Thursday, August 16, 2012

Apocalypto 2006 historical action-adventure moviecybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

PSIHOTERAPIE SPIRITUALA


Potrivit unui studiu israeliano - american recent, rugăciunile zilnice ar putea reduce riscul îmbolnăvirii femeilor de Alzheimer în proporţie de 50%, informează agenţia Xinhua.

Oameni de ştiinţă de la Institutul american pentru cercetări în domeniul sănătăţii au constatat că femeile care se roagă zilnic prezintă un risc de îmbolnăvire de Alzheimer cu 50% mai redus faţă de femeile care nu se roagă.

Studiul, prezentat la o conferinţă pe teme medicale la Tel Aviv, încearcă să explice mecanismul psihic care intervine în acest caz.

''Rugăciunea este un obicei în care se investeşte gândire, iar activitatea intelectuală implicată în aceasta ar putea reprezenta o măsură de protecţie faţă de maladie'', a afirmat profesorul Rivka Inzelberg, cercetător de la Universitatea din Tel Aviv.

Studiul nu s-a soldat cu rezultate similare la grupurile de bărbaţi.

Acesta este unul dintre studiile care încearcă să stabilească o legătură între credinţă şi sănătate. Doctorul Alexis Carrel, laureat al premiului Nobel pentru medicină, a făcut cercetări asupra psihoterapiei spirituale prin rugăciune.

Studiile intreprinse de Carrel au fost axate pe colectivităţi umane religioase formate din bărbaţi, femei şi copii, în care a fost analizată starea de sănătate fizică şi psihică a indivizilor.

Rezultatele cercetărilor făcute de Alexis Carrel au făcut obiectul unor lucrări de literatură medicală, printre care amintin L’Homme, cet inconnu (Omul, acest necunoscut) şi La Priere (Rugăciunea), apărută în anul 1944. Doctorul Carrel a constatat că prin intermediul rugăciunii se pot vindeca rapid şi boli incurabile din punctul de vedere al medicinii alopate.

“Rugăciunea – noteză Alexis Carrel - are uneori efect exploziv. Au fost bolnavi care s-au vindecat aproape instantaneu de boli ca lupus al feţei, cancer, infecţii renale, ulcere, tuberculoză pulmonară, osoasă sau peritonită. Fenomenul se produce aproape întotdeana în acelaşi mod: mai întâi apare o mare durere, apoi se instalează sentimentul de a fi vindecat.

În câteva secunde, cel mult câteva ore simptomele dispar şi leziunile anatomice se repară. Miracolul este caracterizat printr-o accelerare foarte mare a procesului normal de vindecare. Chirurgii şi fiziologii n-au observat niciodată până în prezent, în cursul experienţei lor, o asfel de accelerare.”

“Procesul de vindecare se schimbă puţin de un individ la altul. Adeseori, omul sinte o mare durere; apoi vine senzaţia subită a unei vindecări complete. În câteva secunde, în câteva minute sau în cel mult câteva ore, plăgile se cicatrizează, simptomele generale dispar, pofta de mâncare revine.

Uneori, dezordinile funcţionale dispar înaintea leziunii anatomice. Deformările osoase, caracteristice morbului Pott, ganglionii neoplazici mai persistă încă după două sau trei zile din momentul vindecării. […] Fără îndoială că cicatrizarea leziunilor anatomice se face în acest caz mult mai repede decât în cazuri obişnuite.

Singura condiţie indispensabilă ca acest fenomen să poată avea loc este rugăciunea. Dar nu este nevoie ca bolnavul să se roage el însuşi şi nici ca el să fie însufleţit de credinţă religioasă.

Este deajuns ca cineva din apropiere să se roage. Fenomenul arată existenţa unor legături de natură încă necunoscută, între procesele psihologice şi cele organice. Ele dovedesc importanţa obiectivă a unor activităţi spirituale de care igieniştii, medicii, educatorii şi sociologii nu s-au gândit aproape niciodată să se ocupe.”

“În grupurile sociale în care sunt dezvoltate simţul moral şi inteligenţa, maladiile nutriţiei şi ale nervilor, criminalitatea şi nebunia sunt rare” - conchide doctorul Alexis Carrel.

Jurnal paranormal recomandă să fie folosită, fără prejudecăţi, şi această metodă de vindecare. Nu veţi pierde nimic dacă încercaţi; în schimb, puteţi câştiga enorm la capitolul sănătăţii voastre.


SURSA RUDAN.RO


Share

Sunday, August 12, 2012

Peter Gabriel - My Body Is A Cage (Lyrics) HDcybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Niyaz & Azam Ali - Allahi Allah.mov


This is a very old traditional folk song. It is a song in praise of Allah (God), asking him to do his will but refrain from bringing suffering upon anyone. Although it is a very simple song, the lyrics are highly appropriate for the times in which we find ourselves. The second verse sums up the sentiment of the song: "When glass breaks it is possible to put the pieces back together, but a heart once broken cannot be pieced together again. The suffering of man is immense, and only in love can relief be found from that suffering."
Group Niyaz and their Singer Azam Ali with their song Allahi Allah

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark