umami and Appetite”) realizat în 1990 de către P.J. Rogers şi J.E. Blundell, s-a constatat că atunci când un om consumă o masă în care este adăugat MSG, acestuia i se face curând foame din nou şi va consuma o cantitate mai mare de hrană tratată cu MSG decât cea fără acest ingredient.

Glutamatul distruge sistemul nervos şi creşte riscul de epilepsie

Într-un studiu realizat în 1984, cercetătorii au reuşit să provoace atacuri de epilepsie şoarecilor cărora li s-au administrat mici doze de MSG: „Severitatea convulsiilor şi frecvenţa deceselor a crescut în mod progresiv odată cu vârsta” (cf. Monosodium-L-glutamate-induced convulsions–I. Differences in seizure pattern and duration of effect as a function of age in rats, Arauz-Contreras J., Feria-Velasco A., 1984).

Dereglări hormonale – insulina şi hormonul de creştere

MSG-ul este responsabil şi pentru creşterea secreţiei de insulină, într-un studiu documentat de A. Niijima şi T. Togiyama, în 1990: „Când cavitatea orală a şoarecelui a fost infuzată cu o soluţie de MSG, s-a constatat o creştere rapidă a nivelului de insulină din sânge la 3 minute de la stimulare”.

Aceleaşi efecte au fost observate şi într-un experiment cu subiecţi umani (cf. Glutamate ingestion and its effects at rest and during exercise în humans, Mourtzakis M., Graham T.E., 2002).

Glutamatul de monosodiu reduce, de asemenea, secreţia hormonului de creştere în timpul adolescenţei. Experimentele realizate pe şoareci au arătat că MSG reduce secreţia hormonului de creştere, şoarecii devenind obezi şi având o creştere deficitară.

Efectele se observă însă şi la oameni: „La indivizii obezi, secreţia hormonului de creştere este împiedicată (…), iar gradul acestui defect în secreţie este proporţional cu gradul de obezitate” (cf. Growth hormone status in morbidly obese subjects and correlation with body composition, Savastano S., Di Somma C., Belfiore A., 2006).

Glutamatul afectează pruncul încă din pântecele mamei sale

În anii ’80 şi ’90 ai secolului trecut, cercetătorii au descoperit că MSG poate să depăşească barieră pusă de placentă şi să pună astfel în pericol copilul aflat în pântecele mamei sale.

Efectele negative au fost amplu analizate pe şoarecii folosiţi în experimente, dar „aceste observaţii dovedesc posibilitatea unei otrăviri dincolo de placentă a fetuşilor umani, după consumul de către mamă a unor alimente bogate în glutamat” (cf. Neurotoxicity of monosodium-L-glutamate in pregnant and fetal rats, Toth L., Karcsu S., 1987).

S-a demonstrat că glutamatul de monosodiu (MSG) penetrează bariera placentei.

Activarea excesivă a receptorilor de glutamat şi supraîncărcarea intracelulară cu calciu indusă de către MSG, care, în cele din urmă, conduce la moartea neuronilor, ar putea rezulta într-o reducere a capacităţii de învăţare şi memorare a puilor de şoareci, dacă mama a fost tratată cu MSG pe când purta puiul în pântece” (cf. Transplacental neurotoxic effects of monosodium glutamate on structures and functions of specific brain areas of filial mice, Gao J., Wu J., Zhao X.N., 1994).

În urma acestor observaţii experimentale a efectelor nocive pe care le are glutamatul asupra sarcinii, cercetătorii M. Hermanussen şi J.A. Tresguerres au tras în 2003 un puternic semnal de alarmă: „Sugerăm cu tărie abandonarea agentului aromatizator glutamat de monosodiu şi reconsiderarea dozelor zilnice de proteine şi aminoacizi recomandate în timpul sarcinii”.

Glutamatul potenţează comportamentul agresiv şi antisocial, scăzând totodată nivelul de atenţie şi concentrare

Un alt efect deosebit de important observat de cercetători în testarea glutamatului pe şoareci este comportamentul agresiv şi antisocial generat asupra rozătoarelor.

Aceasta este de fapt o trăsătură surprinsă de toate experimentele din domeniu, fără excepţie, aşa cum subliniază şi doctorul Russell Blaylock în cartea sa Excitotoxinele.

Şi cum omul este de cinci ori mai receptiv la glutamat decât şoarecii, iar copiii de patru ori mai mult decât adulţii, să ne mai mire oare că, îndopaţi cu glutamatul găsit mai ales în chips-uri, dresinguri şi supe, copiii noştri sunt tot mai agresivi?

Având în vedere că studiile ştiinţifice arată tot mai concludent cum glutamatul distruge zonele cerebrale responsabile cu concentrarea şi atenţia şi, în general, slăbeşte capacităţile cognitive – atât la animale, cât şi la oameni, chiar din faza intrauterină, dacă mama a consumat multe alimente bogate în glutamat –, de ce ne-am mai mira de slabele rezultate cognitive ale copiilor noştri sau de faptul că, aşa cum arată aceleaşi studii, oamenii devin infertili?

Petru Molodeţ
Articol aparut in nr. 18 al revistei “Familia Ortodoxa

DE REŢINUT:

Glutamatul monosodic este un potențiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikat care conțin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic. Alte produse care pot conţine glutamat monosodic sunt unele mezeluri sau unele tipuri de brînză topită.

Share

Ajad - Music From The Heart (Oceans) (Reiki Music Vol. 1)Share

♫ Dauphins des rêves : Mélodie des océans [ Zen et Relaxation ] ♫Share/Bookmark

Program Your Subconscious Mind For Success With Subliminal Hypnosis & Br...Share

Depression Treatment subliminal binaural beats musicShare

Millionaire Mindset: Manifest Abundance - Headphones RequiredShare

Depression Reduction Session - Headphones Requiredcybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Sunday, April 29, 2012

De pe bloguri adunate şi-napoi la lume date: Zen

De pe bloguri adunate şi-napoi la lume date: Zen: Partea I - "Aici şi acum"  Partea a II-a - "Pretutindeni şi întotdeauna" aici. Documentare realizate de  Arnaud Desjardins în anul 197...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark